Kastanjes en de liefde

Als ik iets over mannen hoor, dan is het vaak: ‘Wat een klootzak.’ ‘Mannen zijn stom.’ ‘Het zwakke geslacht.’ Nu is er natuurlijk ook heel veel mis aan mannen (waarom begrijpt hij niet wat ik wil zonder dat ik het zeg?), maar ik moet toegeven: soms kunnen ze ook goede dingen doen. En om voor een lichtpuntje te zorgen tussen al die narigheid en dat gezeur zal ik hier zelf een voorbeeld van geven.

Ik wilde graag kastanjes. Als er iets bij de herfst past, dan zijn die het wel. Als kind verzamelde ik ze en keek ik hoe andere, sterkere, dappere, kindjes aan de boom schudden om meer van die roodbruine dingen te krijgen. Nostalgie is fijn, dus nu wilde ik ze weer. Voor in mijn glazen pot, want dat staat mooi en is gezellig, zo tussen de kaarsjes. Maar dan moest ik ze wel eerst vinden.

Een paar weken daarvoor had ik er al heel wat verzameld bij diezelfde boom als vroeger (ik schudde er niet aan hoor), maar dat was niet genoeg. Dus vroeg ik hulp.
Schattepatatjehonneponfloepsiedewoepsie Lieverd,’ zei ik tegen mijn vriendje. ‘Ik heb nog een paar kastanjes nodig. Als je ze toevallig ziet, wil je ze dan aan mij geven?’
Nonchalanter dan dit kan niet toch? Mijn vriendje knikte, dat wilde hij wel doen.

Een paar dagen later had hij een cadeautje voor me. Een blauw zakje bomvol met kastanjes. Ik vond het des te liever toen ik het verhaal dat erachter zat hoorde. De beste jongen had tijdens het hardlopen een kastanjeboom gezien en heeft de rest van de route, vijf kilometer, gerend met zijn handen vol met kastanjes. Dus nee, deze man vind ik niet stom!

(dat hij nu waarschijnlijk als de gek van Leiden wordt gezien zal ik hem maar niet vertellen)

19 gedachtes over “Kastanjes en de liefde”

  1. Ah wat lief. Ik ben nog steeds zo benieuwd naar je vriendje! Ze moeten het verboden maken om er wel over te mogen praten maar hem vervolgens weigeren te laten zien. We zijn wel je bezoekers hoor.

    1. Haha hij heeft er niets op tegen als ik een foto online zou zetten, maar ik wel :P (uit bescherming van hem) Als je hem echt wil zien, moet je me even opzoeken op Facebook!

  2. Awh, dit heeft echt een glimlach op mijn gezicht gebracht! Als ik ooit een jongen vind die half zo lief is als jouw vriendje, dan prijs ik mezelf gelukkig ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.