Dokter wie?

Ik heb mensen om me heen. Echt waar. Ze roepen, ze smeken, ze gillen: ‘Doe het nou! Het is echt leuk, ik beloof het.’

Dit ging over het kijken van de serie Doctor Who. Natuurlijk geloofde ik ze niet. Kom op zeg, het is een sciencefiction-serie en als ik iets niet leuk vind, dan is het scifi wel. Daarnaast scheen het een serie te zijn waarbij de volgorde er eigenlijk niets aan toe doet en er elk seizoen een andere Doctor is. Rare, rare serie.

Nu heb ik dus ook een raar, raar vriendje en hij kijkt dus naar die onzin. Ik heb een aantal vrouwenfilms met hem gekeken en hij was zo enthousiast over de serie (en hij niet alleen) dat ik me wel gedwongen voelde om het te kijken.

Ik heb nu de eerste zes afleveringen van het eerste seizoen gekeken. Mijn gedachten tot dusver:
– Jeetje, wat ongeloofwaardig (vriendje: ‘Ja, maar dat is ook niet de bedoeling om het geloofwaardig te maken’).
– Jeetje, wat ongeloofwaardig (vriendje: ‘Jahaaa.’
– Jeetje, wat ongeloofwaardig (vriendje: ‘Nu weten we het wel.’)
– Jeetje, toch wel een beetje spannend.
– Neeeeee, oh mijn god, ik kan het niet meer aan.
– Jeetje, wat ongeloofwaardig (vriendje: ‘…’).

Oftewel: dat wordt de hele winter Doctor Who kijken.

17 gedachtes over “Dokter wie?”

 1. Ik ben het ook sinds kort gaan kijken omdat iedereen er zo positief over is! Kan het nog niet echt heel leuk vinden maar heb nu volgens mij ook nog maar 3 afleveringen gezien. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind (wel dat het ongeloofwaardig is ja :p), maar ik ben sowieso ook meer van de films dan van de series.

 2. Ben je om?
  Ik ben ook getipt. Seizoen 1 ging er met moeite doorheen. Daarna ging het hard. Ik ben bijna klaar met Seizoen 7. Het is zelfs zo erg, dat ik al een voorkeur heb voor een Doctor. Veel kijk plezier!

 3. Whovian hier, toen ik ooit vele jaren geleden een vriendje had die het keek vond ik het eerste seizoen ook verschrikkelijk lastig om doorheen te komen. En nu ben ik helemaal om. (En inmiddens mijn huidige vriend ook, dankzij mij haha).

 4. Ik heb hetzelfde maar ik vind Christopher Eccleston dan ook niet zo’n leuke doctor. Ben tot aflevering 10 in dat seizoen gekomen en heb het daarna eigenlijk niet echt meer gekeken.. Ik ben dus ook niet echt om, maar misschien pak ik het ooi wel weer op. Het ‘ongeloofwaardige’ zit ik niet zo mee. ;)

 5. Ook hier een Whovian hier. Ik ben het nog maar gaan kijken ergens begin dit jaar. Eigenlijk een soort verplichting. Want elke keer ik bij mijn ouders thuis zit, begint er wel iemand van mijn zussen of broer of mijn ouders over iets te praten dat er gebeurd. En ik wist nooit wat ze bedoelden. Dus om mee te kunnen praten ben ik ook beginnen te zien.

  Zelf had ik wel al eens een aflevering van seizoen 3 gezien. De naam van de aflevering was Blink en eigenlijk ook wel een (zeer!) goede aanrader.

  Ondertussen heb ik mijn vriend zover gekregen om de serie ook te zien en door onze week vakantie 2 weken geleden, heeft hij zaterdag het eerste seizoen uitgekeken.

 6. Vroeger, toen de Dokter nog gewoon twee/drie seizoenen zijn rol behield heb ik er met liefde naar gekeken. Maar ik geloof dat ik niet meer zou weten waar te beginnen..

  Maar vriendje heeft een goede smaak. Dat wisten we natuurlijk al, hij is jouw vriendjes, maar ook qua TVseries zit hij goed.

 7. Ik heb in een ver verleden ooit eens een aantal afleveringen gezien en dat vond ik toen erg spannend. Ik zat er wel over te denken om weer te gaan kijken, maar net als Rianne zou ik niet weten waar ik moet beginnen. Je kunt toch niet middenin de serie starten?

 8. Doctor Who is AWESOME! Veel mensen hebben niets/weinig met Eccleston als 9th Doctor, maar ik zie het zo. Eccleston was geweldig, Tennant (10th Doctor) was legendarisch en Smith is geniaal! Enorm benieuwd hoe Capaldi het in 2014 gaat doen!

  Daarnaast blijft Peter Davison (5th Doctor) ook een enorme favoriet, bij mij. Maar dat is Classic!Who en meer iets voor wanneer je een echte Whovian bent geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.