Scheer je weg!

Ik schijn een semi-hipster te zijn. Ik houd van bloemetjes, hipstermuziek, hipsterkleuren. Maar let wel, semi dus. Want, en dit schijnt een schande te zijn: ik houd niet van baarden.

Regelmatig zeg ik tegen mijn vriend/broer/broertje dat ze hun baard moeten scheren (waarop mijn broer en broertje antwoorden: ‘En jij moet je wegscheren!’). Ik kan het gewoon niet aan.

Misschien komt het door een jeugdtrauma. Mijn vader had namelijk een snor en die prikte. Baarden prikken nog erger. Bovendien zien ze er vaak (toegegeven, niet altijd) gewoon slecht uit. Alsof je een zwerver bent. Etensresten blijven plakken. Hele volksstammen blijven erin achter.

Dus bijna elke dag wrijf ik even met mijn hand over de kin van mijn vriend. Hij begrijpt het meteen, maar is laks. Toen ik vorig jaar tien dagen op vakantie was, heeft hij zich de hele tijd niet geschoren. Op een gegeven moment ben ik gestopt met skypen.

Thank God wonen we nu samen.

Tags:

15 Comments to “Scheer je weg!”

 1. Nee dankje, dan krijg ik last van puistjes.

 2. Hahaha! Dan ben ik kennelijk wel hipster, ik hou van baarden. Zou er zelf ook wel eentje willen.

 3. Ik vind baardjes juist leuk!

 4. Ik vind baarden geweldig, altijd al gevonden. Waarschijnlijk omdat mijn vader die altijd al gehad heeft. En ik vind stoppels juist veel erger. Brr. Schuurpapier wangen. Dan liever een zacht baardje.

 5. Haha – gelukkig verschillen smaken :). Ik vind een baard juist supermooi (bij mannen dan hè :P).

 6. Ik heb hier maar één ding op te zeggen: nooooooooo! xoxo een baardenliefhebber.

 7. Tsja, als ‘ie het later maar niet zó ver laat komen en dan in één keer alles eraf haalt op de manier waarop deze man het doet:
  https://www.youtube.com/watch?v=rzgZTU6wwpI

 8. Nou, sommige mensen knappen enorm op van een baard Juffrouw Laura.

 9. Haha ik hou wel van baarden.Niet teeeee lang, maar een leuk drie of vier dagen baardje vind ik leuk staan bij mijn man. Mits het er nog wel verzorgd uitziet.

 10. Het is óf een baard óf een babyhuidje. Maar geen prikkelstoppels.

 11. Hmm ik weet niet zo goed wat ik ervan vind.. Bij sommige mannen staat het echt geweldig sexy maar bij anderen minder.. Over het algemeen ben ik wel fan van een klein baardje van een paar dagen :P

 12. Ik behoor zelf ook tot de hipstercategorie vrees ik. Mijn baardgroei is helaas te weinig om er zelf een mooie te laten staan (anders deed ik het meteen). Mijn vriend heeft wel een baard en daar ben ik juist heel blij mee… Stoppels zijn vreselijk, maar langer baardhaar prikt helemaal niet.

 13. Ik heb vanmorgen mijn baard afgeschoren. Mis hem nu al.

 14. Ach, bij sommige mannen staat het wel, zoals bij mijn broer. Niet te lang hoor, maar een beetje een baard staat hem beter dan helemaal glad (wat bij hem toch nooit meer dan een halve dag zo blijft, dus waarom moeilijk doen)

Leave a Reply