Je blog op je CV: ja of nee?

Misschien geldt dat niet voor iedereen, maar voor mij is mijn blog een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik heb mezelf uitgedaagd door dagelijks te bloggen (nu om de dag), leer nieuwe mensen kennen en om enge dingen te doen. Mijn blog is onderdeel van mijn ambities, laat mijn dromen zien en daarom ben ik er elke dag mee bezig.

Dus waarom zou ik mijn blog niet op mijn CV zetten? Als je op mijn naam googlet (ik ben de enige die Laura Bosua heet), vind je hem toch meteen en bovendien ben ik er trots op. Mijn blog heeft voor vele fijne momenten gezorgd. Dat mag iedereen weten.

Ik kan je daarom aanraden om je blog op je CV te zetten. Het is iets wat opvalt, iets wat wilskracht uitdrukt. Tijdens elk sollicitatiegesprek dat ik heb gevoerd, hebben mensen ernaar gevraagd. Ze reageren er zonder uitzondering positief op. Hoewel veel mensen een blog hebben, is het toch iets speciaals, iets wat jou misschien onderscheidt van de andere kandidaten. En wie weet levert het je een nieuwe bezoeker op!

Wat vind jij? Je blog op je CV: ja of nee?

38 gedachtes over “Je blog op je CV: ja of nee?”

 1. Ja. Mijn blog is een goede reflectie van wie ik ben en van wat ik kan. Ja, dat betekent ook dat mijn imperfecties daar open en bloot te vinden zijn, maar ik zou het verschrikkelijk vinden om niet eerlijk en integer te zijn door die dingen te verbergen. Ik heb zelfs Beauty Is Not a Number op mijn CV, zelfs al kunnen mensen dan gelijk zien dat ik een eetstoornis heb en nog niet genezen ben. Maar die website is wel iets waar ik heel trots op ben en dat veel meer laat zien dan een meisje met een eetstoornis.

  Ik heb trouwens ook veel interesse gehad voor mijn blog bij sollicitaties, zelfs bij iets dat totaal niet gerelateerd was.

 2. Ik denk dat het ook ligt aan waar je wil solliciteren. Stel je hebt een bjoetieblog en je solliciteert naar een kantoorbaan, heeft het weinig zin lijkt me. Verder kan ’t prima in je CV, denk ik.

 3. Het is me nog niet helemaal duidelijk waarom ik jouw blog op mijn CV zou moeten zetten :P (dat suggereert de 3e alinea)
  Een blog op je CV is sowieso geen gek idee als het raakvlakken heeft met de baan waarvoor je studeert. Anders zou ik het niet snel doen.

   1. Dan nog zou ik het wel noemen. Mijn blog staat bij ‘hobby’s en overige interesses’, maar dat is meer zodat ik er bij voorbaat al open en eerlijk over ben. Als mensen je gaan googelen en hij staat níet op je cv, kan het overkomen alsof je het wilt verbergen.

    1. Nee, persoonlijk vind ik verder gaan dan dit. Mijn blogjes gaan natuurlijk wel over mij, maar ik heb bijvoorbeeld geen ‘pictures of the week’, ik vertel niet over de vervelende dingen in mijn leven en daarnaast heb ik ook rubrieken als interviews die al helemaal niet persoonlijk zijn. Ik zie mijn blog eerder als een omniblog (van alles en nog wat-blog, bedacht door Ben van de Blogtrommel!)

 4. Als je net een week begonnen bent, vind ik het een beetje opdringerig om ‘m er meteen op te zetten. Maar als je echt al wel wat bereikt hebt en zeker van je zaak bent, zou ik geen moment twijfelen om ‘m erop te zetten! Het getuigt toch van dorzettingsvermogen, discipline, zelfstandigheid, schrijftalent en wat al niet meer!

 5. haha, leuk artikel! Doet me denken aan mijn tweet op twitter, ik wil weer gaan solliciteren bij een kledingwinkel, zit nog even te twijfelen of ik dit keer wel erop ga zetten of niet. :’)

 6. Ik doe het ook altijd. Ik ben er trots op en het zegt iets over mij dat ik al 8 jaar actief ben online. Zeker omdat ik werkzaam ben in de online media, dat geeft wel aan dat je er heeeeel veel affiniteit mee hebt. En trouwens, het eerste wat potentiele werkgevers tegenwoordig doen is je googelen, dus dan komen ze er toch vanzelf wel op.

 7. In mijn geval doe ik het niet, maar ik denk zeker dat het bij sommige functies (bv. in de communicatie of redactie-hoek) van toegevoegde waarde kan zijn! Ik vind het dus erg afhangen van waarop je solliciteert, een bijbaantje in de zorg zou ik er bv. ook alleen opzetten als ik op een functie in de zorg solliciteer.

 8. Het hangt er uiteraard wel vanaf waarover je blogt. Als je een blog hebt met als onderwerp, de ins en outs van *insert het meest ranzige onderwerp wat je kunt bedenken*. Dan kan het verstandig zijn om er geen aandacht aan te vestigen.
  Maar anders is er niets mis met je blog vermelden op je CV. Tegenwoordig wordt elke kandidaat uitgebreid gegoogled voordat hij/zij op mag komen draven voor een gesprek.

 9. Nope. Maar dat komt omdat ik anoniem (denk ik) blog en mijn echte naam op geen enkele manier te linken is aan mijn blog. Alhoewel: het is wel een anagram van mijn achternaam.

 10. Ik doe het wel, maar ik vind het soms lastig, omdat ik ook wel blogs heb staan die ik zelf minder vind (maar toch plaats omdat ik continuïteit heel belangrijk vind) en dat is ook weer niet zo’n goed visitekaartje. Daarbij vind ik het prettig om mezelf af te zeiken, en dan maak ik dingen veel erger die ze zijn, wat niet echt een positief beeld oplevert :’)

  1. Jij, jij hoeft je nergens voor te schamen! Jouw blog is een aanrader. Enne, ik denk dat het ook wel duidelijk is wanneer je het verhaal net iets dramatischer maakt dan dat het daadwerkelijk is. Go girl!

 11. Oh jeetje ik zou dat niet doen denk ik. Ik blog dan ook nog niet zo lang/consequent als jij en ik ben met alleen mijn naam niet direct vindbaar. Wel via links dus als je op zoek bent kom je het wel tegen, maar ik leef liever in de illusie dat ik nog gedeeltelijk anoniem ben. Ik vind het gewoon creepy dat mensen zo veel van me weten op het moment dat ik ze ontmoet, maar dat is niet meer te voorkomen :)
  Niet dat ik een CV heb trouwens dus dit is niet echt relevant haha.

 12. Voor mij is mijn blog ook heel belangrijk, maar het voegt weinig toe aan mijn wetenschappelijke carrière. Zeker op mijn Engelstalige cv heeft het bar weinig zin om mijn blog te vermelden :P Op mijn Nederlandse kan ik het wel doen, maar als ze me toch wel vinden, waarom zou ik dan bij voorbaat gaan ‘pronken’ met iets wat niks met natuurwetenschappen te maken heeft?

 13. Goed onderwerp, maar moeilijk. Ik denk dat het zeker interesse wekt als je je blog bij een sollicitatie noemt indien dat relevant lijkt voor de functie. Ik zelf kies er voor dat niet te doen. Mijn blog is toch anders dan mijn professionele ‘ik’. Waar ik op mijn blog best open ben en onderwerpen aandraag die totaal niet zakelijk zijn, ben ik in het dagelijks leven op kantoor wel anders. Wie weet dat het ooit voor een functie wel belangrijk lijkt, dan wil ik ‘m wel noemen. Maar de functies waar ik nu voor ga, daar is mijn blog niet relevant voor :)

 14. Ja! Ik heb mijn blog op mijn CV staan en heb hier tijdens mijn sollicitatie voordeel me gehad. Ik werk zelf als designer en denk toch dat mijn blog echt tot een stukje creativiteit behoort. Vind ook dat het jouw persoonlijkheid laat zien en dat ze daar eigenlijk oke mee moeten zijn. Al ligt het dan toch ook wel een beetje aan de sector waar je in wilt werken. Misschien bij bepaalde banen stellen ze het toch niet zo op prijs. Maar omdat ik de media sector werk denk ik dat het voor mij eigenlijk altijd positief is, het laat zien dat je online actief en geïnteresseerd bent in de nieuwe media. Dus het is zeker een ja voor mij!

 15. Ik vind eigenlijk dat het een beetje ligt welke richting qua werk je uitgaat. Als je inderdaad de schrijfwereld of website designer op wil kan het heel positief uitwerken. Maar als ik mijn persoonlijke blog op mijn CV zet terwijl ik in de horeca wil werken heeft dit denk ik niet heel erg veel meerwaarde. Het laat wel een stukje creativiteit en persoonlijkheid zien, maar ik weet niet of het dan heel veel uitmaakt.

 16. Ik houd mij niet aan de CV regels dat je alleen op je CV moet zetten wat van toepassing is voor een bepaalde baan. Mijn CV is ik, dus daar staat alles op wat mijn werk-ik heeft gevormd, zelfs folders bezorgen en vrijwilligerswerk op een forum (moderator) :)

 17. Ik heb hem er zelf niet op staan, maar inderdaad; waarom zou je het niet doen? Het getuigt van originaliteit en het is echt iets wat over jou zegt. Ik denk dat ik het er toch op ga zetten!

 18. Mijn blog is mijn visitekaartje!

  Ik heb al heel veel goede contacten en zelfs opdrachten gekregen via mijn blog. Nou is mijn blog ook wel relevant voor het soort werk wat ik doe/zoek.

 19. Ik vond dat vroeger eng maar nu ik ben afgestudeerd heb ik hem er toch op gezet. Waarom? Ik heb nog nooit negatieve reacties gehad, mensen vinden dat ik leuk schrijf, ik ga in de communicatie werken, ze vinden hem toch wel en… ik mag toch best een beetje trots zijn op wat ik allemaal schrijf. Kortom, ik ben het met je eens!

 20. Mmm, ik weet het niet. Ik zit in het management en dat is toch een aparte wereld al zeg ik het zelf. Alles wordt meteen geanalyseerd en in een hokje gedrukt, anders kunnen we het niet verklaren en dat is niet wat we willen. Mijn blog geeft wel aan wie ik ben en wat me bezig houd, het geeft een goed beeld. Maar of dat het beeld is van een goede manager? I don’t know. Jouw blog daarentegen zou ik zeker op je cv zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.