De horror van WCMS

Ik ga wel eens borrelen met mijn filosofievriendjes. We hebben het dan over seks, filosofie en nooit over het weer.
‘Willen jullie wat drinken?’ vraagt de ober altijd, want dat is zijn werk.
Een biertje, wijn, nog een biertje en…
‘Ja,’ zeg ik met enigszins rode wangen. ‘Doe mij maar warme chocolademelk met slagroom.’
Tegenover mij zie ik een paar rollende ogen.
‘Neeee, Laura, niet weer! Neem gewoon een biertje.’
Maar ik houd niet van bier. Ik houd van warmte en calorieën.

Nooit schaam ik me genoeg om geen warme chocolademelk met slagroom (WCMS) te bestellen. Zo vroeg ik er een keer om in een bruin café in Den Bosch. Het was zo’n café waar alleen de echte Bosschenaren (?) (Of zullen we de inwoners gewoon Bossche Bollen noemen) kwamen. Kinderen, bejaarden, grote mensen, iedereen kwam er naar toe. Op de grond lagen de schillen van de pinda’s. Het was namelijk niet de bedoeling dat je die schillen netjes op tafel bij elkaar veegde, nee, het was handiger om die op de grond te pleuren. Prima, al hoorde ik wel ergens mijn moeders stem op de achtergrond (‘NIET OP DE GROND!).
Goed. Daar, waar IEDEREEN aan het bier zat (oké de bejaarden en kinderen aan de Fristi) zat ik dus aan mijn WCMS. Wat je met een beetje moed niet allemaal kan bereiken.

Maar nu was ik een keer in het meest hipsterige hipsterzaakje dat er maar bestaat (Gys in Utrecht, voor de nieuwsgierige mensen). Natuurlijk bestelde ik daar warme chocolademelk met slagroom.
En ik kreeg de shock van mijn leven.
‘Mevrouw,’ zei de serveerster. ‘We hebben geen slagroom…’
Mijn hart stond stil.
‘Maar het is wel chocolademelk van Tony Chocolonely! Geniet ervan!’
Met een veeg en ook een beetje met pijn in mijn hart (want Tony Chocolonely!) gooide ik de mok van tafel. Geen slagroom? GEEN SLAGROOM?! Dan kun je net zo goed niets drinken.

En sindsdien durf ik niet altijd even goed WCMS te bestellen. Want wat, the horror, als ze het niet hebben? Of nog erger: als ze alleen maar WC (dat klinkt toch ook niet) hebben? Gelukkig is het bijna lente, dan kan ik weer aan de chocolademilkshakes.

15 gedachtes over “De horror van WCMS”

 1. Kan het zijn dat ik daarbij was? En was dat na onze grote verdwaalpartij op zoek naar een lezing waar we nooit zijn aangekomen?

  Ik moet zo lachen om je schrijfstijl weer. Heerlijk!

 2. Haha, heerlijk. Ik ging dinsdagmiddag even taart eten met vrienden en toen bestelde iedereen er aan de toonbank ook nog een koffie bij, maar ik had eigenlijk niet zo’n zin in koffie. Toen ik dat hardop zei bestelde een vriend in plaats daarvan gewoon chocolademelk voor me (huh) maar ik ben dus wel zo iemand die ‘m eigenlijk gewoon altijd zonder slagroom drinkt. Had die vrouw alleen niet echt onthouden dus er zat alsnog slagroom op en dat drink ik dan dus ook gewoon niet allemaal op. Oeps.

 3. Die snappen duidelijk nog niet dat slagroom de nieuwe pumpkin spice is. In Nieuw Zeeland drinken ze niet alleen chocolademelk met slagroom, maar ook de koffie. Ik bedoel waarom zou je melk nemen als er ook zoiets als slagroom bestaat? Mocht het overigens echt een probleem worden dan wil ik je wel leren bier drinken, maar niet in een hipstertent waar ze geen slagroom hebben, uit principe.

 4. Hoi Laura!

  Wat ’n leuke blog weer!

  (Richard hier, wij kennen elkaar vast wel van Twitter..há) Ik verheug mij ook erg op de zomer weer. Gisteren ook even samen (vriendin) door het bos/duin gelopen in Noordwijk waar wij sinds kort wonen. Erg fijn hier, ..mooie plek om na te denken en je vrije geest z’n gang te laten gaan. En inderdaad, ..lekker uitgaan en terrasjes pakken, het kan allemaal. Lang geleden dat ik mij zó goed heb gevoeld.

  Ik hoop dat het daar ook bevalt in Rottrerdam? :-)

  Ik lees (weer) actief mee! ;-)

  R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.