Blue Valentine

httpv://www.youtube.com/watch?v=sYgr_iGATB4

Vorige week ben ik naar de film ‘Blue Valentine’ gegaan. Een korte samenvatting: Cindy (Michelle Williams, zat ook in Brokeback Mountain) en Dean (Ryan Gosling, zat ook in the Notebook) zijn getrouwd, maar het is geen gelukkig huwelijk. Tijdens de film zie je de flashbacks van hoe hun liefde begon. Klik hier voor de trailer.

Ik moet eerlijk zeggen dat de film me een beetje tegenviel. Ik vind de manier van spelen wel heel goed en leuk, de dialogen zijn heel realistisch. Maar sommige elementen hadden beter uitgewerkt kunnen worden, zoals: waarom is Dean alcoholverslaafd geworden? Hoe zat het tussen Cindy en haar baas?

Het is geen film waar je vrolijk van wordt, maar het is tenminste weer iets anders dan die standaard romantische komedies. Wat ik het leukste van de film vond – op het ontblootte bovenlichaam van Ryan Gosling na – is het liedje wat je ook in de trailer hoort.

Leukste quote:
Dean: ‘In my experience, the prettier a girl is, the more nuts she is, which makes you insane.
Cindy: ‘I like how you can compliment and insult somebody at the same time, in equal measure.’

Wel kijken: Als je de standaard romkoms zat bent en Ryan Gosling een lekker ding vindt (want dat is hij!).
Niet kijken: Als je een vrolijke film wilt zien.

7 gedachtes over “Blue Valentine”

  1. Ik ook! The Notebook vond ik geweldig.
    Ik vind Michelle Williams trouwens ook best goed, dus ik ben benieuwd naar de ‘chemistry’ tussen haar en Ryan Gosling. Deze ga ik zeker onthouden.

  2. Ik heb hem gezien en vond hem geweldig! Echt, zo ontzettend prachtig mooi. Triest verhaal, geweldig neer gezet. Een van de mooiste films die ik dit jaar heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.