Terug naar Oegstgeest: fietsen door onbewoonde straten

Ik fiets terug naar Oegstgeest. Van en afspraak, een film, een etentje, wat zal het zijn? De lucht is donker, maar ik kan het blauwe er nog steeds uithalen. Het enige wat ik hoor, is het draaien van mijn wielen, een zuchtje wind. Mede-fietsers kom ik zelden tegen, want dit is Oegstgeest: de straat immer onbewoond na achten.

Ik neem expres de lange weg. Langs de oude huizen, het bos van Wijckerslooth, de slootjes. Vanuit de huizen straalt licht me tegemoet. Ik zie gezinnen rond een tafel, woonkamers met de tv aan, maar zonder mensen erin. Wat voor levens zouden zich daar afspelen? Voor wie zendt de televisie uit als er niemand in de kamer aanwezig is?

Ondertussen fiets ik mijn leven en huis tegemoet. Ik weet niet wat de toekomst me gaat brengen, wat ik zal vinden aan de andere kant van de tijd. Maar ik weet dat mijn benen me over de weg leiden en dat dat ontzettend fijn is.

9 gedachtes over “Terug naar Oegstgeest: fietsen door onbewoonde straten”

  1. Toen ik je titel las, dacht ik dat je iets over Jan Wolkers had geschreven.
    Maar dit vond ik wel zo mooi om te lezen, ik zie het helemaal voor me.
    Die lege huiskamers met de televisie aan zie ik ook heel vaak en het verwondert mij ook altijd.

    1. Nee, het is een terugkerende rubriek op mijn blog, omdat ik in Oegstgeest woon en Literatuurwetenschap heb gedaan :)

  2. Leuk stuk! Hoewel ik Oegstgeest alleen maar uit literatuur en jouw blogs zal kennen, tenzij ik me eens zo stierlijk verveel dat ik er heen móet, komt het wel een beetje tot leven, zo! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.