Een terugkerend debat: kruidnoten vs pepernoten

neeneenee

Je hebt twee mensen: de GOEDE mensen die kruidnoten zeggen als ze kruidnoten bedoelen en de SLECHTE mensen die pepernoten zeggen als ze kruidnoten bedoelen.

Jullie snappen wel tot welke groep ik behoor.

Tegenwoordig verbeter ik mensen niet eens meer als ze het verkeerd zeggen. In plaats daarvan begin ik keihard te huilen of sla ik iemand in elkaar, ligt maar net aan mijn stemming die dag.

Kijk, kruidnoten zien er HEEL anders uit dan pepernoten en ze smaken ook HEEL anders. Het is gewoon niet te vergelijken. Ik bedoel, als je chocoladepepernoten zegt, dat moet toch ongelooflijk smerig zijn? Chocoladekruidnoten daarentegen… Laten we het erop houden dat ik op dit moment weer een zakje aan het leeg vreten.

Maar toen kwam die existentiële crisis.

‘Ik heb Friese pepernoten gekocht,’ zei mijn vriend.
Ik bekeek het zakje, begon te huilen, maar proefde er toch eentje.
Ze zien eruit als kruidnoten, maar ze smaken als pepernoten. Verdomme.

Je kunt tegenwoordig nergens meer op vertrouwen in deze wereld.

12 gedachtes over “Een terugkerend debat: kruidnoten vs pepernoten”

  1. Ik vind dat pepernoten gewoon moeten ophouden met bestaan en dat kruidnoten dan pepernoten mogen heten. Dat vind ik. Dus ik noem kruidnoten pepernoten omdat ik modern en vooruitstrevend ben,

  2. haha, leuk geschreven! Ik ben trouwens een kruidnoten meisje, vooral die met chocolade! Vind het alleen jammer dat die zakjes altijd zo snel leeg gaan.. heel gek..

  3. Haha, dat is een rotstreek. Ik was een van die slechte mensen die altijd pepernoten tegen kruidnoten zei, maar ik begin het te leren. Pepernoten zijn gewoon niet lekker. Brrrrr.

  4. Ja een wereld van verschil tussen kruidnoten en pepernoten en ik snap niet waarom mensen dat door elkaar gebruiken. Hm die Friese dingen zijn raar denk ik ;) en chocoladepepernoten dacht ik laatst ook over na, lijkt me super vies.

  5. Iets om me totaal niet druk om te maken. De enige keer dat er echt van die dingen aanwezig zijn (bij mij) is rond de 5e december. En dan nog eet ik liever de mandarijnen.

  6. Hahaha ik vind het ook stom hoor, pepernoten zijn een stuk minder bekend en toch gebruikt iedereen die naam. Ik heb één vriendin die het standaard ‘goed’ zegt en de rest van de mensen in mijn omgeving doen het eigenlijk allemaal structureel fout, da’s ook pas irritant, dan is het elke keer ‘bedoel je de echte perpernoten of kruidnoten?’. Naar die Friese bastards ben ik eigenlijk wel benieuwd :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.