Geen feut meer

Bron

Over ietsje minder dan een maand (lucky me dat ik zo lang vakantie heb!) beginnen mijn colleges weer. Zoals jullie (bijna) allemaal wel weten, studeer ik Literatuurwetenschap op de universiteit Leiden (de leukste studie die er is, ga hem ook doen ;)).

In mijn eerste jaar heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, waaronder mijn lieve studiegenootjes! Dat is sowieso al één aspect wat leuk is van de universiteit. Daarnaast ben ik in dit jaar natuurlijk ook wijzer geworden op het gebied van literatuur. Ik heb geleerd hoe ik verhalen, gedichten, film en theater moet analyseren, heb mijn Britse accent verbeterd (nee, ik snap ook niet waarom we dit moesten doen) en natuurlijk heel veel gelezen!

In het eerste jaar had ik al een relaxt rooster, maar dit jaar al helemaal. Jawel mensen, ik hoef maar twee keer in de week naar college! Ik ben echter niet van plan om vijf dagen in de week thuis te zitten, daarom zoek ik een bijbaantje. Mochten jullie wat weten: parttime, doordeweeks, omgeving Rotterdam. Let me know!
Daarnaast ben ik  van plan om door te gaan  bloggen, net zoals nu. Ik heb een aantal nieuwe dingen in mijn hoofd zitten en natuurlijk mogen jullie straks eindelijk weten wat het ultrageheime project is ;)

Mijn conclusie na één jaar als student is: studeren is leuk (eindelijk iets doen wat je leuk vindt, leuke studiegenootjes, meer vrije tijd), behalve de tentamens natuurlijk ;) Op naar het tweede jaar!

Hebben jullie ook zin in het volgende schooljaar/studiejaar/werkperiode?

*Feut is studentenjargon voor eerstejaars.

29 gedachtes over “Geen feut meer”

 1. ik heb door co-schappen niet eens zomervakantie gehad :( ga dus in 1 adem door :P
  *zal denken voor een baantje voor je :) ik werkte in het ziekenhuis (ErasmusMC), maar willen ze volgens mij alleen maar Geneeskunde studenten

 2. Helaas is er geen “Werkperiode” het is gewoon het hele jaar door werken, naar de gratis vrije dagen toeleven (Die kerstdag die op maandag valt enz) en verder hopen dat je nog een keer een vrije dag kunt pakken ;). En nee, op dit moment eb ik daar geen zin in :P

 3. Ik heb er half zin in ^^. Ik heb meer zin in het vierde middelbaar, omdat ik dan eindelijk lenzen heb en ik wil er dan echt fabulous uitzien. Klinkt raar, maar dat is mijn doel ^^.
  x

 4. Ik heb nog drie weekjes vakantie (Jippie, school in regio noord) en ik ga aan alles behalve school denken, zolang ik dat nog kan. :) Maar jij veel plezier, in elk geval, al denk ik dat je dat wel gaat lukken. :)

 5. Ik begin pas opnieuw 26 september – ‘k heb dus nog een hele tijd rust :-)
  Ik kijk er maar half naar uit – ik ga nu naar mijn derde jaar universiteit en ‘k denk dat het een heel stresserend jaar zal zijn… (ik ben nu eenmaal een stresskipje :-) )
  In het derde jaar moeten we een belangrijke onderzoekstaak maken en ik heb me dit jaar ook opgegeven als reispraeses, wat wil zeggen dat ik de reis voor de studentenvereniging moet organiseren – een hooooop stress die erbij komt, maar ik heb het er voor over :-)

 6. ik heb sowieso geen vakantie gehad deze zomer dusja… tis niet echt zo dat uit kijk na een vakantie weer aan de slag te gaan… kijk eerder beetje uit om vakantie te hebben. Maar ben wel erg benieuwd of mijn opleiding gaat bevallen enz.

 7. Ik begin al over een weekje op school! Maar ik heb er heel veel zin in, na 4 jaar mbo begin ik nu (eindelijk haha) op het hbo en ik ben echt toe aan een nieuwe uitdaging. Klein vraagje: is het dan de bedoeling dat je thuis veel doet aan je studie? Twee dagen college klinkt zo ‘dunnetjes’ ;)

  1. Haha ja, ik moet sowieso elke week een boek lezen en veel artikelen, dus het is niet dat ik kan niksen ofzo voor de rest :P

 8. Mijn 3e jaar is al weer begonnen dat ik vrijwiligerswerk doe op een rev. centrum. Het bevalt me enorm. Alles gat me goed af. Wist niet dat ik dat zou kunnen. !
  Revalidanten regaren ook erg leuk en positief naar mij toe. Ik heb ook tijd voor een praatje voor hen. Als zij soms horen wat mij is overkomen – hersenletsel; hebben ze zeker een punt van enorme waardering.

  Zij herkennen me ook later nog.

 9. Heerlijk rooster lijkt me dat. Wel een beetje raar van je britse accent, het is toch een Nederlandse studie? Of niet? Ik heb op zich wel zin in school maar na de eerste dag is het wel weer leuk geweest :’)

  1. Lijkt me leuk! Maar ik zou eerlijk gezegd niet weten waar ik betaald zou worden als literatuurrecensent. Heb jij toevallig suggesties?

 10. Wow nog een kleine maand? Ik mag over twee weken al weer. Al heb ik nog niet zo veel zin, maar dat ligt meer aan de onduidelijkheid (ik maak een overstap en mijn aangepaste programma moet nog goedgekeurd worden) dan door de opleiding zelf. Als het eenmaal allemaal geregeld is komt de zin vanzelf. Studeren is leuk.
  Maar misschien is postbezorgen iets (relatief vrijblijvend en parttime) of zoek een leuke winkel waar je aan de slag kunt.

 11. Ik begin 26 september aan mijn laatste jaar hogere studies. Ben het zo beu, maar wil ooit nog wel avondonderwijs volgen. Haha, moest je dan in een Brits accent praten op een examen? :)

  1. Ehm ja, ik had wel een mondeling tentamen waarbij ik een Engelse tekst moest voorlezen met een Brits accent en een rijtje woorden enzo :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.