WCMS: hoe het wél moet

Ja sorry not sorry hoor dat ik weer over WCMS (Warme Chocolademelk Met Slagroom voor de n00bs onder jullie) blog, maar dit is gewoon een belangrijk onderwerp. Zeker aangezien het weer gaat vriezen. Ik ben aan het bedenken hoe ik dat nogmaals ga overleven, maar verder dan nooit mijn bed verlaten kom ik niet (en hoe kan ik dan WCMS drinken?). Dilemma’s.

Oké, vandaag ga ik jullie vertellen hoe WCMS moet. Want er zijn zoveel mensen in cafés die het fout doen. Gelukkig weet ik inmiddels waar de goede in Rotterdam zitten (Dudok!), maar soms wil je ook gewoon iets nieuws proberen. Dus, lieve café-eigenaren, hier is een handleiding voor als ik op bezoek kom. Beter houd je je eraan, anders ga ik een nare blog over je schrijven.

1. Reageer niet raar als Laura een WCMS bestelt. Oké, ze ziet er jong uit (16), maar ook weer niet zo jong als een kind (8), dus waarom bestelt ze WCMS, doe eens volwassen ofzo en waarom zegt ze het ook alsof ze zich een beetje kinds voelt. Reageer gewoon alsof ze een rode wijn bestelt: ‘Komt eraan, dé Laura.’

2. Zorg dat je slagroom hebt. Zeg dus niet als Laura WCMS bestelt dat jullie alleen WC hebt (echt, gadver), maar dat dit van Tony Chocolonely is dus dan kan het wel of dat er volle melk in zit, dus het is wel romig genoeg. Alsof er zoiets als romig genoeg bestaat.

3. Geef niet zo’n blokje chocolade die je zelf nog moet roeren in warme melk. Dit duurt te lang. Laura is ongeduldig en er blijft altijd een beetje chocolade hangen aan dat stokje en dat is gewoon zonde. Bovendien zorgen mensen met zo’n chocoladestok ervoor dat er geen slagroom bij zit, want hoe kun je dan nog roeren en dat is verkeerd, kijk maar naar punt 2.

4. Zorg voor een lepeltje. Hoe moet je anders WCMS drinken/eten? Volgens de enquête moet je eerst met een lepeltje alle slagroom ‘eten’ met een laagje chocolademelk en dan de rest van de chocolademelk opdrinken, voordat die koud is. Je gaat niet drinken als er allemaal slagroom in zit, want dan zit er slagroom op je neus en dat is zonde.

5. Vergeet het koekje niet. Laura heeft net twintig euro betaald voor deze WCMS, dus het minste wat je kunt doen, is er een koekje bijleggen. Let wel: dit moet een lekker koekje zijn. Een stroopwafeltje, chocoladekoekje, maar onder geen beding iets van boterkoek.

6. Zorg dat de chocolademelk van Chocomel is. Die is het lekkerst en de speciale mok waarin hij komt, is het perfecte formaat. #geensponhelaas

Zo, nu weet je alles over WCMS. Ik wens je (drink)plezier en vergeet niet te roepen dat Laura zo’n geweldige blogger is. Bedankt voor je aandacht.

13 gedachtes over “WCMS: hoe het wél moet”

  1. Als je ooit nog eens in Gent bent moet je zéker eens langs gaan bij ‘Chocolato’. Hun WCMS is echt heerlijk en daarnaast hebben ze heel wat verschillende topping mogelijkheden :D

  2. Ik heb dit dus precies hetzelfde met kcms. (koude chocolademelk met slagroom) ik ga daar ook maar eens een shout out voor doen. Ze snappen mij niet. Echt niet.

  3. Ik heb dit dus precies hetzelfde met kcms. (koude chocolademelk met slagroom) ik ga daar ook maar eens een shout out voor doen. Ze snappen mij niet. Echt niet.

  4. Ik maakte laatst iets heel ergs mee. Ik ben namelijk altijd opzoek naar chocoladeMELK. Je zou denken dat dat niet moeilijk is, want het zit in de naam, maar hoe vaak ik al huilend op een terras heb gezeten in de winterzon omdat ik een warm suikerwatergoedje kreeg (met zo’n bruine drek op de bodem).. Nu was ik dus volledig in mijn element toen ik zag dat ze bij mij op de uni waar ik werk chocomel hadden! Dus ik bestellen en toen ik mijn eerste slok nam… WAS HET VIEZE WATERDRAB IPV CHOCOMEL! Hetzelfde overkwam me in zeeland. Ik kan die gele kop dus niet meer vertrouwen en oh man, ik heb nu echt trust issues.

  5. Je hebt helemaal gelijk! Ik blogde van de week over mn oma afhankelijk van het jaargetijde was de chocomel warm of koud. En er zat altijd een koekje bij. Roomboter dat wel, maar die vind ik dan ook lekker.
    En me rug op met die blokjes, bah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.