Hallo, ik ben Laura en ik ben verslaafd

Het begon vorig jaar, 31 december. Ik zat te trillen als een gek. Niet van de drugs, maar door de angst voor het vuurwerk. Mijn vriend probeerde me gerust te stellen en dit keer niet met chocolade (hoe durft hij). Nee, hij nam Turks brood mee, voor bij het voorgerecht (tweekleurenpaprikasoep wat er overigens best wel heel cool uit ziet). Nu trillend én boos keek ik hem aan: ‘Had je geen chocolade kunnen kopen? Wat ben jij nou voor vriendje!’
Ik wilde nog meer zeggen, maar hij propte een stukje brood in mijn mond.

Ik denk dat de wolken in de hemel zo smaken.

Het was heerlijk. Ik wilde meer, meer, meer, NOG MEER. Het brood was al half op en we waren nog niet eens begonnen met het voorbereiden van de soep. De rest van de avond/nacht hebben we alleen maar over het brood gepraat. Volgens mij hebben we elkaar niet eens een gelukkig nieuwjaar gewenst.

Veel mensen doen aan goede voornemens. Mijn jaar is begonnen met een slecht voornemen: zoveel mogelijk Turks brood tot me nemen.

We zijn goed op weg. Elke week kopen we Turks brood, zo’n grote, en eten die binnen een paar uur op. Daarna krijgen we afkickverschijnselen, zoals woede (‘HAD JE NIET TWEE GROTE BRODEN KUNNEN KOPEN, DEBIEL?’) en een bleek gezicht. Als we bekenden op straat tegen komen, herkennen ze ons niet meer. Ik pas tegenwoordig in de kleding die mijn vriend in het pre-turksbroodtijdperk droeg.

Maar we zijn nog nooit zo gelukkig geweest.

(en nog nooit zo dik)

21 Comments to “Hallo, ik ben Laura en ik ben verslaafd”

 1. Nu ben ik wel héél erg benieuwd naar dat brood!

 2. Hallo Laura, fijn dat je verhaal deelt! Oké, ik zag je even voor me in een verslaving groep hahaha.

 3. Is Turks Brood zo dikmakend :-s?

 4. Turks brood is lekker hè! Mijn moeder nam het vroeger vaak mee, nu amper meer maar nu wil ik het eigenlijk weer een keer eten.

 5. Hmmm Turks brood! Heerlijk. Ook soms met kruidenboter erop.

 6. Lieverd, wil je erover praten?…… :P

 7. Hmm klinkt goed! Ik heb het nog nooit gehad.. waar smaakt het naar? of is dat een domme vraag :P Waar kopen jullie Turks brood?

  • Ik kan niet echt beschrijven hoe het smaakt, maar het is heerlijk! Je kan het wel maar één dag eten, de dag erna is het niet meer zo lekker. En je kunt het kopen bij een Turkse bakker :) Ik weet niet of je in een stad woont, maar daar heb je die sowieso.

 8. Dus, samenvattend, heb je broodnodig brood nodig?

 9. Oh jeej, naast je chocolade kruidnootjes verslaving ook dit er nog bij..

 10. Turks brood, stokbrood, ciabatta. Geef mij brood en ik ben een happy mens. Ik snap je dus volkomen.

 11. Hihi! Ik wil die verslaving ook wel! :P

 12. Turks brood is ook te lekker voor woorden, als ik het koop kan ik zo een hele brood in een dag op eten. :$

 13. Turks brood is ook wel erg lekker. Bijna alle brood is ook wel erg lekker.

 14. Ik vind het geen schadelijke verslaving. Het is niet zo dat het een laag asfalt in je longen legt of je hersens op hol brengt, dus dat is oke. Het is ook gewoon zo lekker! Mét soep overigens ook ;)

 15. Ik vind het ook HEEL lekker! En het kost ook bijna niks, ideaal.

Leave a Reply