We can work it out

https://www.instagram.com/p/Bvtf2SpjZGk/

Inmiddels werk ik al een half jaar bij mijn, nu niet meer zo nieuwe, baan en ik heb jullie er nog niets over verteld. Terwijl ik dat wel beloofd had. Foei, Laura.

Zoals jullie misschien weten, heb ik tachtigduizend jaar (4,5 jaar) in de social media gewerkt. Eerst als bijbaan, daarna voor het echie (maar wel vanuit huis, dus gewoon in mijn relaxkleding). Ik heb er een mooie tijd gehad en leuke collega’s (maar goed, ik heb dan ook een deel van mijn vrienden binnengesleept, dat helpt ook wel), maar op een gegeven moment leerde ik er niets meer. Op naar iets nieuws.

En zo geschiedde. Ik schreef een geniale motivatiebrief (waarin ik het sollicitatiegesprek alvast omschreef: ‘Jullie vroegen wat mijn sterke eigenschappen waren (nieuwsgierigheid, leergierigheid en doorzettingsvermogen was het antwoord) en toen was het eigenlijk wel duidelijk: ik ben het.’ – ik ben niet heel bescheiden, geloof ik), ging naar twee gesprekken en hoppa, in the pocket.

Ja, wat in the pocket? Een baan als content marketeer bij Werf&. Tenzij je een recruiter bent, heb je daar waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want het is een online magazine over recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Onderwerpen waar ik he-le-maal niets vanaf wist, toen ik er begon.

Maar goed, ik had het al gezegd in mijn motivatiebrief: ik ben leergierig. Termen als employer branding, EVP en ATS schud ik nu zo uit mijn mouw. Ik schrijf artikelen, maak podcasts, sta op video (het is ZO raar om jezelf op beeld te zien, nog raarder dan je eigen stem horen) en heb zoveel geleerd en ga nog veel meer leren.

En oh ja, mijn collega’s zijn ook wel oké.

8 gedachtes over “We can work it out”

    1. Ooh wat grappig! Laat het me even weten als je een vervolgstap neemt, want dat moeten we natuurlijk wel op elkaar afstemmen.

  1. Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Ik vind het vooral leuk om te merken dat je dus ook echt prima zonder achtergrondkennis een baan in kunt rollen.

    1. Nou ja, dat ligt eraan wat je verstaat onder achtergrondkennis. Ik had geen kennis van recruitment, maar wel van social media, schrijven etc. Dat soort vaardigheden heb je wel nodig, maar daarom heb ik ook veel stages gedaan en altijd gewerkt naast mijn studie.

  2. Jammer dat je er niet bijzet in welke geweldige stad het zit!

    (En haha ik wilde zeggen ‘omg ik doe ook iets met EVP’ maar toen dacht ik, ik zoek toch even op of we het over dezelfde EVP hebben, en dat is toch niet zo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.