Originele cadeautjes

Op de één of andere manier presteren mensen om mij heen het om élk jaar (en dan bedoel ik dus ook echt élk jaar) weer jarig te zijn. Het is echt ongelooflijk. Nu is het natuurlijk heel leuk om een feestje te vieren, maar met zo’n verjaardag komt ook deze belangrijke vraag: wat moet ik in hemelsnaam geven?
Gelukkig ben, Laura de redder, er weer om antwoord te geven op al uw vragen. Hieronder dus een paar originele suggesties. De meesten heb ik overigens zelf uitgeprobeerd en met succes!

Het vriendje/vriendinnetje

Het leukst vind ik zelf om geen dingen te kopen, maar om zelf iets te maken, vooral voor wehebbenéénjaaretc-vieringen:

1. Een glazen pot met lieve briefjes.
Zie de foto hierboven, die heb ik zelf gemaakt (het lijkt alsof het er maar vier zijn, maar het zijn er meer hoor haha). De briefjes dan he, de pot niet. Schrijf op elk briefje iets liefs (nee, daar ga ik geen suggesties voor geven, dat mag je lekker zelf verzinnen) en stop het in je zelfgemaakte envelopje. Het is ook leuk om dit te geven als jullie elkaar een tijdje niet zien, dan kan hij of zij elke dag een envelopje eruit halen.

2. Een plakboek.
Dit kan trouwens ook voor gewone vrienden. Doe in dit boek alle leuke foto’s van jullie samen, bioscoopkaartjes etc. Schrijf er lieve dingen in of schrijf de herinneringen op die jullie samen hebben. Succes gegarandeerd!

3. Een liefdesbrief.
Weet je nog wat dat is, een brief? Weet je ook nog dat er een postzegel op moet? Leuk hoor die mailtjes, maar schrijf eens een ouderwetse liefdesbrief! Schrijf je diepste gevoelens op, ook de dingen die je moeilijk vindt om te zeggen. En je kan de brief parfumeren, maar ik weet niet of je geliefde daar zo blij mee is.

Een vriend/vriendin

1. Naam in chocoladeletters.
Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat deze persoon in de periode september (dan liggen ze toch al in de winkels?) t/m december jarig is. Misschien maar beter niet doen bij mensen met een korte naam, dat is zo sneu.

2. This is not a book/wreck this journal.
Als je mattie/brotha/sistah een beetje creatief is en wel van uitdagingen houdt, dan zal hij/zij dit boek vast leuk vinden!

3. Zelf iets maken.
Een plakboek, een fotoboek, een lang verhaal over jullie vriendschap, een bonnenboekje (met bonnen zoals: iktrakteerjeopeenijsjebon etc.), verzin het maar! Ik denk dat zelfgemaakte cadeaus sowieso altijd leuk zijn, ze zijn namelijk niet te koop in de winkel ;)

Hopelijk hebben jullie er wat aan en als jullie nog originele tips hebben (vooral voor mannen, pff, dat is pas lastig), dan hoor ik het wel!

42 gedachtes over “Originele cadeautjes”

 1. Grappig geschreven, allereerst.
  En het idee van die pot is heel lief.

  Ik heb twee weken geleden voor het eerst een brief geschreven!
  Op eigen initiatief, voor iemand die ik nog geen 24 uur gekend heb.
  Leuk hè!

   1. Nee, maar ze heeft mijn brief dan ook nog niet gekregen. Het was op vakantie en ze was al weg voordat ik het idee van schrijven kreeg. Ik heb dus ook geen adres oid.
    Ik heb de brief meegegeven aan iemand die in dezelfde stad als haar woont: Newcastle.

    Hij gaat hem aan haar geven als hij haar weer ziet. Op school. September.

 2. Die van die pot is echt leuk. Ik doe niet zo origineel als ik cadeautjes geef, misschien moet ik dat toch maar eens doen. Ik schreef ooit een liefdesbrief naar mijn vriendje, maar toen was hij mijn vriendj enog niet, dat is al ongeveer 3 en half jaar geleden. Ik kreeg de brief van een andere jongen terug en die zei dat mijn vriendje niks me tmij te maken wilde hebben enzo.

 3. als je vriend gitaar kan spelen: een boekje met tabs van jullie liedjes – tenminste dit was als 16 jarige wel een ok cadeau weet alleen niet of een vent van 20+ het kan waarderen

  mixtapes doen het wel goed

 4. Ik heb een jaar of twee geleden een kerstmuts gekregen, met daarin honderd briefjes. Op die briefjes stond geschreven wat diegene leuk aan mij vond. Echt heel bijzonder om te krijgen (:

 5. Een pot appelmoes. :) Dat heb ik dit jaar aan alle jarigen gegeven, en aangezien ongeveer heel Nederland appelmoes lust, en ze er ook nog om kunnen lachen, en het niet superduur is, en je een pot appelmoes kunt versieren, er briefjes/geld/bonnen bij kunt doen, is het eigenlijk gewoon een ideaal cadeau. :)

 6. Die tip met die briefjes vind ik echt origineel! Het is eens iets anders dan een brief en dan heb je elke dag terug een verrassing :). Zelf wil ik al lang een fotoboek/plakboek maken met foto’s en andere herinneringen maar dat komt er jammergenoeg nooit van, misschien moet ik daar toch maar eens dringend werk van maken want uiteindelijk heb ik dan zelf ook plezier met het “knutselen” :).

 7. Uuuuuuuuugh, lijkt me vrij duidelijk dat dit een niet-zo-subtiele hint is naar al je verjaardagsgasten om toch vooral niet met iets onorigineels te komen :D
  Dus van mij krijg je je naam in chocoladeletters in een glazen pot mét een liefdesbrief, mmkay?

 8. Leuke ideeën!

  Ik vind het zelf ook altijd leuk om een fotocollage voor iemand te maken, in een grote lijst. Met leuke foto’s, of juist met allemaal foto’s waar die persoon een beetje raar op staat.

 9. Die pot met briefjes is een leuk idee :) Een paar jaar geleden zouden mijn toenmalige vriendje en ik elkaar een paar weken niet zien (in verband met vakanties etc.). In die tijd was hij echter jarig en ik had dus een doos gemaakt met allerlei kadootjes erin, voor iedere dag tot zijn verjaardag een. Dat varieerde van snoep tot tijdschriften tot concertkaartjes. Het was uiteindelijk een heel duur kado maar heb er wel heel veel lol aan beleefd met maken :-)

 10. Dit is echt een leuke post meis, dank je!!! Ik vind cadeautjes kopen altijd heel moeilijk en kom meestal op een bedrag dat anderen bij lange na niet aan mij uit zouden geven :’) dus dit is wel een goeie!!! Binnenkort gaat een vriend van mij een half jaar weg, dus ik zie hem een jaar niet (omdat ik daarna zelf wegga), dus dit zijn leuke ideetjes!

 11. Ik kreeg ooit een ingekaderde fotocollage als geschenk, die hangt nog altijd in mijn kamer en ik word er vrolijk van als ik er naar kijk. Gezamenlijke herinneringen cadeau geven via een collage of plakboek vind ik dan ook een prachtidee! Ook een doos met allerlei verschillende geschenken erin vind ik superleuk, bijna leuker om zelf te maken dan om te krijgen, helaas doe ik het te weinig.

 12. Leuk, ik ben dol op het bedenken van cadeautjes, ik kan echt druk bezig zijn met dingen verzinnen. Voor mijn bestie heb ik bijv nu al een kleinigheidje liggen terwijl ze in december jarig is.
  Wat ook leuk is voor een vriend/vriendin/groteliefde: een cd of usb vol zetten met “jullie” liedjes of liedjes die je graag aan diegene wilt laten horen omdat ze bij hem/haar passen en een beschrijving erbij met “waarom” je elk nummer hebt gekozen.

 13. Cadeautjes geven vind ik altijd erg leuk! Mijn vriend geef ik komend jaar een tattoo (hij heeft er al 2, en hij leest dit toch niet haha) en afgelopen jaar heb ik kaartjes gegeven voor een eensdagsfestival waar hij graag heen wou. Ik heb ook wel eens zelfgemaakte wc kalenders gegeven, klinkt heel suf maar zo denkt die gene toch gemiddeld 2x per dag aan jou/het leuke cadeau ;)

 14. Hm nee, mijn naam in chocoladeletters is inderdaad niet echt een succes, denk ik. Niet dat die dingen in juni al in de winkels liggen, al scheelt het tegenwoordig niet veel meer.
  Ik vind brieven altijd heel leuk. Persoonlijk, origineel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.