Hey good lookin’, what you got cooking?

Ik houd niet van koken.

Dat schijn je tegenwoordig niet te mogen zeggen, want je moet wel een superhealthy fitgirlmaaltijd maken en dat ook op de foto zetten (wel een goede foto, dus voordat je dat hebt, is je eten al koud, maar je moet er wat voor over hebben). Daarnaast heb je natuurlijk allerlei kookprogramma’s en als je pech hebt, zit je ook nog vast aan een Hello Fresh-abonnement.

Het probleem is dat ik wél van eten houd, zoals elk normaal mens. Maar ik ben niet rijk. Je snapt wel dat ik elke dag in een dilemma zit: zal ik zelf koken of leef ik deze maand op straat vanwege Thuisbezorgd?

Gelukkig heb ik de oplossing gevonden en die ga ik jou ook vertellen (maar gebruik hem niet tegen mijzelf). De tactiek gaat zo: je laat mensen geloven dat je niet kan koken. Elke keer als ik het met iemand over koken heb, zeg ik: ‘Bluhhh, ik háát koken.’ Dat is geen leugen. Maar mensen denken dat koken haten gelijk staat aan slecht zijn in koken. Nu ben ik geen talent, maar ik laat nooit iets aanbranden (ik brand hooguit mijn eigen tengels).

Nu zijn er twee gevolgen. De eerste is dat ik mensen schoorvoetend uitnodig om bij mij te eten, want je moet toch iets doen om je vrienden te behouden. Versteld staan zij te kijken. De rijst is niet aangebrand! De kip is gaar! Ik hoef niet te kotsen! Het is daarom altijd goed om in alles andermans verwachtingen laag te houden, zodat ze altijd positief verrast zijn #tipvandedag.

Maar het tweede is het beste. Mensen denken: jeetje, die kan nog geen paprika snijden. Dus ze doen het voor je. In je eigen huis. Terwijl jij op de bank TLC zit te kijken.

Het leven kan zo mooi zijn.

Tags:

6 Comments to “Hey good lookin’, what you got cooking?”

  1. Haha, heerlijk! Om een of andere reden denken mijn vrienden dat ik op pizza leef. Die gedachte stamt uit een vakantie in 2006 waarbij ik eigenlijk iedere dag pizza bestelde. Een groot misverstand: ik hou namelijk niet eens zo van pizza. Er zijn ongeveer 3 gerechten die ik mijn gasten altijd voorschotel en mijn vriendinnen zijn nog iedere keer verbaasd dat ik ‘niet altijd pizza eet’. Heel herkenbaar verhaal dus!

  2. Hahaha goed geregeld! Volgende stap is dat ze voor je gaan koken in je eigen huis, maar misschien is dat iets te ver haha

  3. Dit is een goede tactiek voor als ik straks (pffff wachtrijen duren lang) op mezelf woon. En ik heb nog een andere tactiek, bij familie in de buurt gaan wonen. Kan ik overal wel een avondje terecht om mee te eten.

  4. Ja, zo doet Enrico dat dus ook. En ik maar koken.

  5. Ja, zo kan het natuurlijk ook!! :)
    Mijn zusje zegt altijd: “jij kan zo lekker wraps maken!” maw: wanneer kan ik weer eens komen eten? haha.

Leave a Reply