Mijn kant, jouw kant

‘Het maakt me niet uit aan welke kant ik slaap,’ zei ik toen ik ging samenwonen met Jeroen. Lekker boeiend. Ik ben wel neurotisch, maar zo neurotisch? No way.
Jeroen wilde natuurlijk liever aan de rechterkant slapen (links voor de kijker), want, nou ja, neuroticisme.

Zo gingen de weken voorbij en kreeg ik steeds meer slaapgebrek doordat die jongen ofwel heel vroeg uit bed ging (iets met stage, slecht excuus) ofwel heel laat naar bed ging (iets met borrels, slecht excuus).
‘Misschien kan ik tijdens die nachten beter aan de rechterkant slapen (links voor de kijker),’ zei ik tegen hem. ‘Dan heb ik geen last van je.’

Er gebeurden twee dingen:
1. Ik had alsnog last van hem (iets met licht slapen).
2. Die kant van het bed lag best wel heel erg superlekker.

Kijk, ik ben dan wel de baas, maar ook niet altijd de strengste.
‘Weet je wat,’ zei ik tegen mijn onderdaan. ‘Als jij vroeg op moet, slaap jij aan die kant en als ik vroeg op moet, dan slaap ik er.’
Hij stemde ermee in, want hij wist dat hij anders op straat moest slapen.

Maar dan komt de hamvraag: wie slaapt aan welke kant als we er allebei niet vroeg uit moeten?

Je kan het antwoord vast wel raden.

13 gedachtes over “Mijn kant, jouw kant”

 1. Zoals Sas zegt, ik vind het knap dat jullie gewoon zomaar kunnen omwisselen. Mijn ouders kunnen dat sowieso niet, maar mijn moeder is dan ook we een heul erg neurotisch gewoontedier, haha.

 2. De meeste vrouwen slapen volgens mij (voor de kijker) links. Heel vreemd. Op vakantie gaat het bij ons trouwens anders, dan kijken we allebei naar waar je het makkelijkst eruit kunt, het beste nachtkastje, kortste route naar de wc, etc.

 3. Mijn vriend slaapt aan de kant die het dichtst bij de deur zit voor het geval er een insluiper in ons huis is. Soms is hij er niet en dan slaap ik in het midden van het bed. (Twee kussens! Geen getrek aan dekens! Yuhhhh)

 4. Ik ben raar met slapen. Ik heb fases. Dan slaap ik links, dan rechts. En soms verplaats ik m’n bed en lig ik daar weer lekkerder. Verschilt per stand van de maan. Dat laatste lul ik. Geen idee waar het aan ligt. Lekker wispelturig ofzo?

 5. Mijn oma zei altijd dat de vrouw aan de rechterkant (voor de kijkers links) moet slapen. Dat moet. Dat is voorbestemd. Zo is het en niet anders.
  Dus laat hem dat maar even zien. Enne: oordoppen willen helpen.

 6. In mijn familie slapen alle vrouwen aan de rechterkant (en dus voor de kijkers links), behalve ik haha. Bij ons slaapt Enrico rechts. Had voornamelijk met de slaappositie te maken (Enrico ligt op z’n rechterzij en ik op m’n linker en anders lig je zo in elkaars slaapadem) maar ook met de deur, ik moet ’s nachts altijd naar de wc en dus lig ik dichter bij de deur.

 7. Haha echt een onderwerp waar je normaal gesproken niet zo over nadenkt. Ik slaap altijd links (rechts voor de kijkers), maar als we ergens anders slapen dan slaapt hij altijd het dichtste bij de deur want ik ben als de dood dat er iemand binnen komt haha..

 8. Je vriend kan zich aanmelden hoor, voor de paatgroep voor anonieme mannen die onder de plak zitten bij hun vrouw. Of misschien wordt het tijd voor een assertiviteitscursus?

 9. staat die ene kant van jullie bed dan tegen de muur zodat je over de ander heen moet klimmen? En daardoor last hebt van elkaar als je vroeg op moet enzo?
  Ik slaap allllltijd voor de kijker rechts, die kant ligt echt veel lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.