Alice in Wonderland

Bron

Disney speelde toch wel een grote rol in mijn jeugd. Junglebook, the Lion King, Bambi, ik heb ze allemaal gezien. Maar mijn lievelingsfilm van Disney? Dat is Alice in Wonderland.

Het verhaal zal bij jullie allemaal wel bekend zijn. Klein meisje volgt een konijn met een zakhorloge en komt vervolgens in een bizarre wereld terecht, met koekjes waardoor je opeens heel groot wordt, een Unbirthday Party en nog veel meer rare dingen.

Naast de film moeten jullie ook allemaal het boek lezen. Er staan echt geniale gesprekken en versjes in. De reden waarom ik het boek en de film zo geweldig vind, is omdat in Wonderland alles mogelijk is. Eigenlijk staat Wonderland symbool voor de fantasie die iedereen heeft, waarin alles kan.
Ik vind dat de film erg goed gemaakt is in relatie tot het boek, maar misschien komt dat, omdat ik de film als eerste heb gezien.

Overigens vind ik de laatste versie van Alice in Wonderland niet heel erg goed, al doet Johnny het wel goed als the Mad Hatter!

Kortom: ga kijken deze film (al heb je hem al natuurlijk gezien als klein kind) en geniet ervan!

Wel kijken: Kom op. Klassieker. Disney. Jeugd. De walrus (daar is ‘I’m am the walrus’ van de Beatles door geïnspireerd). Het konijn. Alle personages eigenlijk. Geniaal. Bizar. Lijkt me duidelijk.
Niet kijken: Als je jezelf te volwassen vindt voor Disneyfilms (maar dat kan helemaal niet!)

Leukste quote:

Alice: ‘I simply must pass through!’
Doorknob: ‘Sorry, you’re much too big. Simply impassible.’
Alice: ‘You mean impossible?’
Doorknob: ‘No, impassible. Nothing’s impossible.’

33 Comments to “Alice in Wonderland”

 1. I love disney! Maar shame on me, ik heb alice in wonderland nog nooit gekeken. Misschien toch maar een keer doen.

 2. Ik heb de film vorig jaar nog gezien, bij vrienden die 42 zijn, dus nooit te oud voor disney! Ik heb het boek ook gelezen en ook Alice in spiegelland gelezen. De nieuwe versie heb ik niet gezien.

 3. Ik vond ‘m altijd maar vaag…een soort LSD trip ofzo ;) Belle en het Beest is mijn favoriet ^^

 4. Volgens mij heb ik deze film wel eens gezien, maar het zit ver weg in mijn geheugen :’)

 5. Ondanks dat Disney nogal een soms rascistische kijk op de wereld heeft (waar ik geen problemen mee heb) is Disney natuurlijk wel de meester van tekenfilms. Vooral als ik kijk naar de hentai crap wat ze de laatste tijd erop gooien. Ik geef wel meer de voorkeur aan de korte old skool Donald Duck en Mickey Mouse filmpjes, daar kan ik nu op 20-jarige leeftijd nog uren mee zoet zijn!

 6. Jaaaa leuk!
  Ik heb een paar jaar geleden nog een Disney film middag met vriendinnen gehouden en ontdekte toen dat er best veel ‘grapjes’ in zitten die je vroeger als kind helemaal niet doorhad.
  Het boek van Alice in Wonderland heb ik nog nooit gelezen trouwens.

 7. Ik heb Alice in wonderland eigenlijk nooit zo vaak gekeken. Het enige wat ik me ervan kan herinneren is dat ze op het eind wakker wordt bij haar vader en dat ze op een gegeven moment achterna wordt gezeten door kaarten…. Al weet ik niet of dat nou allemaal echt zo was XD.

 8. Ik heb die film nog nooit gezien. Ik wil ook eerst het boek lezen voordat ik de film zie! Hij staat op mijn to-read lijstje, nog even geduld .. :D

 9. Ah, Alice in Wonderland :) Geweldig! Ik kan me de originele Disneyfilm niet heel goed herinneren, maar ik heb een hele mooie oude Engelse uitgave van het boek.

  Ik vind de recente Alice in Wonderland met Johnny Depp eigenlijk best leuk, maar het is niet vergelijkbaar met het boek of de oude film.

 10. Nog nooit gekeken, denk dat ik toch maar een keer ga kijken.

 11. Mmm nee, Alice in Wonderland heb ik nooit gezien. Wel de gespeelde versie. Love Disney!

 12. Ik vond de Disney-film vroeger nooit zo leuk. Het week zo af van de andere Disney-films. Ik heb de versie met Johnny Depp in de bioscoop gezien en nu heb je me geïnspireerd om de Disney-film vanmiddag weer eens te gaan kijken! Op video nog wel!

 13. Heb het boek geprobeerd. Kon me niet echt boeien. de film is denk ik leuk als je de ehgelse taal goed geheerst i.v. m. de humor of niet?
  Jungle book was mijn eerste bioscoopbezoek (heel lang geleden hoor!). , waterschapsheuvel is ook zo leuk, of de tovenaar van Oz. Ik ben op zoek naar de hele serie, maar er bestaat geen band. Het boek heb ik wel gelezen, maar dat is erg kort.
  Het is wachten op De Hobbit 1 en 2

 14. Disney films zijn geweldig! Hoewel ik deze wel wat minder vind qua film..

 15. Haha, ik vind disneyfilms zo leuk, ook deze =) Maar die van Johnny Depp vind ik leuker =)

 16. Hah, da’s ook geen standaard lievelingsfilm van Disney :-)
  ‘k Moet zeggen dat ik hem nog nooit gezien heb! Maar ik heb zo ’n paar van die klassiekers gemist.. ‘k Heb nooit Aladdin, Pinokkio en de kleine zeemeermin gezien… *schaam schaam schaam schaam schaam*

 17. Ahhh geweldig! Ik heb zowel de tekenfilm als de vernieuwde versie gezien en ik ben er gek op. Die laatste heb ik in 3D gezien, dat was helemaal gaaf!
  Disneyfilms zijn geweldig!!

 18. How I love Alice in Wonderland! Zowel de disney als de Tim Burton versie x)

 19. Geweldige film, ik moet het boek nog wel lezen!

 20. Hoe kun je nu te oud voor disney zijn. Niemand is te oud voor disney! Mijn favoriet was altijd Assepoester.

 21. Geweldige film! Ik ben dol op Disneyfilms. Gelukkig is mijn zoontje bijna oud genoeg om alles dvd’s te bekijken, een goed excuus voor mijn jeugdsentiment.

 22. Alice <3 Ik vind die telkens verdwijnende kat geniaal! En Johnny natuurlijk ook :)

 23. Haha wat toevallig, gister heb ik nog de musical van k3 gezien van Alice. Vond hem erg leuk, alhoewel het niet mijn ‘leeftijd’ is, haha Ik kende het verhaal van Alice niet. Is toch raar? ;o

 24. Wat toevallig! Dit boek komt morgen op mijn blog bij de tag ‘favoriet boek’. Ik vraag me alleen af of Alice in wonderland wel echt ‘een disney’ is? Ik associeer het namelijk totaal niet met Disney, wat natuurlijk even goed aan mij kan liggen haha :)

 25. Geweldige blog! Alice in Wonderland is zó leuk!

 26. Ik vond het echt een leuke film ^^.
  x

 27. Echt zo gaaaf! Dit is écht mijn lievelingsfilm! En wie houdt er nou niet van Disney-films? Maar ook van andere films is dit echt mijn favoriet (:

  Liefs,

Leave a Reply