Daag jezelf uit (juli 2022)

In een ver verleden had ik de maandelijkse rubriek ‘Daag jezelf uit’. Door Riannes (enorm lieve) blog moest ik hier weer aan denken met daarna de gedachte: waarom doe ik dat niet weer? Sinds ik niet meer dagelijks blog zijn de rubrieken verdwenen, terwijl die toch ook leuk waren. Dus vanaf nu weer ouderwets om de zoveel tijd een paar uitdagingen.

1. Zoek hier op waar de minibibliotheken in jouw buurt zitten en maak een wandeling van de ene minibibliotheek naar de andere. Als je van tevoren je boekenkast uitzoekt, kun je er zelf boeken inzetten en wie weet zie je er nog iets leuks tussen wat je weer mee kunt nemen.
2. Deze is uit eigen ervaring, we waren wellicht een beetje aangeschoten: als je op een feestje bent en je staat met een paar mensen, maak dan elke keer een erehaag als er iemand door wil. Succes gegarandeerd.
3. Fix een afvalprikker (in Utrecht kun je die gratis bij de gemeente aanvragen), een paar vrienden en ga een uurtje afval prikken in de omgeving. Dan heb je een mooiere buurt en meer karmapunten, dat is mooi meegenomen.
4. Maak een Spotify-lijst met dansbare liedjes (dit is die van mij). Als je twee virtuele meetings achter elkaar hebt, zet dan één liedje uit je lijst aan tussen de meetings door en ga daar even op dansen. Dan ga je toch wat vrolijker de vergadering in.
5. Luister een podcast over een onderwerp dat je eigenlijk niet interessant vindt. Wie weet is het toch leuker dan je denkt.

Ik ben benieuwd welke jij uit gaat proberen!

6 Comments to “Daag jezelf uit (juli 2022)”

  1. Jaaaaa, deze rubriek kan ik me nog herinneren!
    Nummer 1 lijkt me zeker heel leuk om te doen en ik denk dat nummer 5 ook wel moet lukken.

  2. 4 en 5: geweldig. En breng ik regelmatig in de praktijk!

  3. Nummer vijf heb ik laatst per ongeluk gedaan en nu wil mijn auto elke keer wanneer ik mijn telefoon aansluit die podcast over de Floriade herhalen. En ik heb dat stomme ding al tweemaal gehoord …

  4. Podcast tips zijn altijd welkom.
    ‘k Heb het gevoel dat ik al de goeie al beluisterde :-)

  5. Er loopt tegenover mijn huis regelmatig een man voorbij die uit eigen beweging afval aan het prikken is op de Amsterdamsestraatweg, dat vind ik zo lief en goed!

Leave a Reply