Het gelukkigste meisje op aarde

Vorige week was ik het gelukkigste meisje op aarde. Waarom? Omdat we twee potten Ben & Jerry’s hadden gewonnen bij de Postcodeloterij. Twee potten, die zich nu in mijn maag bevinden (nee, niet de potten zelf, de inhoud natuurlijk).

Elk vrouwelijk wezen op aarde (en heel veel mannelijke wezens) kennen dit goddelijke goedje wel. Want nee, dit is niet zomaar ijs. Dit ijs is heilig. Na één hapje hiervan wil je nooit meer een Magnum of een Raketje. Dit is een levenslange verslaving.

Ik denk dan ook dat niemand zoveel vrienden heeft als Ben en Jerry. Deze twee Amerikanen hebben elkaar ontmoet tijdens de gymles (hoe ironisch, calorieën verbranden in plaats van opnemen!) en zijn de grootste genieën die momenteel op aarde rondlopen. Ik vraag me serieus af waarom ze nog niet heilig verklaard zijn door de paus. En waarom hebben ze nog geen Nobelprijs gewonnen?

Toch heb ik nog een aantal eisen. Waarom is Ben & Jerry’s zo duur (iets van vijf euro voor een grote pot, twee euro voor een kleine)? En what’s up met dat houten lepeltje bij een kleine pot? Dat eet niet lekker en ik ben bang voor splinters in mijn tong. En dan vooral dit: waarom zijn er niet meer Ben & Jerry’s winkels? Er was er één op de lijnbaan in Rotterdam, maar die is weggehaald. Ja mensen, weggehaald. Hoe kan zo’n winkel nou weggehaald worden? Doe dan eens één van die tientallen H&M’s dicht.

Maar één hapje doet me dit alles vergeten. Ik waan me dan in de hemel en dromenland tegelijk. Dus hierbij, lieve Ben en Jerry: heel erg bedankt!

 

25 gedachtes over “Het gelukkigste meisje op aarde”

 1. Het is best lekker, maar goddelijk? Nou nee. Vind Hertog ijs net zo lekker hoor :)
  Plus ik vind Ben en J’s en KEIHARD! Je moet dat spul eerst een halfuur laten ontgooien wil je er een goede hap uit kunnen nemen.

  Sorry. Ik ben toch echt geen super fan van dit goedje :)

 2. Je kan iemand de kop mee inmeppen, met dat ijs. Het is wel lekker, maar ik snap wel waarom het duur is. Er zitten namelijk enorm veel verschillende producten in, dat moet het bedrijf toch terugverdienen. Daarnaast is export vanuit amerika ook niet goedkoop! In london ligt trouwens een ben & jerry’s winkel!

 3. Het is inderdaad heerlijk ijs! Alleen jammer dat het zo duur is. Daardoor haal ik het niet vaak. Aan de andere kant blijft het daardoor ook wel speciaal :)

 4. Ben & Jerry’s is heerlijk en daarbij ook nog gemaakt van veel natuurlijke ingrediënten en ze steunen veel mooie projecten, dat maakt het nog lekkerder! Waarschijnlijk maakt dat het ook zo duur, maar ach, dan ben je er bewuster van aan het genieten als je het weer eens kan kopen ;).

 5. het is idd oneerlijk dat het zo duur is, maar misschien ook wel veilig voor de calorieën, die vliegen er anders aan! Ik vind het wel een beetje jammer dat je die twee bakken niet met ons hebt gedeeld hoor! ;)

 6. Oeh, die ene met chocolade-balletjes waar caramel in zit…

  Maar inderdaad is Italiaans ijs nog beter, want daar zit zo’n lekker hoorntje bij! Yoghurt-citroen is mijn favoriete combinatie. Kan echt niet wachten tot het full-on zomer is en ik elke dag zo’n ijsje mag eten :)

 7. Idd erg lekker dat ijs. Zelf ben ik meer een liefhebber van het echte Italiaanse ijs welke iedere dag vers wordt bereid met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Ben & Jerry’s kun je overigens ook bij steeds meer supermarkten halen en New York pizza bezorgt het bij je thuis.;)

 8. Ze hebben nu ook een B&J rip-off (lees: precie dezelfde smaken, zelfs dezelfde namen, alleen dan goedkoper) bij een bepaald Duits winkelconcern. Der Aldi! Ik geloof dat je daar iets van 3 euro betaald voor een grote pot. Misschien iets om over na te denken? Al moet het prijsverschil dan natuurlijk weer gecompenseerd worden door middel van het verhogen van de ijsconsumptie. Dillema’s, dillema’s.

 9. Erg leuke post! Trouwens, bedankt voor je reactie,
  ik zal je zeggen dat ik ook een van de gelukkige winnaars was, een aantal maanden geleden! We hebben zelfs 2 x 2 potten van B&J gewonnen, inderdaad
  heerlijk lekker!
  Liefs.

 10. wij hebben die ook al eens gewonnen via de postcode loterij hihi. Maar ik moet zeggen dat ik er niet zo gek op ben. Want vind onwijs duur en helemaal niet zo geweldig :$. Ben gek op ijs maar vind ander ijs juist lekkerder haha.

 11. Goddelijkheid die Ben & Jerry’s. En te duur, daar in heb je gelijk :) Trouwens wel een vreemde prijs voor de postcodeloterij of ligt dat aan mij?

 12. Oooh lucky you! Ben & Jerry’s is inderdaad smullen.. maar ergens is het wel goed dat het zo onbereikbaar is (qua prijs en locatie dan), want anders zou ik nu allang een tientonner zijn

 13. Het is zo duur omdat het de boeren en zo een eerlijke prijs krijgen voor de producten.
  als je een nep ben en jery haalt bijv. bij lidl of aldi hebben ze niet de eerlijke prijs betaalt voor het product.

  en trouwens cookie dough is de lekkerste smaak!!
  zooooo leeekkkker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.