La Petite a.k.a. Lauratius a.ka. LaLa a.k.a. Loes

Ik heet Laura. Misschien weet je dat al. Maar misschien weet je dan ook dat mensen dol zijn op het geven van bijnamen aan mij. Bleef het vroeger bij een inspiratieloze (sorry mensen die mij zo noemen/genoemd hebben) ‘Lau’ of ‘Lautjuh’ (breezerperiode), word ik tegenwoordig heel anders genoemd.

Zo noemt mijn vader me la Petite (géén idee waarom) en mijn moeder zegt ‘Mevrouwtje Pollewop’ tegen me (‘Bolle Bob’ zegt mijn broertje dan). Andere koosnaampjes zijn Lauratius, LaLa, LauriePaurie, Kleine, Rode Tuinkabouter en Loes. Lauratius kan een verkeerd beeld geven, aangezien ‘us’ een mannelijke uitgang is in het Latijn, maar ik heb hem dan ook niet zelf verzonnen! Dat is het met bijnamen: verzetten heeft geen zin. En nu ik een pen heb waar ‘Lauratius’ ingegraveerd staat, ben ik er meer dan blij mee.

Zelf houd ik ook van koosnaampjes geven. Normale namen zijn boring en bovendien is het handig als je met je bff over je crush wil praten, maar niemand mag weten wie het is (‘Tafel is zooooo leuk!’). Ook mijn vrienden moeten eraan geloven. Manon is Nonnie, Monica is Moes (zij is degene die mij Loes noemt), Nicole is Tommie (ik weet de logica hierachter niet meer), Jozefien Joosjepoosje (afgekort: JP) en zo zijn er nog meer.

En het mooiste is nog: je beseft soms pas hoe speciaal je voor iemand bent als ze je bij je koosnaam noemen.

17 gedachtes over “La Petite a.k.a. Lauratius a.ka. LaLa a.k.a. Loes”

 1. Mijn bestie en ik noemden mijn crush op de middelbare school altijd “Zuurstof”. Derde personen begrepen dat nooit.

  “Ik zie Zuurstof!”
  “Waar?!”

  Ik vind Lauratius trouwens gaaf, maar het klinkt wel een beetje corp :’)

 2. Zou dus eigenlijk Lauratia moeten zijn inderdaad. Klinkt wel leuk! Ik word bijna altijd gewoon voluit Hester genoemd, maar Hes vind ik ook niet echt erg. Het wordt alleen niet zo vaak gebruikt. Verder noemt mijn me Hessebes, wat eigenlijk verschrikkelijk is maar wel lief klinkt, en vroeger nog wel eens Simoontje Danoontje (doopnaam). Maar ik heb dus niet echt veel bijnamen, I guess. Een vriendin van me noem ik wel altijd ‘Bren(nie)’ (ze heet Brenda) en een andere Han (Hannah), maar niet heel spannend dus.

 3. Ik heb ook veel koosnamen, die ik eigenlijk allemaal prima vind, zolang het geen afkorting van mijn echte naam is. Dan krijg je namelijk Aniek, Annie, of An en dat zijn allemaal ook wel echte namen die ik gewoon ronduit vreselijk vind. Thuis word ik piek(je) genoemd, naar het Friese woord voor kuiken. Of kerel, omdat ik vroegah net een jochie was (het feit dat ik nu een elegante jonge dame ben verandert blijkbaar niets aan die naam). Met mijn vriend heb ik ook echt talloze bijnamen, bij vriendinnen kort ik het meestal gewoon af.

 4. Hahah, erg leuke bijnamen XD. Beter dan wat mijn moeder me soms noemt, omdat Chinees een tonentalen is, noemt mijn moeder ipv Yak Man, mug of 1 euro doordat ze expres mijn naam verlept uitspreekt :’).
  Ik houd niet echt van koosnaampjes maar vroeger -vroegah- was ik de hamster en de ninja.. oh well..

 5. Mijn bijnamen zijn niet zo uitgebreid. Meestal gewoon DK (oud-huisgenoot), DaanBanaan -en variaties thereupon (iedereen die een gevoel voor humor denkt te bezitten -wat vaak enorm tegenvalt!), en dat was ’t gelukkig wel zo’n beetje! Oh ja. Soms Koning Daan. Omdat we iedereen in mijn groepswhatsapp van school wel eens Koning noem(d)en.

 6. Op deze zonnige dag heb ik je in het zonnetje gezet.
  Zie mijn site: (blogs in het zonnetje)! (ik wil niet spammen, dus doe het maar even zo, hoop dat dit oké is)

 7. Leuke bijnamen heb je. Mijn vader noemt mij vaak Krullebol (huh?!), maar mijn oma heeft nog wel de beste bijnaam voor mij: Anneke tanneke toverheks. Oké.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.