Nieuwe interviewreeks: de filosoof beroept zich

Over een jaar ben ik (hopelijk) afgestudeerd. Dat is even schrikken, vooral als je filosofie doet. Want met wie je ook praat, je krijgt die vraag gegarandeerd: “Wat kun je daar nou eigenlijk mee?”
Tja, je kunt er behoorlijk veel mee, maar dat heeft de maatschappij helaas nog niet zo door. Wanneer was de laatste keer dat jij een vacature voor een filosoof zag?

Toch schijnen er mensen te zijn die filosofie hebben gestudeerd en nu werken. Nee, ik bedoel niet bij Starbucks, maar een grotemensenbaan. Ik heb al eerder mensen geïnterviewd over hun grotemensenbaan. En ik heb al eerder interviews met filosofen gehad. Zelfs filosofen kunnen 1+1=2 berekenen en dus kwam ik op een geniaal idee.

Dat geniale idee is mijn nieuwe interviewreeks: de filosoof beroept zich. Hierin ga ik mensen interviewen die filosofie hebben gestudeerd over hun werk. Dit is geniaal, omdat:
1. Ik me zo voorbereid op het Leven als Afgestudeerde.
2. Ik zo connecties opdoe (ook al schijnt dat een vies woord te zijn bij geesteswetenschappen, maar zelf ken ik wel viezere woorden).
3. Het voor andere filosofen/geesteswetenschappers/studenten/randommensen ook heel interessant kan zijn en een antwoord kan geven op hun vragen.

En zeg nou zelf: wat is er heerlijker dan ongegeneerd vragen stellen onder het mom van interviewen?

To be continued.

11 gedachtes over “Nieuwe interviewreeks: de filosoof beroept zich”

  1. Heerlijk ongegeneerd op de bank naar voetbal kijken, bier zuipen en aan je kruis krabben.

    Goed idee! Beter dan hoe ik me inspande om aan een baan te komen (zie bovenstaande) xD

  2. Stiekem wel heel benieuwd maar! Lijkt me interessant voor jou en ik ben eigenlijk ook wel benieuwd, zeker omdat ik vandaag dit artikel las https://decorrespondent.nl/2162/De-dag-dat-leren-nadenken-te-duur-werd-bevonden/55412060-511822ae. Oh en ik ga morgen naar de Open Dag van Leiden en ook naar Wijsbegeerte maar ik weet eigenlijk niet of ik het als een serieuze optie moet zien haha, vind het vooral leuk om er wat meer over te horen (dit is eigenlijk de enige studie die nog nieuw is, want van Nederlands en psychologie en taalwetenschap heb ik al wel eerder een voorlichting gehad).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.