Ik En Anderen: Het toppunt van burgerlijkheid

Het toppunt van burgerlijkheid? Naar de Ikea gaan. Iedereen doet het. Het Ikea-uitje is nog net geen schoolreisje, maar het laat niet lang op zich wachten als vervanger van de dierentuintrip. Wat te doen bij de Ikea? Meubels kopen die niet ‘06498278293’ of iets dergelijks heten, maar ‘Billy’ of ‘Johan’ genoemd worden. Het zijn net kinderen. Over kinderen gesproken (die worden direct naar Småland gestuurd, om in real life te ontdekken hoeveel bacteriën er in een ballenbak zitten), vast onderdeel van het Ikea-uitje is de kinderafdeling bezoeken. Ook als je (nog) geen kinderen wilt. Waarom? Om bij elk knuffeltje en dingetje keihard ‘Awwwww!’ te gaan roepen. Een vrouwelijke oerreactie, gok ik. Baardrang heet dat.
Tussen de stelletjes door zie je af en toe een groepje mensen in Ikea-shirts, driftig schrijvend in hun schrift, terwijl ze achter het Ikea-opperhoofd aanlopen. Op de één of andere manier zijn het altijd Aziaten.
Het Ikea-uitje is niet compleet zonder voedsel te hebben genuttigd dat gemiddeld tien cent kost in het restaurant. Dat de Zweedse gehaktballetjes wel erg sterk doen denken aan een substantie die ik nu niet zal benoemen, maakt de gemiddelde Ikea-bezoeker niet uit.
Een studiegenootje dacht vroeger dat Ikea voor ‘Ik En Anderen’ stond. En eigenlijk klopt dat wel. Iedereen heeft wel een Billy in zijn huis staan. Iedereen steelt de kleine potloodjes. En daar is stiekem helemaal niks mis mee.

 

24 gedachtes over “Ik En Anderen: Het toppunt van burgerlijkheid”

 1. Ikea is leuk! Tot het moment dat je Bily, Johan en Sören in elkaar moet zetten. Dan komt er dat moment van: “Shit! Ik wist dat er íets mis was met Ikea”

 2. Ja, ook hier voldoende Ikea items, al proberen we het op eens per jaar op een dinsdagavond te houden hier haha
  de potloodjes vind ik trouwens altijd veeeeeelste scherp geslepen, waardoor ik me er altijd aan prik….maar dat kan ook aan mijn lompheid liggen.

 3. Ik begrijp alleen nooit meer waarom mensen zo moeilijk doen met die lijstjes en die potloodjes. Gewoon een foto maken voor in het magazijn :P Haha en Aziaten, dit doet me weer denken als een kleine referentie naar 500 days of summer ;)

 4. Ik ben dus serieus nog nooit in een Ikea geweest, haha :$. Wij hebben geen auto en die Ikea’s zijn vaak bij snelwegen in de buurt, dus is het lastig voor ons om er te komen :)

 5. De Ikea; ik ben ze dankbaar voor hun mooie boekenkasten, want er prijkt een grote, mooie kast in mijn kamer met ladder – en daar kijk ik elke dag nog vol trots naar :p

 6. Mijn burgelijke studentenkamer heeft vrijwel geen meubels die niet van de Ikea komen :) Bijvoorbeeld een salontafel; is die stuk? Koop je gewoon weer dezelfde voor 20 euro bij de ikea :). Perfect.

 7. Oh IKEA wat mis ik dat, je kan ook nooit de winkel uitlopen zonder legen handen. Alles in mijn slaapkamer (thuis) is van de IKEA. Het is makkelijk en je hebt daarna wat leuks te doen, door alles in elkaar te zetten.

 8. Oh ik ben dol op de Ikea. Het is echt een soort van gemeengoed, ik ken weinig mensen die niets met Ikea hebben. Laatst kwam ik erachter dat mijn nichtje nog nooit bij Ikea was geweest en heb ik d’r meegesleept. Hoewel alle huizen hetzelfde zijn dankzij de Billy en vele anderen, is het toch een soort van uitje. Het pretpark is er niets bij.

 9. Just love the Ikea! Moet nodig weer heen, want ik heb een ernstig tekort aan kledinghangertjes en ik wil graag dat ze hetzelfde als de rest zijn (A)

 10. Herkenbaar natuurlijk! De Billy’s en de Johan’s van deze wereld kosten maar een schijntje van wat andere meubels kosten. Bovendien gaan ze zelden lang mee (want wankel in mekaar gezet door een klunzige klusser) en dus kan je zo’n IKEA-uitje zonder probleem eens in de zoveel tijd herhalen…
  Geen kwaad woord over de Zweedse gehaktballetjes, overigens. Zo nu en dan zijn ze best lekker. Maar ja, over smaken en kleuren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.