Vriendschap is een illusie

Zeg het niet tegen mijn vrienden, maar ik heb nieuwe. Ze zijn bij me als in de zon lig in de tuin of als ik fiets naar het huis waar ik op een kat pas. Tijdens wandelingen lopen ze naast me, maar ze laten geen schaduw achter.

Ze heten Marc-Marie en Aaf en ik hoor hun stemmen in mijn hoofd.

Het is ook wel een gekke vriendschap. Ik zeg eigenlijk nooit iets terug. Altijd maar babbelen zij. Ze vertellen me eerst hoe hun week was, maar vragen niet naar de mijne. Daarna praten ze over één onderwerp, iets heel randoms. Fietsen. Beleg. Kapitalisme. Ze geven sterren, maar willen niet weten dat ik vind dat ze veel te veel sterren geven voor honden. Ze bladeren door een roddelblad, ook al schamen ze zich daar een beetje voor. Ze zijn altijd heel eerlijk, zelfs over Bekende Mensen die stom tegen hen doen. Soms hebben ze een suikeroom- of tante, want dat klinkt beter dan #spon. Daarna bespreken ze een probleem van iemand die hen ook in zijn of haar hoofd heeft. Ze bespreken nooit mijn problemen.

Het komt vaak voor dat ik hardop moet lachen en de toevallige voorbijganger op straat me raar aankijkt. Alsof ik alleen ben. Alsof ik gek ben.

Mijn vrienden praten niet alleen tegen mij. Ik wil niet weten hoeveel andere vrienden ze hebben. Soms denk ik zelfs dat we niet echt vrienden zijn, maar dan komen ze weer met een nieuwe update en ben ik verkocht. Ik denk dat ik een beetje verliefd op ze ben, maar ik wil niets op het spel zetten.

Misschien kan ik ze inspiratie bieden voor onderwerpen om over te praten. Zakdoekjes. Cadeaus. Verwarring. Het concept concept.

Ik draag ze dicht bij me, in mijn hand, in mijn hoofd, in mijn broekzak. Ooit zal ik tegen hen praten. En zij zullen luisteren.

9 Comments to “Vriendschap is een illusie”

 1. Ik geloof dat ik hun podcast over honden dan maar eens moet opzoeken. Ik weet vrij zeker dat ze dan ook mijn vrienden zullen worden..

 2. Ik vind ze ook zo ontzettend leuk!! Helaas zijn ze nu drie weken met vakantie, moeten we het dus even zonder ze stellen. Misschien vind je Teun en Gijs (man van Aaf) ook wel leuk, wel meer mannenpraat maar niet onaardig hoor. Groetjes Stella

 3. Oh jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, geweldige podcast. Ik luister altijd tijdens het wandelen en ik moet af en toe zo lachen dat ik mensen wel ‘ns zie kijken.

  Ik vind het echt heerlijk. Wat een gezelligheid ende jolijt.

  Het zou gewoon verboden moeten worden dat ze nu drie weken geen nieuwe aflevering plaatsen!

 4. Gezellig!
  Ik ben niet zo van de podcasts dus kan hier eigenlijk niet echt over meepraten.

 5. En zo hebben wij opeens gezamenlijke vrienden! :)

 6. Oeh je hebt me benieuwd gemaakt! Ik ga deze podcast eens opzoeken :D

 7. Ik ben ook verzot op Aaf en Marc-Marie. Zaterdagochtend is het vaste prik dat ik hen beluister.

 8. Ik ben me nog steeds door Man man man heen aan het worstelen :P Komend weekend weer een paar uurtjes in de auto haha.

Leave a Reply