5 leuke dingen

Ik vond het wel weer tijd voor wat leuke tips. Daar komen ze:

1. Muziek: Whitney
Ik weet niet wat het is, maar ik word heel rustig van de muziek van Whitney. Ze hebben ongetwijfeld al veel geld verdiend aan mijn streams op Spotify (en je krijgt als artiest niet zoveel geld voor een stream, dus dat wil wat zeggen). Ik weet ook niet hoe ik de muziek moet omschrijven, maar volgens Wikipedia is het: indie folk, indie rock, soul. Mijn favoriet is het album Light Upon The Lake.

2. Serie en boek: Normal People
Ik keek eerst de serie (die is nu weer te zien op NPO Start) en ik was meteen verkocht. Het is zoooo goed geacteerd en ik houd ervan dat er zo weinig wordt gezegd. Ik ben nu het boek aan het lezen en hoewel ik de serie leuker vind (dat komt niet vaak voor), is het ook fijn om de gedachten van de personages te lezen.

3. Workshop: cyanotypie
Samen met Andere Laura volgde ik een workshop cyanotypie (blauwdrukken maken). Dit wilde ik al lang, want ik vind het er heel mooi uitzien. En het is veel makkelijker dan ik dacht, je kunt het zelfs thuis doen zonder al te veel moeite!

4: Instagram-account: Poëzie is een daad
Het concept is heel simpel: elke dag deelt @poezieiseendaad een Nederlandstalig gedicht. Fijne manier om nieuwe gedichten te ontdekken.

5: Museum: Muzieum
In het Nijmeegse museum Muzieum ervaar je hoe het is om blind te zijn. Je wordt door een blinde of slechtziende in het donker begeleid (je krijgt een blindenstok mee) en dat is een ervaring die indruk maakt. Want hoe kook je op een inductieplaat als je niets kan zien? En hoe klinkt een film met audiodescriptie? Ik kan het iedereen aanraden om dit een keer te doen.

Dat waren mijn tips voor nu! En mocht je nog tips voor mij hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Tags:

4 Comments to “5 leuke dingen”

  1. Ja, het Muzieum is zeer de moeite waard. Ben er al drie keer geweest en alle drie de keren erg onder de indruk.

  2. Wat een mooie site heb je. En bedankt voor de leuke tips.

  3. Oeh dat museum klinkt heel erg de moeite, ja. Ik las ‘Normal People’ eerst en vond het boek heel goed, maar ik denk dat ik de serie dus ook beter vind. Ik keek ‘m een jaar geleden en zag inderdaad dat ‘ie nu op NPO wordt uitgezonden, dus ben ‘m nog eens aan het opnemen haha.

Leave a Reply