Op naar het kattencafé

Soms is de wereld grauw. Bijvoorbeeld als er een nare man president van Amerika wordt of als je je teen stoot tegen de bank. Maar sinds vorig jaar is mijn leven een stuk verbeterd (en die van jou vanaf nu ook) en wel hierom: kattencafés.

Het begon met die in Amsterdam. Die is redelijk klein en in 020, maar vooruit. Ze hebben heerlijke brownies en natuurlijk geweldige katten. Dit is een van weinige goede redenen voor mij om wél naar de hoofdstad af te reizen.

Maar daarna kwam er geweldig nieuws. Twee nieuwe kattencafés, eentje in Den Haag (waar ik sinds mijn stage bij het toen nog Letterkundig Museum, nu Literatuurmuseum een beetje verliefd op ben geworden) en een in mijn eigen stad: Rotterdam, ja toch niet dan.

Oh jongens en deze kattencafé is toch echt de beste. Dat zeg ik totaal onbevooroordeeld. Het is lekker groot (ongeveer drie keer zo groot als die in 020), ze hebben in de winter red velvet chocolademelk met slagroom en er zijn kittens! Er is zelfs een kat die Roffa heet.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ik minimaal een keer per maand in een kattencafé te vinden ben. Laatst zelfs twee keer in een week, al is dat zelfs voor mijn doen wat extreem.

Ik zit alleen met een probleem: hoe leg ik mijn eigen kat dat ik naar cafés ga om andere katten te aaien…

17 gedachtes over “Op naar het kattencafé”

  1. Ik kan je “The righteous mind: A practical view on visitations to cafetarias with felines” door Garfield F. Whiskas van harte aanbevelen!

    Btw nu ben ik heeeeeel benieuwd naar Roffa de kat!

  2. Dat lijkt me een moeilijke inderdaad :) In Gent is er ook een kattencafé. Ik wou er vorige week naar toe maar je moet reserveren. Dus dat moet ik eens inplannen. De max gewoon!!

    1. Jaa, er was ooit het idee dat ik daar naar toe ging, omdat een vriendin daar woonde. Maar ze is terug verhuisd naar Nederland, anders was ik daar sowieso ook naar toe geweest!

  3. Ik had laatst te weinig tijd in Rotterdam maar wil zoooo graag. Die in Den Bosch is gesloten voor verbouwing en het gat waar ik probeer te leven heeft het nog niet uitgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.