Welkom in het leven van een neuroot

Wat zeg je? Nee, ik ben geen neuroot. Alles behalve. Vraag maar aan iedereen heen. Maar ik kan me ergens wel voorstellen dat je het bent, dus ik zal een paar voorbeelden noemen, gewoon, uit mijn eigen fantasie.

– De laden van de ladekasten moeten dicht zijn en OH WEE als er een stukje kleding tussendoor piept. The horror.
– Knipperende lichtjes, rode lichtjes, lichtjes in je ooghoek, terwijl je aan het werken bent. UIT zeg ik je ALLEMAAL UIT.
– Je weet precies wat je de komende week gaat doen en als je dat niet weet, raak je in paniek.
– Je raakt sowieso nogal vaak in paniek.
– Het woord relax komt niet voor in jouw woordenboek en de zin ‘Doe eens even relax.’ zorgt alleen maar voor het tegendeel.
– Papiertjes van snoepjes en dergelijke moeten keurig opgevouwen worden, zonder kreukels.
– Het dopje van de afwasmiddel moet dicht. Geen commentaar.
– Je wordt nerveus van tikkende klokken en hebt dus ook nog nooit een klok in je eigen kamer/huis gehad.
– Alliteratie is je beste vriend.
– Bij (Sinterklaas)gedichten moeten de lettergrepen van de zinnen die op elkaar rijmen hetzelfde zijn.

Totaal niet herkenbaar voor mij, maar misschien wel voor jullie?

17 gedachtes over “Welkom in het leven van een neuroot”

  1. De afwasborstel moet aan de linkerkant van de gootsteen liggen. Netjes, zonder watersporen, maarja.. afwassen doe je met water. Sommige punten zijn heel herkenbaar, haha

  2. Ik ben wat de meeste dingen betreft echt totaaal geen neuroot, ben een rommelkont, maar soms wel een beetje neurotisch om m’n huiswerk. Dat wil ik gewoon graag tip top in orde hebben, alles moet tot in de puntjes kloppen en eigenlijk is dat heel irritant, want dat kost bergen energie. Al vind ik dat best prima in vergelijking met de dingen die jij noemt, haha!

  3. Ik kan niet slapen als de gordijnen niet goed hangen (als er een kiertje tussen zit) of als de deur niet helemaal dicht zit… En wel meer van zulke dingen. Maar dat had ik allemaal eigenlijk niet zo door tot ik deze blog las. :p

  4. Bij mij moeten versvoeten wel ik overeenstemming met elkaar zijn, knipperende lichtjes uit het zicht, en apparaten uit het stopcontact, anders hoor ik ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.