Verhuisblog 3: verven, vloer en Fabian

Hallo allerliefste lezers, daar ben ik weer! We gaan weer door met de volgende verhuisblog, houd je goed vast, want als ik een YouTubekanaal had, zou je nu een half uur naar mijn gebrabbel moeten luisteren. Gelukkig is dit een blog.

[reclame]

Vorige week vrijdag kreeg ik de sleutels van het nieuwe huis en… dat viel een beetje tegen. Ik had het huis alleen nog gezien met meubels en toen leken de muren en vloer prima, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Door waterschade kwam de vloer een beetje omhoog in de keuken en in de slaapkamer was een oranje plek in de vorm van een halve cirkel (door de bureaustoel die daar stond). De muren waren al zeven jaar niet geverfd en dat was te zien. Zou dit ooit nog goed komen?

[reclame]

Ja, het kwam allemaal goed. Helaas konden er geen schilders komen vanwege de bouwvak, maar ik kon de verf declareren en maandag zou de vloerenlegger komen. Wacht… maandag??? Ja, dat betekende dat we twee dagen hadden om te verven. In een temperatuur van meer dan 30 graden.

[reclame]

Ik heb een tip voor jullie, helemaal gratis: ga niet verven als het meer dan 30 graden is.

[reclame]

Helaas kon het nu echt niet anders. Als eerste moest ik heel het huis afplakken en ik kan jullie vertellen: ik heb heel veel stopcontacten (iemand zin in een stopcontactenblog?) en lichtknopjes. Dat komt later natuurlijk heel goed uit, want lang leve stopcontacten, maar nu dacht ik gjowejrioewjrioewjroewijr. Na het afplakken kon het verven eindelijk beginnen: Mathijs begon aan de lange, blauwe muur (celadon blauw voor de geïnteresseerden) en ik deed de rest. Zondag overdag was ik alleen (Mathijs moest werken) en ik had ik wellicht meerdere dipjes verspreid over de dag. Badend in het zweet verfde ik muur na muur, op een gegeven moment mengde het zweet zich met tranen, slechts het bloed ontbrak. Maar we hebben het overleefd en ik moet toegeven: het huis ziet er weer netjes uit.

[reclame]

En dan heb je nog Fabian. Jullie denken natuurlijk: wie is Fabian, what happened met Mathijs? Geen zorgen, Fabian is een kledingkast en geen concurrentie. Ik heb nog een tip voor jullie: koop geen Fabian. Hoewel een niet zo grote kledingkast is hij zwaarder dan alles van de Ikea bij elkaar (Fabian is van de Gamma). Met wederom zweet en tranen hebben we hem naar binnen gesjouwd. We moeten nog afwachten of het waard is…

[reclame]

Abonneer je op mijn kanaal, want volgende keer vertel ik je dat mijn verhuizing eerder dan gepland is en hoe jij dit ook kunt bereiken (hint: visualisatie)!!!

10 Responses to “Verhuisblog 3: verven, vloer en Fabian”

 1. Love het blauw. Ik vond verven met 25 graden al veel te heet trouwens, dus ik heb met terugwerkende kracht medelijden met je.

 2. Poe, dat lijkt me zwaar verven in die hitte, but you did it! Hopelijk bewijst Fabian naast zijn gewicht ook zijn meerwaarde. Succes met je verhuizing!

 3. Je bent een held!

  En gjowejrioewjrioewjroewijr denk ik ook wel ‘ns. Soort van.

 4. Pffff… Al die reclame is wel irritant hoor. Zit ik net lekker in het verhaal, floeps, reclameblok.

 5. Ik heb me geabonneerd hoor, krijg ik dan wat minder reclame?
  Beetje balen wel dat er dan toch wat dingetjes tegenvallen en je daardoor in een hittegolf moet gaan verven. Maar het resultaat is dan wel weer top!

 6. Omg dat verven in die hitte klinkt echt als de hel. Maar het is je gelukt!! Nu genieten van Fabian (of hij het nou waard is of niet, GENIETEN MOET JE EN ZAL JE)

 7. Haha! Te lang hier niet gelezen, ik merk het al. Heb je ook een podcast?

 8. Ik word ook helemaal simpel van de 100 reclames tijdens het kijken van een youtubefilmpje… ik wacht je insta stories wel af, mag dat ook? :D Prachtige kleur blauw en ik vind het echt onwijs moedig dat jullie in die hitte zo hard gewerkt hebben…. Hou ons op de hoogte over Fabian! :D

 9. Trackbacks

Leave a Reply