Ik heb een luxeprobleem

Nu heb ik nog gewoon een gezond gewicht, maar aan het eind van de winter gok ik dat ik een kilootje of tweehonderd weeg.

Nee, het is niet zo dat ik zelf de supermarkt leeg schrans vanwege al die kerstkransjes en chocoladeletters (oké, ook wel), maar het is vooral mijn omgeving.

Er zijn meerdere weken geweest dat ik terug kwam van een weekendje thuisthuis en een grote zak chocoladekruidnootjes in mijn kast vond. Van mijn moeder. De ochtend erna zie ik mijn schoen en blijkt die gevuld te zijn met nog zo’n zakje, van mijn vriendje Sinterklaas. Ik ga op bezoek bij een vriendin en die heeft – verrassing! – chocolade gekocht. Een paar dagen later komt er iemand bij me eten met de opmerking ‘Ik heb chocolademousse meegenomen als toetje.’
En tja, als je eenmaal chocolade krijg, probeer dan maar eens nee te zeggen en het níet op te eten.

Het is natuurlijk heel lief, maar ook heel verdacht. Want waarom doet iedereen dat? Het is niet zo dat ik een bmi van 10 heb, waardoor zoiets nodig is. Het is ook niet het geval dat de kat van de buren dood is en ik alleen maar kan huilen.

Er is maar één verklaring voor: ik word omringd door feeders. Help!

20 gedachtes over “Ik heb een luxeprobleem”

 1. Niks feedsers… Allemaal mensen die hun best doen in een goed blaadje bij je te komen/te blijven… En aangezien chocolade jouw eerste grote liefde is…

  Je hebt het over jezelf afgeroepen…

  Chocolade is trouwens wel prettiger om van iedereen te krijgen dan bijvoorbeeld spruiten. Heb je dat wel eens bedacht?

  1. Nou en gelijk hebben ze dat ze bij mij in een goed blaadje proberen te komen. Maar dat van die spruitjes is zeker waar, die zou ik mooi niet opeten.

 2. Argh, herkenbaar. Dat je jezelf voorneemt om die dag heel gezond te eten en dat dan ineens iedereen je wil trakteren op heel lekker en heel ongezond voedsel. Tja… dan moet ik wel.

 3. Je moet gewoon niet eindeloos over dat spul praten! Ik praat er niet over en krijg er ook geen. Hoe minder je het erover hebt hoe minder je krijgt, dat is toch juist geweldig? Je hebt het volledig zelf in de hand!

 4. Hahahaa same here! Feeders all around! Gelukkig vindt mn vriend het totaal niet erg als ik wat pepernoten laat liggen en ze door hem laat opeten ;)

 5. Niks aan te doen! Mijn oma ging mij in december ook altijd voeren, want ik val altijd af in de herfst, teveel stressss. En weigeren was er niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.