Ik ga volgende week naar Taiwan en ik heb zoveel vragen

Volgende week ga ik dan eindelijk naar Taiwan. Ik kan aan jullie vast wel verklappen dat ik een beetje zenuwachtig ben. En wel hierom:

– Dertien uur vliegen!!! ’s Nachts!!! In een vliegtuig!!! Ik heb nooit langer dan twee uur in een vliegtuig gezeten en al helemaal niet ’s nachts. Het is dus de bedoeling dat ik ga slapen, maar hoe doe je dat in een vliegtuig? En hoe kom je überhaupt die dertien uur door zonder trombose te krijgen en pijnlijke billen van het zitten? Hoe zit het met eten? Zoveel vragen #n00b.
– Ik ben bovendien nog nooit buiten Europa geweest. Krijg ik een jetlag? Krijg ik een cultuurshock? Wat kan ik verwachten van Taiwan? Hoe gaat dat als je niets begrijpt, omdat alles in het Chinees is?
– Hoe zorg ik ervoor dat ik niet al mijn geld uitgeef? En dat alles in mijn koffer past?
– Waarom mag mijn kat niet mee? En wat moet ik doen zonder haar dagelijkse kopjes en gespin?
– Wat als ik verdwaal en Enya (de vriendin die daar woont) kwijtraak? Moet ik dan voor altijd in Taiwan wonen? Op straat? En wat voor gevolgen heeft dat voor mijn blog?
– Wat voor gevolgen heeft de gemiddelde lengte van Taiwanezen die dichterbij mijn eigen lengte komt voor mijn mentale gesteldheid en mijn nek?
– Hoe moet je met stokjes eten? En hoe moet je met stokjes eten zonder dat je er duizend jaar over doet?
– Moet ik me om de tien minuten insmeren om te zorgen dat ik niet verbrand?
– Wat voor kleding moet ik meenemen? En hoeveel? En schoenen?
– En wat dacht je van boeken? E-reader doe ik niet aan, maar hoeveel echte boeken moet ik dan meenemen en welke?
– Hoe zorg ik dat een travelblogger word en alles gesponsord krijg?

Dus please, geef me antwoorden.

10 gedachtes over “Ik ga volgende week naar Taiwan en ik heb zoveel vragen”

 1. Woow, dat zijn veel vragen! Spannend zeg, lijkt me heel gaaf Taiwan. Ik heb zelf wel vaak gevlogen, alleen maar 1 keer 13 uur. Dit vond ik echt verschrikkelijk en ga ik nooit meer doen. Langer dan 8 uur hou ik niet goed vol. Het is wel voordelig om ’s nachts te vliegen, dan kun je slapen. Dus daarmee heb je mazzel! Ik slaap overal altijd goed, maar ik zou adviseren om makkelijk zittende kleren aan te doen. Een joggingsbroek ofz. Ik vind het altijd koud bij lange vluchten, dus neem altijd iets warms mee. Oordopjes en slaapmasker zijn altijd handig. Bij de drogist verkopen ze ook reispilletjes, waarvan je beter in slaap valt. Mocht je een slechte slaper zijn. De lichten zijn altijd uit ’s nachts of gedempt, zodat je beter in slaap kunt vallen. De motoren hoor je nog wel :p. Wat betreft eten, dat is bij elke maatschappij anders. Ik denk dat het wel op de site staat. Ik ga vaak een stukje lopen in het vliegtuig als ik te lang heb gezeten. Bij Air France hadden ze in het midden een hokje waar je zelf nog wat eten of drinken kon pakken tussen de maaltijden door. Meestal bleef ik daar dan even hangen, zodat ik niet de hele tijd zit. Over Taiwan kan ik je niet zoveel vertellen, maar ik gok dat het internet er vol mee staat. Over geld uitgegeven: ik neem altijd twee portemonnees mee. Dan pin ik geld en laat ik 1 deel in een kluisje o.i.d. en elke dag doe ik wat in het portemonneetje dat ik meeneem als ik ga winkelen ofz.

  Ik kan zo nog wel uren door typen, maar ik hoop dat ik nu een paar vragen beantwoord heb.

  Heeeeeeel veel plezier ?? en niet te druk maken ?

 2. Aangezien ik ook nog nooit zo lang heb gevlogen en niet buiten Europa ben geweest, heb ik ook alleen maar vragen en geen antwoorden haha. Maar in ieder geval heel veel plezier!

 3. – Neem reisziektetabletten mee, word je rustig en slaperig van. Als je je echt te paniekerig voelt ga dan naar de huisarts voor iets sterkers. Als je voor optie 1 gaat kun je er gerust wijntjes bij blijven drinken elke keer dat ze langskomen, dan komt de slaap vanzelf wel. Als je voor iets sterkes gaat zou ik die gok niet wagen in een vliegtuig. Wat eten betreft: als je van te voren een vegetarische “aziatische hindoe maaltijd” aanvraagt krijg je een curry en ben je er bijna van gegarandeerd dat het te pruimen is, want wie kan curry verpesten. Zo niet, dan mag je waarschijnlijk kiezen tussen een pasta of iets met vlees en als je geen enorme zeikerd bent is dat ook best te doen. Je kunt opstaan en rondjes lopen.

  – Ja, je krijgt waarschijnlijk een jetlag omdat je naar het Oosten vliegt. Zet in het vliegtuig je klok alvast om naar Taiwan tijd, maar alsnog raakt je ritme fucked up. Maar het zijn maar 5 uur dacht ik, dus dat is nog te overzien. Je krijgt waarschijnlijk ook een cultuurshock en zult van veel dingen weinig begrijpen, maar hee, ook het Oosten heeft het orientalisme omarmd, dus er zullen vast maatregelen getroffen zijn om het de Westerse toerist makkelijker te maken.

  – De geld vraag moet ik ook nog altijd antwoord op krijgen. En de koffervraag ook. Het enige advies dat ik je kan geven is om je sokken en je ondergoed in je schoenen te stoppen, maar alsnog ben ik degene die elke reis met minstens een kilo overvracht begint. Ik moet, met andere woorden, mijn bek houden.

  – Je kat mag denk ik wel mee, maar zal wel een dure grap worden. Zit er in Taiwan geen kattencafe? Ook daar is het 2017.

  – Ik zou dat best interessant vinden om te lezen.

  – Kan ik geen uitspraken over doen.

  – Kijk op YouTube.

  – Nee, het gat in de ozonlaag zit nog wat verder naar beneden.

  – Moet ik mijn bek maar over houden. Niet te veel, daar houd ik het op. Dat antwoord is aan interpretatie onderhevig. Succes.

  – Twee paperbacks die je kunt achterlaten en als dat niet genoeg is daar nog even een nieuwe kopen? Voor specifieke tips; stuur me een bericht en ik zal voor jou een uitzondering maken op mijn “ik negeer iedereen op het noordelijk halfrond” beleid.

  – Instagram. Alsjeblieft, stel me hier niet teleur.

 4. – muziek. Capuchon op je hoofd en dikke sokken. Opgerold dekentje of kussentje voor je hoofd. Aspirine tegen dikke pijnlijke benen. De rest is wel gezegd geloof ik.
  – de enige keer dat ik echt een jetlag heb gehad was naar Australië. Denk dat het wel meevalt.
  – pin wat je uit kunt geven in een week en betaal contant. Op is op. Punt 2: je hebt echt niet zo veel nodig en wat je vergeet kun je kopen.
  Neem ook oude kleren mee die je evt. achter kunt laten.
  En reisflesjes voor je shampoo e.d.
  – misschien wordt ze dan opgegeten?
  – google maps downloaden. Wifi.
  – bochel.
  – je mag ook wel met je handen eten. En ze hebben vast van die stokjes met een elastiekje eromheen. En lepels zijn er ook altijd wel.
  – sowieso.
  – geen wit. Neem een doosje waspoeder mee. Oh nee je logeert bij die vriendin he? Dan hoeft dat niet eens. Sowieso 1 warm vest en veel hemdjes. Schoenen: weet niet hoe warm t daar is maar over het algemeen: 1 paar slippers en 1 paar sneakers. Is genoeg.
  – in hostels is vaak een boekenvoorraad waar je boeken uit kunt pakken en achterlaten. En koop wel een ereader, sowieso. Is ideaal.
  – wil je niet

 5. Wat betreft slapen in het vliegtuig: lukt alleen als er geen baby naast je of achter je zit te huilen.
  Die cultuurshock hoort er bij.
  Mocht je Enya kwijtraken. Heel stil ergens gaan staan dan leiden de Taiwanezen haar terug naar jou.
  Jetlag: Dat hoort er nu eenmaal bij.
  Travelblog: Are you kidding me??

  Enjoy the fun..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.