Bloggen is dood, lang leve de blog!

Bloggen is dood, bloggen is dood, bloggen is dood, dat zie je af en toe zo voorbij komen. En ik WEIGER het te accepteren.

Want voor mij is bloggen helemaal nog springlevend. Ik blog een keer in de week (of nou ja, dat probeer ik) en elke dag bekijk ik Bloglovin’ (nog zo’n concept wat niemand nog lijkt te gebruiken) om leuke blogs te lezen. Soms vind ik in de reacties van die blogs weer een gloednieuwe blog (voor mij dan) met een leuke schrijfstijl en interessante onderwerpen die ik van begin tot eind kan lezen. Ik voel me dan wel een beetje creepy als ik ALLE blogs lees, van 2014 tot nu, maar hé, beter dan op straat hangen toch?

Want het blijft leuk. Lezen wat andere mensen meemaken, voelen, denken. Natuurlijk is de blogwereld niet hetzelfde als vroeger, toen er blogs te over waren en we continu met elkaar afspraken en op elkaar reageerden, maar dat hoeft toch ook niet? Hoewel ik ook echt wel eens een vlog kijk, kan dat blogs nooit vervangen. Want ik hou nu eenmaal van lezen. En eerlijk is eerlijk: blogs zijn vaak interessanter dan vlogs…

Dus nee, bloggers, zo snel komen jullie niet van me af. Ik blijf jullie gewoon consequent lezen. En jullie mij hopelijk ook.

10 Comments to “Bloggen is dood, lang leve de blog!”

 1. Wat mij betreft is bloggen ook helemaal niet dood. Op mijn blog misschien wel een beetje, maar dat ligt aan andere zaken, haha. En ik vind het ook nog altijd leuk om een voor mij nieuwe blog te ontdekken

 2. Helemaal met je eens! Ik check ook vrijwel elke dag Bloglovin. Ik zou mijn blog – en de blogs van anderen – echt niet kunnen missen

 3. Ik ben het helemaal met je eens! Ik word nog steeds erg blij van bloggen.

 4. Ik blog nog steeds met heel veel plezier… Dus je mag mij blijven lezen. Zelfs via Bloglovin’. Da’s ook mijn methode van blogs volgen.

 5. Er is een duidelijk verschil met vroeger dat klopt. Er is veel minder (inter)actie. Maar ik vind het vooral nog steeds heel erg leuk.
  Dus ga vooral ook door jij!

 6. Wat mij betreft ben ik ook PRO blog.. Vlogs kijk ik niet en vind ik niets aan. En bloggen blijft zeker erg leuk om zelf te bloggen en bij bloggers te lezen <3

 7. Hahaha als ik op Bloglovin’ zit, denk ik ook altijd: gebruikt iemand dit nog of ben ik de enige? Niet dus!

 8. ik blog ook nog steeds! Misschien niet meer met dezelfde regelmaat, maar toch nog vaak genoeg!

 9. Nee joh, bloggen is helemaal niet dood! :) Volgens mij is de blogcommunity springlevend – vooral de mensen die er hun beroep van hebben gemaakt, zijn verhuisd naar YouTube en Instagram, omdat daar meer geld te verdienen valt (al zijn er ook nog steeds wel blog-influencers, zoals Annemerel en Merel van de Groene Meisjes).

  Dus gewoon lekker doorgaan met schrijven jij. We houden ons dapper staande ;-) Liefs!

Leave a Reply