De ciao-zeggers

Ik heb een broertje, dat is algemeen bekend. Met mijn broertje voer ik diepgaande gesprekken heb ik vaak van dit soort gesprekjes:

‘Colin!’
Stilte (hij zit op zolder, vandaar).
‘Colin!’
Immense stilte.
‘COLIN!’
‘Ja?’
‘Ik ga.’
‘Oké, ciao.’
‘Ciao.’

Waar het hier om gaat, is niet de (immense) stilte of het feit dat mijn broertje Colin heet met ÉÉN L dus en niet twee (zoals heel veel mensen denken). Het gaat om het ciao zeggen.

Wij, mijn kleine broeder en ik, zeggen bijna nooit doei. Doei, dat is voor losers en dat zijn wij overduidelijk niet. Misschien hebben we ergens verborgen Italiaans bloed (is mijn vader wel echt mijn vader?). We houden ook van ijs en pasta, dus het zou best kunnen. Of misschien is het codetaal voor yeszeiswegnukanikmijnmuziekhardzetten. Het kan natuurlijk ook ohshitzeiswegikgahaarzosuperergmissen betekenen, maar die kans, lieve mensen, is héél erg klein.

Mijn broerTJE en ik, wij zijn echte ciao-zeggers. En het zal altijd een mysterie blijven welke van de drie bovenstaande opties de diepere betekenis hierachter is.

Ciao!

42 Comments to “De ciao-zeggers”

 1. Ciao is véééééééééééééééééééééééééééél beter dan doei ;))

  ciaokes!

 2. What about Tschüss-zeggers?

 3. Ik ben ook een fervente ciao-zegger. Zei het gisteren zelfs tegen een Koreaanse professor, die me vervolgens een beetje beduusd aankeek.

  @ Roy: doe maar niet! :D

 4. ik ben ook van de cao … want dat zeggen we in bosnie ook.

  enne ik vind Colin zo een leuke naam ae

 5. :) ik heb het echt met een glimlach op mn gezicht zitten lezen. Ik hou van: eerst duizend feiten noemen die er niet toe doen en dan to the point komen ^^

  *en tja..ik ben wel een verfent doei zegger, als echte hagenees ;)*

 6. Shit…dan ben ik dus die loser! want wij zeggen wel Doei of iets… Adios ook nog wel eens trouwens, of gewoon “Tot later!”

 7. Mijn codewoord met men zus is ‘hoiuh eh pik’. Dus die van jou is beter! :p hoiuh is Limburgs trouwens

 8. Haha de gesprekken met mijn broer gaan bijna hetzelfde :P Bij ons duurt het alleen wat langer, dan roep ik hem ongeveer zes keer voordat hij reageert met: “Hè?” En dan zeg ik dat ik ga en dan zegt hij: “Hè?” En dan herhaal ik het en dan zeggen we doei tegen elkaar (zijn we nu losers?).

  Ik ga denk ik proberen om Ciao te introduceren. Goede tip!

 9. Haha de mijne zegt altijd houdoe :P

 10. Als echte brabo zeg ik meestal houdoe. Mijn broertje roep ik trouwens altijd, dan krijg ik geen reactie, dan roep ik nog eens en dan komt er een “jahaaa” omdat hij me wel hoorde. Like… reageer dan.

 11. Hahahahahaha!! super grappig stukje!

  Ik ben er eentje die van alle walletjes snoept :P

  Ciao, Adieu, Adios Amigo, Doeg, Doei, Bye, See ya, Laters, Au revoir, “see you later alligator in a while crocodile” , Dag, etc

  Alleen zal ik nooit auf wiedersehen of tschuss zeggen, dat gaat me te ver :P

 12. Haha, leuk stukje. xD Ik zeg meestal gewoon groets of doeg (ligt eraan hoe aardig ik iemand vind) tja, zal ik wel een loser zijn dan. -.-“

 13. Wat leuk, ik ben ook een “ciao-zegger”! Maar wel bij bepaalde mensen. Ik zeg ook vaak “chica”, al is dat natuurlijk Spaans. Ik spreek geen woord Italiaans, maar kan mij wel enigszins verstaanbaar maken in het huis-tuin-en-keuken-Spaans (:

  Leuke blogpost, maar ik ben niet anders van je gewend ;)

 14. Nee, ik ben toch een doei zegger :P

 15. ik zeg doei *snifff* i’m a loser…. :( tegen mensen die ik niet ken zeg ik dag, dan voel ik me net zo’n oud wijf lol

 16. Ik zeg ook altijd ciao! Ciao rockt gewoon, duh. :)

 17. Ik, als Belg, zeg geregeld ‘doei’. Maar nu ik dit gelezen heb, gaat daar verandering in komen. Het zal een kwestie van gewoonte zijn, die ik moet doorbreken. Allez, nog een goed weekend, doei. Eh, ciao.

 18. Haha leuk!

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik me soms kan ergeren aan mensen die ‘ciao’ zeggen. Bij sommigen komt het echt zo over: “ik ben zo ontzettend stoer en werelds, dus ik zeg ciao.” Niet bij iedereen, hoor ;)

  Doei vind ik ook niet leuk, ‘doeidoei’ vind ik al beter. Maar nu ik dit heb getypt, realiseer ik me hoe dom het eigenlijk klinkt. Toch maar iets anders verzinnen. Overgaan op het Limburgse “hou-je” of het Brabantse “houdoe” zou voor mij nog wel een optie zijn. Je hoort het hier allemaal :P

 19. Ciao is cool maar ik zeg vaak Toedeledoki gewoon omdat het zo fout is ;)

 20. Altijd als ik jou stukjes lees zit ik hier met een lach, je schrijft echt zo leuk!

  Liefs! Ciao! :-p

 21. Hier ook een Ciao-zegger. Alleen mijn medemens zegt geen ciao terug :(
  Ciao!

 22. Ik heb nu de ‘bye’-fase ^^.
  x

 23. haha, wij zeggen altijd see you of dag :D

 24. Dan ben ik een loser in het diepst van mijn hart.

  Zal mijn patroon wel veranderen, dan.

  Cião!

 25. Bij mij verschilt het echt heel erg wat ik zeg. Maar Ciao komt ook regelmatig voor :)

 26. Hahaha ik zeg gewoon doeg of iets dergelijks. Leuke post!

 27. Ik zeg vaak… toedeledoki haha, of see ya later! ;)

 28. Ik zeg vaak tot later, of tot morgen, hangt er net van af wannee rik de persoon weer spreek, en soms zeg ik wel gewoon doei en tegen mijn ouders zeg ik vaak hoi als ik ga, want dat zijn we gewend in friesland.

 29. arievergetsie. ooievaar. Het maakt niet uit wat je zegt.Als het maar gemeend is en niet een daad om popie jopie te doen. In de streek war ik geboren ben zieden we DOEG en dat vind ik nog steeds het beste.
  Waar ik nu woon praat men plat. Ik moet nog steeds wennen.
  Toen ik nog werkte op kantoor zweeg men tegen mij en mijn collega;s van de schoonmaak. Ik begon een ieder prettig weekend te wensen en zo. Men was verbaasd dat een schoonmaker spreken kon en zocht verontschuldigend naar een antwoord. Na een half jaar of zo reageerde iedereen spontaan op elkaar en kon er tenminste een groet van af. Hield men de deur ook voor ons open.

  Wanneer doet mijn weblog het nu!!

 30. Oei, ik schaam me… Ik ben niet zo’n ciao-zegger (alhoewel, tegenover leeftijdsgenoten wel, maar de rest: no-no), die periode had ik een tijdje geleden al. Nu heb ik de ikwilvolwassenoverkomenduszegikdagofdoei-periode, ook leuk ^^

 31. Ik ben een ciao-er in hart en nieren :) Al probeer ik het nu af te leren, omdat het eentonig wordt ;)

 32. Ik roep vrolijk
  houdoe
  oudoe
  adios
  later
  latex
  hoaie
  mazzel
  Peace out
  en natuurlijk: rrrrrrrrrrroooooooolaterzz

  maar ik ben wrs een uitzondering :-P

Leave a Reply