Stage: boeken, boeken en nog meer boeken

Na tweeënhalve week zijn jullie misschien wel benieuwd naar mijn stage. Vandaag komen jullie er ein-de-lijk achter hoe het is!

Ik zal niet liegen: na een paar maanden niet studeren is het zwaar om vier dagen stage te lopen. Rond negen uur ’s avonds vallen mijn ogen steeds dicht door de vermoeidheid, ook in het weekend. Gelukkig schijn je na een tijdje gewend te raken aan het ritme, maar tot die tijd zzzz…

Mijn stagedagen beginnen in de trein. Na iedereen opzij te hebben geduwd (alsof ik dat zou kunnen met mijn kippenkracht), zoek ik een plekje en pak één van de boeken die we uitgeven bij mijn stage. Station Sassenheim, Nieuw Vennep enzovoorts gaan aan me voorbij, want ik zit in het verhaal. Ik stop pas met lezen als ik in Amsterdam Zuid ben. Metro, één seconde lopen en ik ben bij het gebouw van Dutch Media Books.

Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Onder het bedrijf vallen meerdere uitgeverijen en dat betekent veel variatie. Zo moet ik persberichten schrijven, boeken uitsturen, contact opnemen met bloggers en natuurlijk ook de typische stage-klusjes als dingen verplaatsen en opruimen.

Vier dagen in de week bestaat mijn dag dus uit boek voor, boek tijdens en boek na. En, om maar even de McDonald’s-slogan te gebruiken: I’m lovin’ it!

Tags:

25 Comments to “Stage: boeken, boeken en nog meer boeken”

 1. Zoiets wilde ik eerst ook graag doen, klinkt best leuk! Veel plezier nog :)

 2. En dan heb je ook nog eens van die leuke collega’s!

 3. Aahh, later wil ik ook die stage doen! Lijkt me zo leuk! Contact opnemen met bloggers + zelf bloggen. En bij een uitgeverij stage lopen, ahh, ik ben jaloers! ;)

 4. Geniet er van. En ja, het werkritme komt vanzelf.

 5. Klinkt echt superleuk! :) Fijn dat je het zo naar je zin hebt!

 6. Wat leuk! Veel plezier en succes de komende tijd!

 7. Waar loop je stage dan?
  Welke literatuur gaat het daar om?
  Kun jij je daar in vinden of
  ontdekt je zo de waarde van iets onbekends?
  Ik ben een fervent lezer, maarkan me niet altijd vinden in
  de kwalificaties die recensenten er aan geven.
  Zo kan een goed schrijver het bet bij 1 boek houden
  i.p.v. daana alleen maar boeken te produceren die de lezer wil…
  veel doorsnee – mode gril.
  Op zoek naar meer, probeer ik veel uit, maar kan geen site vinden
  waarop nieuw werk telkens verschijnt.
  Items uit kranten en bladen zijn nauwelijks on line te vinden.
  Jammer…kun jij me helpen?

 8. Dat klinkt als een heerlijke stage, een paradijs voor boekenliefhebbers zoals ik! :)

 9. Heel veel plezier en succes!

 10. Nee hoor, ik ben niet jaloers :P

 11. Wat een ontzettend leuke stage!!! Veel plezier!

 12. En vergeet vooral het uitruimen van de vaatwasser niet!

 13. Dat klinkt heel leuk! Geniet ervan!

 14. Haha geweldig. Zo’n stage wil ik ook!

 15. goed om te lezen. Heb je koffie en thee zetten al onder de knie?

 16. Oh mijn god ik ben zo jaloers!
  (en tegelijkertijd blij dat jij een stage hebt gevonden, voor jou, natuurlijk, maar ook als bewijs dat je toch wel wat met deze studie kan, ondanks alle opmerkingen..)

  • Ja, echt heel irritant als mensen dat zeggen. Maar weet je wat het is, je hebt het ook zelf in de hand. Door veel naast je studie te doen, vrijwilligerswerk, commissies, blog (:D) en weet ik veel allemaal, heb je al een veel grotere kans op een baan. Met alleen een studie red je het niet, maar dat is bij veel studies zo.

Leave a Reply