Annie, houd jij mijn tassie even vast

Soms heb ik obsessies. Niet snel angstig wegklikken, want het zijn geen enge obsessies. Denk aan Game of Thrones. Tijdens het laatste seizoen (en het seizoen ervoor en daarvoor etc.) had ik een vast ritueel. Op maandagochtend keek ik de nieuwe aflevering en daarna ging ik meteen door naar Buzzfeed om alles te lezen wat ik zelf had gemist. De rest van de week bleef ik maar klikken op Facebookberichten met allerlei theorieën. Heerlijk.

Maar toen was het seizoen afgelopen en mijn leven weer leeg. Ik had geen zin in nieuwe series, want niets kon hieraan toppen.

Toen bedacht ik me dat ik van lezen hield. En zag ik een boek in de kast staan: Anna van Annejet van der Zijl.

Ik wist niet dat je biografieën zo leuk kon vinden dat je maar door bleef lezen (want veel spoilers zijn er niet, zoals bij Game of Thrones). Naast het boek keek ik ook weer naar de serie Annie M.G., luisterde ik eindeloos de liedjes en zocht ik gedichten op. Annie werd mijn spirit animal, want ze is het bewijs dat niet alles goed hoeft te komen op je 26e en ik weet zeker dat ik net zo’n gemeen omaatje word als zij. Maar het boek gaat op een gegeven moment uit, de serie is afgelopen en de liedjes zijn al honderd keer beluisterd. Ik kom toch niet weer in dat lege gat?

Gelukkig ga ik in december naar de musical.

8 gedachtes over “Annie, houd jij mijn tassie even vast”

  1. Ik ben nu dus GoT aan het lezen (na het laatste seizoen dus omdat ik ook niet wist wat ik moest met m’n leven) maar heb Anna (is toch Anna en niet Annie? Als bio-titel) ook nog steeds ongelezen in de kast staan. Ga ik lezen als ik GoT uit heb, influencer-you

  2. Gijs Groenteman heeft ook een mooie podcast gemaakt over o.a. de liedjes die Annie M.G. Schmidt met Harry Bannink heeft gemaakt. Aanrader! En de andere boeken van Annejet van der Zijl trouwens ook.

    1. Jaa, daar heb ik ook een deel van geluisterd inderdaad! Naar de andere boeken van Annejet van der Zijl ga ik eens kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.