La fabuleux destin d’Amélie Poulain

httpv://www.youtube.com/watch?v=8G7CkdZoEK4

Eén van mijn lievelingsfilms is de Franse film Amélie. Het is gek, grappig en lief. Het is anders, geen romantische comedy of iets dergelijks. Het gaat over Amélie , een vrouw die probeert de levens van de mensen om haar heen te veranderen. Zo steelt ze de tuinkabouter van haar vader en geeft die aan een stewardess, die foto’s maakt van de kabouter in verschillende landen. Zie hier de trailer (ik vind de voice-over trouwens verschrikkelijk in deze trailer, de stem past totaal niet bij de film).
Niet alleen het verhaal is bijzonder, maar ook de muziek. Luister naar dit ongelooflijk mooi liedje.
Ik kan (schouderklopje voor mezelf) het inmiddels ook uit mijn hoofd op de piano spelen!

Favoriete quote:
Joseph: ‘You’re gorgeous when you blush. Like a wild flower.’
Georgette *shaking head*: ‘Its my dyspepsia.’

Wel kijken: Als je van aparte, lieve films houdt of van Frans.
Niet kijken: Je moet hem gewoon kijken, ik houd ook niet van Frans oké, maar kijk hem gewoon!

Dus alsjeblieft, doe me een plezier. Doe jezelf een plezier. Kijk deze geweldige film. You’ll love it. En laat me weten wat je ervan vindt.

14 gedachtes over “La fabuleux destin d’Amélie Poulain”

 1. Ja ik vind het ook een leuke film…maar ik heb hem ook altijd ietwat overgewaardeerd gevonden haha! Laat ik het zo zeggen; de hele hype om de film heen heb ik nooit zo begrepen, neemt niet weg dat hij leuk is

  mijn nichtje is trouwens vernoemd naar de film :)

 2. Ik heb de film eigenlijk al gezien en ik vond hem wel raar maar ook wel leuk. & Ik kan ook een liedje van Yann Tiersen spelen dat in de film voorkomt ;d
  x

 3. Ik hou van die film! moet hem snel weer eens gaan kijken.

  die voice-over is de standaard stem die je in 9 van de 10 amerikaanse trailers hoort! (hij is een tijdje geleden overleden, was toen op het nieuws).

  Like your blog!

  groetjes
  DeeD.web-log.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.