Van niets naar iets

In december ben ik gestopt met de master Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA. Nu zul je misschien zeggen: ‘Maar Laura, waarom heb je ons dat niet verteld?’

Ik zal allereerst uitleggen waarom ik gestopt ben. De studie viel tegen en ik haalde onvoldoendes. En dat is gek, want hoewel ik geen streber qua cijfers ben, heb ik in mijn universitaire carrière niet veel onvoldoendes gehaald. Dat zei wel genoeg en aangezien de tijd om die onvoldoendes op te halen beperkt was en ik het niet zag zitten, ben ik gestopt.

Hoewel het de goede keuze is geweest om te stoppen, was het moeilijker dan ik had gedacht. Je beseft pas hoeveel een studie betekent als het er niet meer is. Ik was op zoek naar een stage, maar in de tijd dat ik die nog niet had, voelde ik me een beetje verloren. Je ontleent je identiteit aan het student-zijn. Ik was niets. Geen student, geen werkende (ik heb wel een klein bijbaantje, maar dat mag geen naam hebben), geen werkloze, niets. Als mensen vroegen: ‘Wat doe je?’ wist ik niet wat ik moest antwoorden, want er was geen groter geheel, geen rode draad.

Ik kan pas in september weer beginnen met een (pre-)master. Daar heb ik nog geen beslissing over genomen, maar misschien wordt het filosofie. Wat moet je dan doen in de tussentijd? Het plan was sowieso om in 2014 een stage te doen en dus begon ik met die zoektocht. Dat was niet makkelijk, want veel stages begonnen in januari en daarvoor was ik te laat.

De reden dat ik dit nu allemaal vertel, is omdat ik nu wél goed nieuws heb! Ik ga in maart aan een heeeeeeele toffe stage beginnen, namelijk een stage PR & Marketing bij Dutch Media Uitgevers. Dat bedrijf heeft vier uitgeverijen (Lebowski, Moon, Mistral en Carrera) en dat betekent dat ik me vier dagen in de week, voor vijf maanden lang, tussen de boeken mag begeven. Ik ben echt superblij dat ik dit mag gaan doen en kijk er dan ook heel erg naar uit.

Vanaf maart ben ik niet meer ‘niets’. Dan ben ik een stagiaire!

32 gedachtes over “Van niets naar iets”

 1. Dat lijkt mij een heeeeeeele toffe stage inderdaad! Gefeliciteerd met het bemachtigen ervan :) Ik zou willen dat ik me ook nog zulke stages kon lopen, maar helaas.

 2. Wat een gave stage! Ik ben stiekem wel jaloers hoor. En ik vind het knap van je dat je met de studie gestopt bent. Ik ben ook eens gestopt met een opleiding en ik vond dat echt lastig om ’toe te geven’.

  1. Dat komt wel goed hoor, dat is me de afgelopen twee maanden ook gelukt. Vooral veel afspreken met mensen, werken, een gala, schaatsen, dat soort dingen :)

 3. Jeej nogmaals gefeliciteerd! (Al vind ik het wel ergens een beetje zuur dat we bijna TWEE keer collega-stagiairs waren maar nu gewoon helemaal niet! We zijn NIETS van elkaar, Laura)

 4. Wat een ontzettend leuke stageplek! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers hihi (ik ga dit ergens opslaan, dan kan ik daar misschien ook terecht over een paar jaartjes hihi)..
  Tof dat je nu in ieder geval iets gevonden hebt en ik hoop dat je volgende master beter bevalt!

 5. Oh wat een leuke stage, dan zullen we elkaar vast weleens tegenkomen online, mocht je de naam The Book Girl voorbij zien komen op je stage, c’est moi :) En het gevoel welke je beschrijft als mensen vroegen wat doe je, dat klinkt heel bekend. Zowel in de tijd dat ik gestopt was met mijn studie en nog geen werk had, als vandaag de dag, nu ik ziek thuis zit….

 6. Ik zou ook graag een stage doen, allen hoe pak ik dit aan want bij aangeboden stageplaatsen staat vaak dat het alleen voor studenten van die en die studierichting is ofzo en ik volg geen studie ik zou alleen werkervaring willen opdoen.

  1. Ik zou gewoon reageren op die vacatures, ook al staat erbij dat voor studenten is. Als jij een betere kandidaat bent en geen studie doet, dan zullen ze jou toch eerder kiezen, denk ik.

 7. Begrijpelijk dat het lastig is om te stoppen maar goed dat je dat hebt gedaan, dat je gaat voor datgene wat goed voelt. En WAUW wat een gave stage! Alvast veel plezier :)

 8. knap dat je die beslissing hebt genomen, kan me voorstellen dat je je even verloren voelde. Maar je stage klinkt heel gaaf en alvast heel veel plezier.

 9. (Een beetje laat maar niet minder gemeend:) Gefeliciteerd met zo’n leuke en toffe stage! Past helemaal bij je denk ik. Vooral Lebowski, dat echt fantastische schrijvers vertegenwoordigt, daar ben ik wel jaloers op ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.