De eerste dagen samenwonen

IMG-20140722-WA0000
‘Dit is echt een sneak peek van niks, Laura.’ ‘Nou en.’

‘Oh jee,’ dacht ik vaak de afgelopen weken tijdens het bloggen. ‘Schrijf ik wéér een blog over klussen/verhuizen/samenwonen. Arme lezertjes.’
Bleken jullie het gewoon leuk te vinden. Bakken vol complimenten kreeg ik (ja sowieso natuurlijk, want ik ben superfamous en awesome enzo), sommige mensen moesten er zelfs om lachen! (nou, ik vond het verhuizen niet om te lachen hoor).

Oftewel: ik ga er gewoon vrolijk mee door.

Zo, daar zaten we dan. In ONS huis. Alles in het huis was van ONS. Geen keuken en badkamer meer delen met huisgenootjes, geen ouders om te zeggen dat we onze troep op moeten ruimen, geen fietstochten van een half uur naar elkaars huis. Just me and you, babe.

Toegegeven: het is even wennen, maar het is vooral erg leuk. Het voelt als kinderlijke vrijheid, alsof je ouders een week op vakantie zijn je alles mag doen en eten wat je zelf wil. (Totdat je de was moet doen, maar dat is nog niet gebeurd)

Er waren ook ruzies. Gezucht, gestamp en ge-nouhouuuu (nee joh, niet van mijn kant). Maar hé, overwint de liefde niet alles?

(als hij geen kat wil nemen niet nee)

Dus het gaat vooralsnog goed. Maar ik ben erg benieuwd wanneer de echte fundamentele ruzies gaan komen.

(‘DIT IS AL DE DERDE KEER DAT IK DE VUILNISZAK BUITEN HEB GEZET, JIJ STOMME FLAPDROL.’)

9 gedachtes over “De eerste dagen samenwonen”

  1. Bij ons voelde het in het begin ook heel erg als vakantie. Ik had steeds het idee dat ik over een week weer m’n spullen moest pakken. Dat gevoel is nu wel weg.
    Ik vind het juist erg leuk om mee te lezen op deze manier. :D

  2. Aangezien ik al een tijdje allenigjes woonde en gewend was alles alleen te doen ben ik in den beginnen wat laks geweest… Eigen schuld, dikke bult. Meteen opvoeden die hap (= die lieve jongeman waar jij je huis en je leven mee deelt…)

  3. Ik heb niet in een studentenhuis gewoond, maar ik herken dat vakantiegevoel. En ook dat DIT IS MIJN HUIS!!!! gevoel dat daarna komt. En dat je alles lekker zelf (ok samen) mag beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.