In het Rotterdamse: een eigen huis?

Leiden is een mooie stad. Daar kunnen we het wel over eens zijn. Maar er zijn een paar problemen met Leiden (en omgeving) voor mij:
– Ik heb er wel vrienden, maar de meeste dinnies (ieuw) zijn verspreid over de gehele Randstad.
– Dus ik heb er feitelijk niet meer zoveel te zoeken.
– Want ik studeer in Utrecht.
– En mijn familie en een paar vrienden zitten in de omgeving Rotterdam.
– Maar stel dat ik toch in Leiden en omgeving zou willen blijven, dan kan ik niet eens een huis vinden. Want niet te vinden en duur.

Oftewel: ik ga naar Rotterdam, Roffa, 010, de gekste.

Het liefst met Dikkie, maar als dat niet kan, gaat ze naar mijn ouders toe. Jullie moeten niet denken dat ik in een kamer van acht vierkante meter op Zuid ga zitten (voor de mensen die het niet kennen: je wil het ook niet kennen). Ik woon nu drie jaar op mezelf, waarvan twee jaar op kamers met één huisgenootje en één jaar met een ex-lover en een kat. Ik ben dus een verwend rotkind en bovendien niet echt de ideale huisgenoot (chaotisch, rommel, altijd muziek luisteren, een kat, heel veel spullen, kan niet koken, lui, onhandig etc.).

Dat wil ik andere mensen, maar vooral mezelf, niet aandoen en daarom wil ik voor het eerst in mijn leven helemaal in mijn eentje, all by myself Bridget Jones-stijl, gaan wonen. In Rotterdam. Maar niet overal in Rotterdam, want ik heb twee dagen in de week college tot tien uur ’s avonds (kut deeltijders) en het is dan wel de bedoeling dat ik nog thuis kom, levend en al. In principe.

Kortom: ik zoek iets in Rotterdam-Noord/Centrum/Blijdorp. En jullie mogen mij helpen, want zo ben ik ook wel weer. Dus, zie je toevallig een studio/appartement voorbij komen? TELL ME. Okbye.

(En voor de mensen die me al sinds ‘Terug naar Oegstgeest’ volgen, ja, ‘In het Rotterdamse’ wordt een terugkerend thema. Deal with it.)

19 gedachtes over “In het Rotterdamse: een eigen huis?”

  1. Je hebt gelijk hoor! Rotterdam is trouwens wel een toffe stad vind ik, hoewel je er wel van moet gaan houden (Utrecht hield ik meteen van, haha). Ik woon op de Hoeksche Waard en kom dus regelmatig in Rotterdam – want: vlakbij.
    Ik ken er inmiddels aardig wat mensen (kom er niet vandaan namelijk, gewoon van de Veluwe) dus ik zal mijn ogen en oren goed openhouden :)

  2. Oe, Rotjeknor! Dat is een lijpe stad! =) Ik ben benieuwd en hoop heel hard dat Dikkie met je mee kan, want ’t is zo’n lief ding! Wel goed dat ze bij jou is gebleven, trouwens. Ik wil namelijk niet dat die DIkkie-verhaaltjes ophouden, hoor! En de foto’s evenmin. Anyhowz, succes met zoeken dan maar!

    (Ennèh, over zuid gesproken: ik weet inmiddels dat het een reden heeft dat het cheap is om daar te wonen. Mijn broer woonde er vier jaar met z’n vriendin. Gelukkig wonen ze inmiddels in Haarlem.)

  3. Ik liep dus HEEL ERG achter met blogs lezen en heb dus helemaal gemist dat je relatie over is. Wat jammer! :( Maar verhuizen naar 010 is zo slecht nog niet, weet ik uit ervaring! En als je nieuw gevonden huis daadwerkelijk in Rotterdam-Noord/Blijdorp is, woon je nog dicht bij mij ook. ;) Veel woonplezier! Ik volg ‘In het Rotterdamse’ op de voet. X

  4. Helemaal gemist dat de lover een ex-lover geworden is. Maar Rotterdam vind ik wel leuk. Ik ben maar een halve, maar voel toch de liefde. En vreten als een baas bij dat nieuwe shizzlemedizzledinghupseflups hoeheetut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.