Vanaf heden word ik graag aangesproken met Bachelor of Arts

Terwijl jullie zopen en kropen in Salou of musea bezochten in Frankrijk zat ik te zwoegen op mijn scriptie. Ja, dat vervloekte s-woord, nu kan ik het eindelijk weer voluit zeggen. Over de inhoud zal ik het een andere keer hebben.

Goed, die scriptie dus. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het weer in Nederland dikke prima was, dus daar zit je dan binnen een beetje voor je uit te staren en 9gag en vrouwensite’s en eigenlijk gewoon alles wat er op het internet is te vinden te bekijken, behalve dingen die met je scriptie te maken hebben. Elke week een gesprek, waarna je steeds moedelozer wordt van de aantekeningen en verbeteringen en fouten en je woordenaantal dat maar niet in de buurt van die 10.000 komt. Ondertussen krijg je steeds mailtjes van de Universiteit van Amsterdam met: ‘Waar blijft verdomme je gecertificeerde afstudeerverklaring nou?!?!?!’

Je krijgt te horen dat je 28 augustus je eindgesprek hebt en dat je die verdomde gecertificeerde afstudeerverklaring vóór 31 augustus in moet leveren bij de UvA en je denkt: wat als ik het niet haal? Dat ze bij dat eindgesprek zeggen: nou sorry hoor, maar dit slaat nergens op, doe nog maar een jaartje over. En dat je dan nog langer aan die stomme scriptie moet zitten waar je elk woord van kent en nog langer moet aanhoren ‘Hoe gaat het met je scriptie?’ en dat je bang bent dat je op een dag echt mensen in elkaar gaat slaan vanwege die vraag (je hebt al trillende handjes).

Dus dan heb je dat gesprek en dan blijkt het toch gewoon in orde te zijn en zelfs dat gecertificeerde afstudeerverklaring wordt gewoon geregeld en de volgende dag lever je die in in Amsterdam en dat accepteren ze gewoon en dan ben je opeens ingeschreven voor de master Algemene Cultuurwetenschappen.

En zo ben ik dus Bachelor of Arts geworden.

43 Comments to “Vanaf heden word ik graag aangesproken met Bachelor of Arts”

 1. Jaaa gefeliciteerd! En ik ben verrast want ik had eigenlijk verwacht dat je de master Journalistiek in Leiden zou gaan doen. Vanwaar deze keuze?

  Hoe dan ook, geniet ervan! Ik word sinds de dag na mijn verjaardag Bachelor of Arts genoemd (of eigenlijk niet, iedereen noemt me nog steeds gewoon Laura).

  • Klopt, ben ook bij toegelaten, maar ik ben erachter gekomen dat cultuur meer prioriteit heeft/ik cultuur leuker vind dan journalistiek. De combinatie zou helemaal geweldig zijn, maar cultuur vind ik interessanter.

 2. Scripties zijn volgens mij echt vre-se-lijk haha, zou ook niet weten wat er zo interessant is dat je er 10 000 nuttige woorden aan kan besteden. Wel heel fijn dat je het gehaald hebt en veel plezier met je master! Hoelang is Amsterdam reizen voor jou dan?

  • Ik moet een kwartier fietsen naar Leiden Centraal, dan 35 minuten met de trein geloof ik en dan nog vijf minuten met de tram als ik lui ben en anders lopen :P

 3. Whoop whoop, fijn hoor. Heb je je er toch als een bikkel doorheengeslagen zonder dat mensen gewond zijn geraakt (toch?). Gefeliciteerd! Op naar dat masterdiploma dan maar.

 4. Gefeliciteerd!!! En ik ben ook benieuwd naar wat je nu precies met je master gaat doen, maar alg cultuurwetenschappen klinkt in ieder geval al erg leuk :)

 5. Ik word gewoon al zenuwachtig voor mijn eigen afstudeerjaar door het lezen van deze blog. Wat een gestress is het soms toch ook. En uiteindelijk komt het altijd weer goed he?
  Gefeliciteerd! En veel succes in Amsterdam! Ik ken volgens mij nog iemand die dat ook studeert. Geen idee wat het inhoudt alleen.

 6. Gefeliciteerd!

  Wat is eigenlijk de afkorting van Bachelor of Arts? BAr? :’)

 7. Gefeliciteerd Tante Laura.

 8. Congrats! :) Spannend is dat he.. scriptiegesprekken enzo!

 9. Hoera mevrouw de Bachelor of arts.

 10. gefeliciteerd! Ga je nu ook een feestje geven?

 11. Gefeliciteerd, je kon het dus toch gewoon!

 12. Gefeliciteerd Laura! Oeps sorry, Bachelor of Arts! Geniet ervan :)

 13. Gefeliciteerd! Heb je dit ook maar weer gehad

 14. Hallo mevrouw bachelor of arts, gefeliciteerd met uw nieuwe titel!

 15. Gefeliciteerd!
  Iets meer dan een jaar geleden las ik je blog elke dag, maar toen ben ik je uit het oog verloren. Blij je blog weer te hebben gevonden!

 16. Gefeliciteerd en succes met je master!

 17. Gefeliciteerd!! En ik wil je best boa noemen, maar daar trek ik dan wel de grens

 18. Dikke proficiat! En nog maar even niet denken aan je volgende scriptie.

 19. Hoera! Mooie prestatie, gefeliciteeeeerd! En veel succes met je master!

 20. boa(wh)! gefeliciteerd. ben benieuwd naar wat je master te bieden heeft

 21. Gefeliciteerd! Algemene Cultuurwetenschappen lijkt me erg leuk. Veel succes alvast!

 22. Gefeliciteerd! Ik ga nu net beginnen aan m’n bachelor:)

 23. Wauw dat klinkt als een interessante master!
  Zeg, waarover ging je scriptie eigenlijk? :-) Toeval wil dat ik een jaar literatuur bij studeer en dat ik bijgevolg een tweede masterscriptie mag gaan schrijven…
  Alle inspiratie is welkom, hihi!

 24. Blijft de grote vraag… wat kun je er nou eigenlijk mee?

 25. Gefeliciteerd! Dat voelt goed he? Ik was ook zo blij, ik heb die scriptie echt ver&^^&$@&^*2vloekt.

 26. Gefeliciteerd! Succes met je master!

 27. Natuurlijk alsnog CONGRATS!!! (ik lees dit een beetje laat, waarvoor sorry).

  Maar!!
  Ben je nou bachelor of arts? :P

Leave a Reply