No shame, only love

https://www.instagram.com/p/BJuzZyqjSIA/?taken-by=lauradenktwel

Vandaag ben ik weer herenigd met mijn grootste liefde. We hebben elkaar toch wel zo’n zes weken moeten missen en dat waren de langste weken van mijn leven. Bovendien gaan we elk jaar door dezelfde hel. Gelukkig hebben de chocoladekruidnoten van Kruidvat en ik nu vele maanden samen te gaan.

Ik weet eigenlijk niet wanneer het allemaal begon. Waarschijnlijk bij hun geboorte, dat eerste jaar. Ik zag ze liggen en ik wist gewoon dat ze mij me hoorden. Ik ben altijd al gevallen voor chocolade (kan het niet helpen dat ik iets heb voor foute types) en zij waren de perfecte combinatie: chocolade én kruidnoten. Er bleek een hele familie van te zijn, Hema, Albert Heijn, maar uiteindelijk koos ik voor die van de Kruidvat. Beter dan dit werd het niet.

Het werd slechter. Eind mei vertelden ze dat ze weg moesten. Naar Spanje. Zogenaamd omdat hun baas dat eiste, maar ik had ergens het vermoeden dat ik niet de enige in hun leven was. Soms zag ik ze op feestjes of bij andere mensen in hun keuken. Misselijk werd ik ervan. Heb ik hier nou al mijn geld aan uitgegeven?

Maar de liefde was groter. Want hoewel dit ritueel zich elkaar jaar herhaalde, kon ik de chocoladekruidnoten simpelweg niet weerstaan. Een haat-liefdeverhouding is óók een verhouding.

Het geeft niet dat ik ze in mijn koelkast moet doen om te zorgen dat ze niet smelten (ik smelt ook, van liefde). Het is niet erg dat mijn halve salaris besteed wordt in de Kruidvat. Het is oké dat kassameisjes, mensen op Twitter en random voorbijgangers me uitlachen. Maar verlaat me alsjeblieft niet weer, chocoladekruidnoten. Blijf voor altijd bij me. Want ik weet niet hoe lang ik dit nog aankan.

5 gedachtes over “No shame, only love”

 1. Hoi Laura,
  Je bent niet raar. Ik heb hetzelfde. Als ik je op straat zou zien lopen nadat je je halve portomonnee had geleegd had ik je begripvol nagekeken met gemengde gevoelens over of het goed is of er nog zo iemand is met eenzelfde verslaving of over dat ik met je mee moest leven gezien het feit dat ze maar zo’n korte duur in de winkels liggen. Ik ben nu in IJsland, maar als ik thuis ben ga ik inslaan. Heel groot inslaan, want ik ben vervolgens na een week weg voor drie maanden.

  Mijn liefde voor chocolade kruidnoten is zo groot dat ik mijn blognaam eraan heb gewijd.
  Geniet ervan dat je weer herenigd bent met je grootste liefde. Ik moet nog een week wachten voor ik dat ook weer ben.

 2. Hahaha! Wat leuk geschreven! Ze zijn inderdaad heel erg lekker! Maar om de gewone kruidnoten geef ik niks. Die laat ik heel makkelijk liggen.
  Na Sinterklaas zijn ze toch altijd allemaal weer uit de winkels verdwenen? Of sla je flink in zodat je een voorraadje hebt? Heb ik wel eens gedaan met chocoladeletters. ;)

 3. waarom blijft jouw liefde wel tot eind mei? Bij mij is hij vaak voor 5 december al vertrokken want uitverkocht. Ik kon er nu in augustus al van genieten. In de zon!! Wat was en ben ik blij zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.