An Education

Ik volg een vak voor mijn studie en dat heet theater- en filmanalyse. Punt is: ik moet binnenkort een paper schrijven over een film. En nou ja, die film had ik nog niet. Totdat ik deze film zag (zie hier de trailer).

Het speelt zich af in de jaren zestig in Groot-Brittannië en het gaat over Jenny (Carey Mulligan, speelt nu in de film ‘Never Let Me Go’).  Ze wordt door haar ouders gepusht om goed haar best te doen op school, zodat ze naar de universiteit van Oxford kan. Maar dan ontmoet ze David (Peter Sarsgaard), een man die twee keer zo oud is als zij. Door hem maakt ze kennis met een nieuwe wereld van mode, kunst en feestjes. Ze krijgen een relatie, maar of dit stand houdt… Misschien moet je gewoon de film maar kijken om daar achter te komen :)

Ik vind het een hele leuke film, omdat het Brits is (I like) en het zich afspeelt in de jaren zestig (I like). Bovendien is het een romantische film, maar niet a la Jennifer Aniston. Samen met Jenny ontdek je een nieuwe wereld, waar je zelf ook graag in zou willen verkeren. Dus lieve mensen, kijk deze film gewoon maar!

Wel kijken: Als je van het Britse accent houdt, de jaren zestig en/of romantiek.
Niet kijken: Als je alles wat niet Amerikaans is verafschuwt of dol bent op futurisme.

Favoriete quote:

Helen: ‘Somebody told me that in about 50 years, no one will speak Latin, probably. Not even Latin people.’

22 Comments to “An Education”

 1. Ik zal ‘m op mijn lijstje zetten !

 2. ik ga hem denk ik is proberen, wel wachten totdat ik weer thuis ben aangezien downloaden hier wordt gecontroleerd!

 3. Heb hem gezien, vond het een erg leuke film., op sommige punten iet voorspelbaar, maar zeker het kijken waard! Moet eerlijk zeggen dat ik inmiddels wel een beetje Carey Mulligan moe ben hahaha die speelt de laatste tijd echt in iedere film…maar dat zal wel aan mij liggen :p

 4. Ik heb hem een jaar terug gezien en hij is mooi, maar hij staat niet op het lijstje van favo films. Ik vond het wel heel tof dat Dominic Cooper en Rosamund Pike er in speelde. En Carey is gewoon geweldig!

 5. ik vond ook leuk :)

  filmanalyse is sowieso gaaf, hebben wij ook gehad. kan trainspotting nu dromen. wat voor studie doe je eigenlijk?

 6. Lijkt mij echt een leuke film! Ken hem verder niet maar heb even op youtube gekeken haha! Moet hem denk ik maar is gaan kijken.

 7. Deze film klinkt goed. Ik houd wel van dat jaren zestig sfeertje.

 8. Klinkt goed. Ik ga m even opzoeken!

 9. lijkt me leuk, ik ga hem eens bekijken denk ik ;)

 10. Ik ga ‘m ook op m’n lijstje zetten! ;-)

 11. Klinkt leuk! Ik ga eens even kijken!

 12. Jaaa één van mijn favorieten :)

 13. Het lijkt me eigenlijk wel een leuke film maaaaar… ik hou niet echt van dat Britse accent en van de jaren sixties.
  x

 14. ga hem misschien wel eens lijken :)

 15. Voor mij gelden de ‘wel kijken’ argumenten het meest, heerlijk dat Britse accent!

 16. Ik heb hier wel eens eerder over gelezen, maar deze wil ik zeker zien!
  (Misschien dat ik hem zelfs al gedownload heb, lol)
  En ohh, zo’n brits accentje vind ik heerlijk :D!

 17. O ja, daar heb ik wel vaker van gehoord. Hij lijkt me wel heel erg leuk, als dat het goede woord is.

 18. Ik moest deze film zien vanwege Carey, en heb me prima vermaakt met deze film!

 19. Hahaha die quote <3 Ik vond Helen stiekem het allerleukste in deze film. Maar deze quote de allerbeste:

  H: I still not quite understand what you want to do when you get here.
  J: I want to read English.
  H: Books?
  J: Sorry?
  H: You want to read English books?

  En verder ben ik jaloers op alle outfits die in deze film gedragen worden. En op het feit dat ze naar Parijs gaat, gekleed in een superleuk jurkje en met Audrey Hepburn-haar. Ik ben niet jaloers op haar lover, though.

  Oh en ik ben verliefd op het pianomuziekje bij de opening credits. [Floyd Cramer – on the rebound]

Leave a Reply