Lang leve de filosofie: stage bij de Filosofie Nacht

Ja, ik was van de radar verdwenen. Jullie dachten waarschijnlijk dat ik stiekem meedeed aan Wie is de Mol of een exotische lover had gevonden waarvoor ik geëmigreerd ben (alles gefilmd door de camera’s van Grenzeloos Verliefd), maar niets is minder waar. Ik zat gewoon in Amsterdam. Sterker nog, daar zit ik nog steeds. Stage te lopen te doen te lopen te gaan (sorry, de Rotterdammer in mij kwam even los).

Stage vind ik namelijk heel belangrijk, zeker omdat er op de universiteit weinig aandacht aan wordt geschonken. Eén van de gebieden die ik interessant vind van filosofie (en waar ik ook mijn scriptie, vanaf nu gewoon weer s-woord geheten, over ga schrijven) is publieksfilosofie. Dan moet je denken aan tijdschriften als Filosofie Magazine, maar ook festivals of de boeken van Alain de Botton. Hierin probeert men om filosofie aan de ‘gewone’ man te brengen, je hoeft er dus niet per se een academische achtergrond voor te hebben.

Komt het even goed uit dat ik bij zo’n evenement stage loop.

Ik ben stagiaire programmering en productie bij de Filosofie Nacht, onderdeel van Filosofie Magazine. De Filosofie Nacht is een nacht vol lezingen, interviews en gesprekken met dit jaar als thema: over de grens.

En jullie moeten natuurlijk allemaal komen (ik krijg helaas niet extra betaald om dit te zeggen). Het is op vrijdag 15 april van 19.00 t/m 03.00 uur in Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam. Tickets kun je hier kopen, maar denk je: ja doei, ik ben een student, dat is veel te duur. Geen zorgen. We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die een paar uurtjes willen werken en daarna vrij rond kunnen lopen als ze dat willen. Je kunt hiervoor mailen naar filosofienacht@veenmedia.nl met als aanhef ‘Lieve Laura’ of ‘Awesome Laura’. Dan zorg ik ervoor dat het goed komt.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik weet zeker dat ik er heel veel van ga leren (doe ik nu al). Dus. Tot 15 april!

12 gedachtes over “Lang leve de filosofie: stage bij de Filosofie Nacht”

    1. Ik drukte gelukkig helemaal niet drie zinnen te vroeg op Submit Comment. Anyway, zo’n Filosofie Nacht is sowieso al een heel tof initiatief eeen het onderwerp van je scriptie (sorry. S-woord) ook. Juist die laagdrempelige filosofie is ook wel heel intrigerend lijkt me.

  1. Klinkt als een leuke stage. En ik zal er eens over nadenken… maar filosofie tot 03:00 uur? Dat is natuurlijk vragen om etiketjes als ‘slaapverwekkend’. Just saying.

  2. En nu gaat iedereen zich massaal aanmelden om De Laura te zien. Heb je een fotohoekje/signeerplek? En mogen er cadeautjes worden meegebracht?

    1. Ja, ook voor Belgjes! Er komen ook een aantal Belgen spreken, dus je hoeft je niet alleen te voelen. En dankjewel, leuk dat je weer reageert :D

  3. Dat klinkt als een heeeule goede stage. Helaas zit ik dan in Engeland – zwaar leven – denk ik. Ik ga het checken, want ik wil wel in de fanclub. Nou doei, succes met je stage :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.