They say it’s your birthday

Vandaag ben ik jarig. Traditiegetrouw luister ik dan ‘Birthday’ van de Beatles. Is veel leuker dan ‘Happy Birthday’ ;). Eén van je bijzonderste verjaardagen is als je achttien wordt. Maar eigenlijk is het vandaag ook wel een beetje bijzonder. Ik word namelijk twintig.

Twintig. Hoe oud klinkt dat? Ik weet wel dat ik vroeger mensen van twintig al volwassen vond. Maar als ik naar mezelf kijk, ben ik dat nog niet. En natuurlijk het belangrijkste: ik ben tiener-af. Nu kan ik nooit meer mijn puberhormonen de schuld geven van zaken die daar eigenlijk niets mee te maken hebben. En nu val ik al helemaal buiten de doelgroep van Spangas (ja mensen, dat kijk ik, en met mij vele studenten gelukkig).

Twintig. Mijn aftakeling begint alweer bijna. Voor ik het weet, ben ik dertig! Dan moet je al helemaal volwassen zijn over dingen zoals werk en huisjeboompjebeestje. Voor ik het weet, ben ik bejaard! Ja ja, wat een drama toch.

En nu even een berichtje voor alle mensen die mijn verjaardag maar niet kunnen onthouden: het is zo simpel, echt waar. 24 juli. Twentyfour-seven. Makkelijk toch?

Natuurlijk mogen jullie me feliciteren (graag zelfs!), maar nieuwsgierig als ik ben, wil ik ook graag weten hoe oud mijn bezoekers zijn :). Dus let me know!

65 gedachtes over “They say it’s your birthday”

 1. Gefeliciteerd, Laura!
  Ik ben zeventien maar zou hier toch echt bijna zestien typen. Ben er na een dikke maand nog steeds niet aan gewend, haha.

 2. hahaha als jij je al oud voelt, hoe moet ik me dan voelen. Ik ben over 4 maanden 25. Kijk dán kan je de puberalen hormonen de schuld niet meer geven.
  Met 20 mag het wel vind ik.
  En je bent pas met 21 echt volwassen, dus ach ;)

  Enne; GEFELICITEERD!!!!!
  En straks ons wel even vet jaloers maken met al die cadeau’s die je hebt gekregen he ;)

 3. Nou, van harte gefeliciteerd met je 20 lentes. Over mijn eigen leeftijd wil ik het eigenlijk liever niet hebben, maar omdat je het zo lief vraagt: over enkele maandjes wordt ik er 40!

  Ps: oei, hoort deze ouwe knar nog wel thuis in dit twenties-clubje?!

 4. Hallo Laura!

  Allereerst: gefeliciteerd met je verjaardag!
  Dan de discussie over leeftijden. Twintig is bijzonder, omdat je dan in de ’tig-categorie’ komt, waar je pas uit raakt als je honderd wordt.
  Andere ‘bijzondere’ leeftijden zijn 21 (wanneer je officieel helemaal volwassen bent voor de wet ), 25 (kwart eeuw), 30 (mijlpaal), 40 (mijlpaal, waarop volgens een liedje het echte leven begint), 50 (jubelmijlpaal), 60, 65 (nu nog wel vanwege je pensioen)

  1. En toen ging er iets mis en werd de tekst al gepost.
   Even kort gezegd: er zijn nog zoveel bijzondere leeftijden, en elk hoort bij een nieuwe fase in je leven. Laat je echter niet afleiden. Aan de ene kant verwacht iedereen van elkaar dat men zich gedraagt naar de eigen leeftijd. Aan de andere kant zegt men: je bent zo oud als je je voelt. Raar maar waar: op mijn 22e voelde ik me ouder dan met mijn 26 nu ;)
   Geniet van de mijlpalen, maar bepaal zelf hoe oud je werkelijk bent :D

 5. Gefeliciteerd met je twintigste verjaardag!!

  Twintig lijkt voor mij nog best ver weg, ik ben zeventien. (bijna achtien, bijna twintig, bijna dertig, bijna zestig, bijna bejaard… Haha.)

 6. Gefeliciteerd en een fijne dag vandaag!

  (Ik volg je blog al een tijdje en vond dit wel een mooi moment om eens een reactie te plaatsen :) Beetje laat, dat wel :$ )

 7. Spangas is ook op je 26e (ja, I know.. Bijna 30, haha) nog hip om te kijken, hoor! :) Dat hoef je dus in ieder geval de komende zes jaar nog niet af te zweren :)

  En uiteraard; gefeliciteerd! :)

 8. Gefeliciteerd! Hoop dat je een leuke dag hebt ondanks dit ver-schrik-kel-lijk-e weer! Ik ben ook almost 20…boehoeh dat is oud!

 9. Gefeliciteerd! Je hoeft je helemaal nog niet oud te voelen hoor, tussen die 20 en 30 liggen nog 10 jaren waarin je heel wat kan doen :).
  Zelf word ik in december 22, wat ik nog steeds jong vind ;).

 10. gefeliciteerd! En trouwens, 20 is helemaal niet oud hor! Wanneer ik naar mijzelf kijk en het feit dat ik 25 ben en maar een paar x op een dag serieus ben, dan hoef je je nog geen zorgen te maken.

  Wie weet eten we een x een gebakje in Leiden om je verjaardag alsnog te vieren.

 11. Van harte gefeliciteerd en welkom in het wonderlijke land (ook wel dal genoemd) der tig-ers. Zelf ben ik al gedurende een heel jaar (en een beetje) heerlijk tig-ig en ik moet zeggen dat het mij goed bevalt.

  Todat ik dan bedenk dat je met 21 jaar officieel volwassen bent voor de wet. Dan voel ik ineens die druk op minn schouders van het volwassen worden en weet ik het heel even niet meer. Maar dan kijk ik gewoon eventjes naar mijn vriend van 28 en besef ik dat ik zelfs over 7 jaar nog niet volwassen hoef te zijn.

  Doe waar jij je goed bij voelt, welke leeftijd je ook hebt. Zo heb ik vanmiddag nog heerlijk door de plassen lopen stampen, met mijn groen met gouden regenlaarsjes met veters aan. Helaas kwam ik er toen achter dat de gaatjes bij de veters niet waterdicht zijn, wat mij een heel kinderlijk “Iehl” ontlokte.

  Soms moet een mens gewoon even lekker kinderlijk rondstampen, hoe oud ie ook is. En als je te oud bent geworden voor rondstampen, dan kun je atlijd nog verpleegsters gaan terroriseren in het bejaardentehuis, ook leuk. Nog vele (kinderachtige) jaren toegewenst! Hoezee!

  1. Ja, mijn vriend is 27 en inderdaad nog lang niet volwassen.

   En dat van die laarsjes vind ik heel leuk :D Moet ik ook een keer gaan doen.

 12. Nog gefelicitieeerd!
  Nu kom je ook nooit meer van de tig af hihi!
  Ik ben op dit moment 21 maar wordt volgende maand de 30ste al weer 22.. xD pff de tijd gaat snel hihi

 13. Hij kwam net pas in mijn feedreader te staan, maar desondanks nog van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je een leuke dag gehad hebt. :D

 14. Hoi Laura,

  Gefeliciteerd. Een dag te laat, maar toch.
  Tja… vml. heb je wel een vaag idee van mijn leeftijd (35 inmiddels), maar ik was altijd een ramp met verjaardagen op school, terwijl het systeem me dat zelfs altijd ’s ochtends meldde. Vandaag is die-en-die collega en binnen zeven dagen zijn die-en-die leerlingen jarig. Steevast vergat ik het prompt ook weer.

 15. Gefeliciteerd! Ik hoop dat het een fijne dag was. Ik ben zelf 12 jaren jong ;d. En 20 vind ik ook niet zo oud hoor… nog vele leuke jaren!
  x

 16. Eén dag te laat maar alsnog gefeliciteerd ! Hopelijk heb je gisteren een leuke dag gehad :) Ik ben zestien, dus de twintig duurt nog wel eventjes. Maar zo oud vind ik het niet klinken hoor !

 17. Toch nog gefeliciteerd! Hopelijk ben ik niet de laatste :P

  Nu nog 20, maar het getal van je leeftijd zegt imo niet zoveel, alleen hoelang je al ‘hier’ rond loopt. En met Spangas kijken op je 20e is niets mis (al volg ik het niet echt, ik kijk het wel vaak genoeg).

 18. Lieve Laura,

  Net terug van vakantie zie ik dat je jarig bent geweest. Alsnog van harte gefeliciteerd, ben je al een beetje aan 20 gewend? Oh en ik ben 33, bijna 35, bijna 40 dus ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.