De bomvolle babyboom en the Kik

We kwamen het theater binnen en waren direct omringd door babyboomers. Dat was even schrikken. Waren we bij onverhoopt bij omroep MAX beland? Nee, we bevonden ons in Barendrecht (of all places) om naar the Kik te kijken.

The Kik, waar moet ik die van kennen? Nou, het is een Neerlandse bietband (dit heb ik even schaamteloos gejat van hun website) en ze zijn onder andere bekend van hun liedje ‘Simone’ en als voormalig huisband bij De Wereld Draait Door. Deze voorstelling, ‘Met de deur in huis’, gaat over hun inspiratiebronnen. Denk aan dat ene bandje uit Liverpool en Annie M.G. Schmidt.

Ik was al eerder naar een voorstelling (en daarvoor optredens) van ze geweest. De vorige keer was met Manon. We namen kaartjes over van mijn broer en kwamen zo in een loveseat in het Oude Luxor te zitten. Ik vind Manon aardig, maar zó aardig nou ook weer niet.

Toen waren die oude ietwat oudere mensen me niet zo opgevallen. Maar nu was ik met Charmander, die nog maar een kuiken is (21 jaar) vergeleken met mij (25 jaar), laat staan met de andere bezoekers (55+). Dat is vast een verademing voor de bandleden van the Kik (zelf 30/40+, geloof ik), want zouden ze wel genoeg groupies hebben? Of misschien vallen ze juist wel op cougars.

Enigszins perplex liepen we rond. Achter ons hoorden we iemand zeggen: ‘Er is ook nog een bar aan de andere kant, zei die vrouw met het korte haar net.’
Helemaal in verwarring keek ik om me heen.
Elke vrouw had hier kort haar.

Tijdens de voorstelling was ik de babyboomers allang vergeten. Pas bij het applaus kwam het besef weer. Meteen appte ik mijn ouders.
‘Jullie zouden dit heel leuk vinden.’
In december ga ik dus weer, dit keer met hen. Ik hoop maar dat ik mijn ouders niet kwijtraak tussen hun soortgenoten.

6 gedachtes over “De bomvolle babyboom en the Kik”

  1. “Elke vrouw had hier kort haar.”

    Je hebt echt de essentie van Babyboomers in één zin gevat.

    Die loveseats zijn echt bullshit. Ik ging een keer naar een film met een gewone (!) vriend, en de vrouw achter de kassa vroeg of we zo’n loveseat wilden. Dus ik zei een beetje gegêneerd “eeehm, nee, hoeft niet hoor”. Toen we de zaal binnenliepen bleek dat ze ons TOCH EEN LOVESEAT HAD GEGEVEN. Flikker toch op man!

  2. Haha yo, wat moet ik me voorstellen bij een loveseat? The Kik ken ik inderdaad wel van Simone maar ik wist niet dat er zo’n publiek op afkwam. Hoewel mijn oma het inderdaad ook wel vrij goed kon waarderen (‘er is een liedje over je doopnaam!’). Doet me overigens een beetje denken aan afgelopen woensdag toen ik in de Monki stond en twee vrouwen van middelbare leeftijd bontjassen en high waisted broeken gingen passen en hardop hun jeugd herbeleefden, love it.

    1. Een loveseat is eigenlijk een soort van klein bankje of een wat bredere stoel, waar je lekker knus tegen elkaar aanzit. Heel romantisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.