Laura het mememonster: één van mijn vele talenten

Ik zat naast een studiegenootje (die een ex-blogger bleek te zijn, die niet wist dat ze mijn blog kende, ook al had ik hem laten zien en het was gewoon te bizar voor woorden dat we elkaar al kenden van het bloggen, maar dat even terzijde) die opeens vroeg: ‘Hoe kom jij eigenlijk aan die plaatjes?’
Nu moet ik weten dat ik mailcontact heb gehad met haar (omg, dat meen je niet, how dare you!) en dat ik daarin zogeheten memes en andere grappige plaatjes zette. En dat was niet de eerste keer.

Tijdens mijn stage stuurde ik namelijk ook geregeld kattenplaatjes naar mijn collega’s, maar wel op zo’n manier dat ze aansloten bij wat zij schreven of stuurden. Anticiperen noemen ze dat ook wel eens met een mooi woord.

Tja, wat is dan mijn geheim? Je moet het wel in je hebben en het dan ontplooien tot een talent. Dit is niet zomaar iets. Maar eigenlijk komt het erop neer dat je het onderwerp waarover je een plaatje wil intypt en het woordje ‘meme’ of ‘funny’.

Ja. Daar moet je wel echt heel talentvol voor zijn.

(ik heb ook twee schrijfopdrachten van een meme voorzien, maar ik weet nog niet wat de docenten daarvan vinden)

4 gedachtes over “Laura het mememonster: één van mijn vele talenten”

  1. Huh wat? Jullie kenden elkaar al via het bloggen maar ze wist niet dat jouw blog jouw blog was? Of snap ik nou je sarcasme niet? :P
    Memes zijn in elk geval wel mijn humor, ik vind het ook altijd knap als mensen precies de goede hebben op het juiste moment. Ik sla er soms gewoon eentje op op mijn telefoon en die gooi ik dan in elk online gesprek, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.