Onbegrijpelijk

Ik begrijp heel veel niet. Wiskunde, mannen, wat er leuk is aan rugby. Maar sommige dingen staan ver bovenaan de lijst der dingen die Laura niet snapt en één daarvan is: de onesie.

Een onesie is eigenlijk een rompertje met een capuchon, maar dan voor volwassenen. Je hebt er verschillende uitvoeringen van, de dierenvarianten zijn populair, maar je kan ook als de Amerikaanse vlag gaan of superman. De rits loopt van boven tot helemaal naar onder, ja, tussen je benen. Oncharmanter kan niet.

Mensen dragen een onesie, omdat het lekker schijnt te zitten. Of omdat ze die ene obsessie hebben waarbij ze als een baby behandeld willen worden, inclusief speen. Mensen dragen een onesie in de vorm van een varken, want dat is ‘grappig’. Mensen dragen een onesie, want waarom zou je de moeite nemen om meer dan één kledingstuk aan te trekken?

Kijk, ik zie er ook niet charmant uit als ik thuis ben, met mijn relaxbroek aan en het vest van mijn vriendje, maar er zijn grenzen, weet je. Zo’n onesie schijnt bedoeld te zijn om ultiem te relaxen (al gaan sommige mensen er ook mee naar de supermarkt), maar er is één heeeeeeeeel groot probleem dat het ultieme relaxen in de weg staat.

Je kunt onmogelijk naar de wc met zo’n onesie.

Geen grapjes. Je moet eerst heeeeeeeeeeeeeeeel dat ding uittrekken, dus zorg er maar voor dat je niet nodig moet plassen. Het alternatief is al niet veel beter: een luier dragen (dan ben je wel écht een baby).

Nee hoor, dan neem ik maar de moeite om een paar extra kledingstukken aan te trekken. Ik zie er beter uit én het scheelt me minstens tachtigduizend minuten op de wc.

(ik daag de haters uit om mijn mening over de onesie te veranderen!)

23 gedachtes over “Onbegrijpelijk”

 1. Ik heb er (nu) geen maar het is zo lekker dat je hemd niet uit je broek kan schieten en je dus geen koude rug krijgt.

  Totdat je naar het toilet moet

 2. Het zal maar echt een koude winter zijn en je zit lekker warm in je onesie en dan moet je naar de wc… Onze wc is altijd heel koud! Ik moet er niet aan denken.

 3. Ik heb ook geen onesie. Mijn zus heeft er een en die loopt er ’n hele dag mee rond. Ik weet niet of het iets voor mij is, ’t ziet er wel lekker warm uit.
  Sowieso ben ik meer geïnteresseerd in ’n “snuggie”, zo’n fleecedekentje dat je als badjas kunt dragen. Dat lost meteen het probleem op van de koude armen als je zit te lezen onder ’n dekentje!

 4. Is het de vest of het vest?

  Een onesie. Heb er nog nooit een aangehad, of ik was te jong om het me te herinneren, weet dus niet of het lekker zit en hoe handig het is met toiletbezoek… Weet wel dat het een zoveelste ding is dat is komen overwaaien vanuit Amerika, de youtubers die ik volg hadden die dingen al lang voordat men in Nederland achter de massa ging aanhobbelen.

 5. Je kan toch ook gewoon een pyjama (en daarmee bedoel ik dan los een shirt/trui en een broek) kopen van dezelfde stof? Even zacht, minder lelijk en makkelijker als je naar de wc moet ;)

 6. Ik heb dus ook al tig keer gedacht: ik moet een blogje schrijven over de onbegrijpelijkheid van onesies. Ik vind ze zo oncharmant en vormloos en lelijk, zelfs al zijn ze nog zo “warm en zacht.” Ik heb genoeg andere kleren die lekker warm en zacht zijn en waarmee ik over straat kan zonder dat ik eruit zie als een volwassen baby en waarmee ik ook gewoon normaal naar de wc kan.

  Ik vind zo’n onesie dus ook helemaal niet praktisch hè. Net zoal een badpak trouwens. Ook zo’n onding als je naar de wc moet, maar op z’n minst ziet dat er nog normaal en leuk uit (als je een leuke uitkiest).

 7. Mijn jongste dochter heeft een pyjama uit een stuk. Weet niet hoe dat dan ook weer heet, maar zeker niet onesie. Hansop misschien?. Ze is om op te vreten als ze hem aanheeft maar heeft wel altijd de knoopjes voor los, voor als ze snel naar de wc moet. ;-)

 8. Ten eerste je kan een shirt onder je onesie dragen, dus dan heb je niet zo’n koude rug tijdens je bezoekje naar het toilet.
  Ten tweede je ritst hem open en laat hem op je knieën vallen, het is eigenlijk net als je broek uitdoen, maarja misschien heb jij ook wel tachtigduizend minuten nodig om je broek uit te doen.
  Uit je argumentatie kan je duidelijk maken dat je zelf geen onesie hebt.
  Dat mensen naar de winkel gaan in hun onesie vindt ik wel wat te ver gaan.
  Tegenwoordig zie je ook mensen naar de winkel gaan in een te wijde joggingbroek en vest die ze overigens niet gebruiken om in te sporten maar om op de bank te hangen, dat vindt ik ook te ver gaan.

 9. Ik vind naar de wc gaan met ‘gewone’ kleren moeilijker, want dan moet je daarna weer helemaal je hemd/shirt whatever in je broek proppen en dan frommelt je ondergoed weer op en drama.

  Met een onesie is het staan, zip, go.

  Maar het is wel kouder plassen, dat wel.

 10. Je bent niet de enige, ik vind het niks en ik snap ook niet dat mensen daarin willen rondlopen. Zelf trek ik de lijn overigens nog iets verder want je zult mij ook nóóit in een joggingbroek zien, niet buiten maar ook niet thus. Ik moet er niet aan denken dat er aangebeld word en ik er niet uitzie. Ik trek ’s morgens een setje kleding aan en dat gaat pas uit als ik naar bed of onder de douche ga.

 11. “Of omdat ze die ene obsessie hebben waarbij ze als een baby behandeld willen worden, inclusief speen. ”

  Wat is dit voor negativiteit, het zijn ook maar mensen met hun eigen voorkeuren :(

 12. Ik ben een normaal iemand van 29 die graag in een Onesie loopt thuis. De voornaamste reden is inderdaad dat ik graag een luier draag als ik alleen thuis ben. Een Onesie is daarbij de ideale manier om dit ongestoord te doen en niemand hiermee tot last te zijn (in hoeverre dat überhaupt al kan…) en nee als een baby behandelt worden heeft hier totaal niets mee te maken en vind ik ook helemaal niet interessant. Voor mij staan baby’s en luiers daarom ook los van elkaar hoe gek dit voor de meeste mensen ook zal klinken…
  Wilde het toch even gezegd hebben :)

  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.