Series kijken is helemaal niet leuk

‘Jeetje Laura, waar slaat dát nou weer op? Kijk je geen series ofzo?’
Nou, beste lezer, dat doe ik wel. Een aantal zelfs. Dat gaat van het elitaire Downton Abbey tot het wat minder elitaire Grey’s Anatomy en tot de absoluut niet elitaire sitcom How I Met Your Mother. Elke keer als er een nieuwe aflevering is, kijk ik er met veel plezier naar uit, maar of ik er ook met veel plezier naar kijk? Nee, het is verschrikkelijk.

Je hebt namelijk seizoenen in series. En die moeten spannend aflopen, anders wil je niet meer na het volgende seizoen kijken, dat pas na tachtig jaar weer komt. Dus doen ze de verschrikkelijkste dingen in series. Schietpartijen, aanrijdingen, vliegtuigongelukken, noem het maar op, of het gebeurt (vooral in Grey’s Anatomy).

Meestal kijk ik met mijn moeder en ons commentaar bestaat meestal uit: ‘Jeetje!’ (mijn moeder) ‘Verdomme!’ (ik) en ‘Wat een kloteserie.’ (allebei). We raken namelijk emotioneel gehecht aan personages en dus moeten ze niet doodgaan of relaties verbreken of baby’s verliezen (vooral in Grey’s Anatomy). En vooral niet aan het einde van een seizoen.

Maar ja, ik ben een nieuwsgierig mens, dus elke keer trap ik er weer in. Gelukkig is How I Met Your Mother begonnen aan het laatste seizoen.

(of niet gelukkig natuurlijk, want wat moet ik anders doen met mijn leven?)

22 gedachtes over “Series kijken is helemaal niet leuk”

 1. Mjah, vooral bij Downton Abbey vallen ze bij bosjes, het maakt de serie er niet sterker door ;) Ik kijk tegenwoordig ook Doris, leuke serie :) Oew, en The Big Bang Theory!

 2. Maandag keek ik de allerlaatste aflevering Breaking Bad, wat alleen maar de beste serie ooit is en als ik dat zeg is dat uiteraard zo).

  Waar kan ik in therapie?

  En dan straks HIMYM.. Oooh, wat doen ze ons aan, Laura?! Of heb jij geen last van dat grote zwarte gat?

 3. Herkenbaar! Maar eerlijk gezegd: doe mij maar liever honderd jaar stomme clifhangers dan het laatste seizoen van een serie. Zoals Kim zegt, ik heb zo erg last van een zwart gat daarna. Behalve bij Prison Break (ja, dat keek ik in een ver grijs verleden), dat was na 1 seizoen wel genoeg geweest. Of Dexter – te lang hetzelfde doorgetrokken.

 4. Ik merk dat ik nu bij HIMYM steeds denk: schiet nou op, schiet nou op, ik wil dat Ted de moeder ontmoet! Waardoor ik elke keer een beetje teleurgesteld ben…

 5. Pfoe, ik volg echt duizend series, het houdt maar niet op! Grey’s Anatomy trouwens niet meer, dat vond ik te emotionally draining! Wat leuke nieuwe series zijn: Hannibal (is echt awesome) en Sleepy Hollow (IS ECHT AWESOME) dus kijk die Laura!! Ik ben ook benieuwd naar hoe dit laatste seizoen van HIMYM gaat lopen.

 6. Haha, ja daarom vind ik het eigenlijk best wel fijn om een serie heeeeel laat, zeg maar dat ‘ie al afgelopen is, te ontdekken. Dan is het alleen balen dat de serie is afgelopen (en dat je dan pas snapt waarom iedereen zo’n fan was, haha) maar de rest kun je wel lekker achter elkaar kijken :p

  1. Neee, echt stom he! In Engeland is het alweer begonnen en in Nederland komt het op zaterdag 9 november weer op tv :D

   1. Noteert 9 november in haar agenda. Ik krijg het nog druk: Penoza, Under the dome, Borgen én Downton Abbey, Al denk ik dat Borgen tegen die tijd al wel weer afgelopen zal zijn. Ook jammer, is een geweldige serie.

 7. Jaaaaa, dat is helemaal waar! Al ben ik pas net begonnen aan greys anatomy… Nu is het nog leuk, maar ik hoor echt overal spoilers dat ik denk: neeeeeee!! Dus misschien stop ik wel gewoon wanneer het nog leuk is ;-)

 8. Juist daarom is series kijken awesome. Cliffhangers, mits goed uitgevoerd zijn al snel de reden waarom een nieuw seizoen toch de moeite waard is. Dat het tegendeel ook zo kan zijn is echter helaas maar weer recentelijk bewezen in Dexter’s laatste seizoen..!

 9. Series zijn zo heerlijk! Zit nu helemaal in Boardwalk Empire en ga daarna beginnen met Mr. Selfridge. Momenteel wacht ik met smart op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Het wordt weer een mooie winter :-D

 10. Ik begin altijd vol goede moed aan een serie maar haak dan vanwege tijdgebrek weer af, films zijn meer mijn ding, gewoon 1,5 uur kijken en klaar…

 11. Oh godzijdank, eindelijk iemand die het begrijpt. Daarom kijk ik dus geen series. En ook geen films. Want daar gebeuren ook allemaal nare dingen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.