Laura bakt (niet meer)

Jeroen vertelt maar al te graag aan familie/vrienden/kennissen/random mensen op straat dat ik sinds we hier wonen nooit gekookt hebt (dat is overigens niet waar, ik ben één keer begonnen met koken, totdat Jeroen thuis kwam en het van me overnam).
‘Serieus?’ vraagt het familielid/de vriend(in)/kennis/random persoon op straat.
‘Serieus,’ zegt Jeroen.
Waarop ik gewoon zeg: ‘Ja, dat heb ik goed aangepakt hè?’

Daarop volgt helaas altijd het volgende verhaal. Ik ging zo’n wolkencake/taart/weetikveel bakken uit zo’n pakje. Ja, I know, een pakje, maar aangezien ik weinig kennis heb alles wat met het maken van eten te doen heeft, leek me dat wel zo veilig. Dus ik deed het in zo’n taartvormding, dikke prima. Het stond een tijdje in de oven en toen dacht Jeroen: ik doe de oven open.

Wat bleek: hij was wat hoger gerezen dat ik had gedacht, zodat er stukken afvielen en verbrandden op de grond van de oven. Het moment dat Jeroen de oven open deed (ik doe dat nooit, want ik verbrand mijn fikken altijd #bengeenkluns) ging het brandalarm af.

Maar we weten in ieder geval dat het brandalarm het doet, toch?

(en nu nooit meer vertellen aan anderen, flappo!)

13 Comments to “Laura bakt (niet meer)”

 1. Hahahaha…

  Over een paar jaar ben ook jij een keukenprinsesje…

 2. Heel verstandig om dat brandalarm even te testen in een geheel onschuldige situatie!

 3. Hahaha! Zou mij ook gebeuren hoor. Hartstikke goed dat je het voor elkaar hebt gekregen dat jij niet hoeft te koken. Lijkt me heerlijk! :-D

 4. Ik vind koken altijd een enorme tijdverspilling. Dan haal ik liever een bak s(a)la(de) bij de Appie.

 5. Hahaha is dat niet zo’n moment met ‘het paard weer op’ (of hoe gaat dat gezegde?) gewoon weer aan de slag gaan ;)

 6. Awwwww en koken kan zo leuk zijn!! Btw hoorde dat ze nog deelnemers zoeken voor Heel Holland Bakt nieuw seizoen…. ;-)

 7. Maar mág je nu niet meer koken, of gebruik je het als smoes om niet meer te hoeven koken?

 8. Een cake uit een pakje laten mislukken is anders ook een hele kunst hoor!

 9. Haha dat heb je heel slim bekeken, ik kook zelf ook nooit. Zelfs niet nu ik iedere dag thuis ben. Vriendje staat alsnog in de keuken, maar ik mag zijn hobby niet afpakken hahaha!

 10. Haha, dus wie z’n schuld is het nou dat je nooit (meer) bakt …

 11. Goed gedaan Laura! Zo voorkom je wel dat je nog een keer moet koken!

 12. Ik waag me dus preventief niet aan dat soort dingen. Brrr.

Leave a Reply