Laura de reiziger

Eigenlijk heb ik nog niet zoveel gereisd in mijn leven. Buiten Europa ben ik nog nooit geweest. Maar ik heb wel steden als Londen, Parijs en Rome gezien.

Maar er is nog zoveel meer! Iedereen heeft wel landen of steden die hij ooit wil zien. Hierbij mijn opsomming (wat ik nu even kan bedenken):

– New York/Amerika.
– Scandinavië.
– Liverpool (sowieso meer van Groot-Brittannië).
– Brussel.
– Berlijn.

Vast nog wel meer, maar daar kan ik nu even niet opkomen. Dromen zijn er om waargemaakt te worden, toch? Daarom heb ik besloten dat ik de volgende zomervakantie één week (of tien dagen ofzo) naar New York ga met het vriendje! :D (als ik het geld bij elkaar kan krijgen…)
Wanneer ik de andere steden/landen ga bezoeken, weet ik niet. Zoveel zijn het er nou ook niet (ik hoef niet per se een wereldreis te maken), dus het zou wel moeten lukken.

En hoe zit het met jullie? Welk land of welke stad wil jij graag zien?

41 gedachtes over “Laura de reiziger”

 1. Ik wil heel graag nog eens zeilen langs de fjorden in Noorwegen.

  En daarnaast heb ik de volgende steden (die wel op mijn lijstje staan) nog niet bezocht:
  -Berlijn
  -Londen
  -Parijs
  -Milaan
  -Rome
  -Brussel
  -Kopenhagen

  En later als ik wel geld heb (student hè) ga ik mijn tante in Amerika bezoeken.

 2. Mijn topstad was Tokyo, maar daar hopste ik afgelopen week rond. Nu zou ik vooral naar landen en plaatsen in Oost-Europa en West-Azie willen, misschien ga ik dat komende zomer wel doen!

 3. Ik heb als doel om Berlijn, Parijs, Antwerpen en New York voor de volgende zomer te bezoeken :) Daar ben ik nog nooit geweest. Naar Indonesie, Australie, Maleisie en China zou ik graag nog een keer willen gaan, kijken of er veel veranderd is maar juist ook nieuwe delen van die landen exploren. Oh en Paaseiland lijkt me ook zo gaaf om een keer heen te gaan :)

 4. Ik wil heel graag nog door Scandinavië reizen. Qua steden ben ik niet zo veeleisend. Ik wil natuurlijk nog wat meer hoofdsteden van Europa zien zoals Rome en Parijs. Ik hou niet van vliegen dus steden buiten Europa trekken me niet zo. ;)

 5. Als je naar New York gaat laat het me weten, ik ben de 2e keer in Chelsea Star Hotel (Hostel) verbeleven. Erg goed maar geen ontbijt. Ik hoor ook hele goede verhalen over HI (Hostel International), daar moet je alleen wel vroeg boeken. Het voordeel daarvan is dat zij van alles organiseren, er ontbijt is en het super gezellig en sociaal is!

 6. Ik ben niet zo’n reiziger. Maar ik hoop toch ooit naar New York te kunnen, en als ik daar ben, wil ik doorreizen naar North carolina, vanwege een jeugddroom :)
  Oh, en natuurlijk wil ik terug naar London en diverse steden van Italie :)

 7. Ik heb al zoveel gezien en ook zoveel nog niet! Ik wil ook nog een keer naar New York idd, en Canada, en China, en Griekenland en Spanje en ooooo zoveeeeel! Iedere vakantie een beetje meer, lekker toch!

 8. Amerika, Canada, Nepal, China, Japan, Europa. Ik ben lekker breed haha, maar ik wil ook zo veel zien! Gelukkig neem ik de volgende zomervakantie half Europa mee met interrailen, dus dat schiet lekker op ;)

 9. op dit moment vooral heeeeel graag naar IJsland, en omdat ik daar over een maand ook echt rondhuppel verheug ik me er ontzettend op :) :) :)

  daarnaast heeel graag meer Oost-Europa, Rusland, Finland, Portugal, Turkije, Marokko, Zuid-Korea, Japan, Mexico en Noord-Amerika (vooral Seattle, Toronto, New York, San Francisco). maar wanneer? eh, tja.
  ik hoop op Zuid-Korea en Japan komende zomer, en misschien tussendoor “snoepreisjes” naar Marokko, Finland en Portugal (Ryanair he <3), maar we'll see :)

 10. Reizen is zo fijn! :) Ik ben vorig jaar een maand in Amerika geweest. Mijn familie woont daar en ik paste op mijn nichtjes (hoewel die 16 en 17 waren) terwijl mijn oom en tante op vakantie gingen. Mijn broer heeft dat jaar drie maanden door Amerika gereist en is ook in New York geweest. Ik ben daar eerder ook al eens geweest en op dit moment is er ook familie van me naar New York, onder andere om het 9/11 monument te bekijken. Zij weten wel goedkope hotels / B&B’s en zo, kan ik wel voor je navragen als je wilt.

  Zelf wil ik al zo lang ik me kan herinneren naar Afrika, het liefst Zuid Afrika, maar er zijn meer landen die me aanspreken. Ik wil graag in de winter naar Spanje (nog nooit geweest) en ook Ierland, Costa RIca, Mexico, Berlijn, Praag, IJsland en Canada staan op mijn lijstje :) Er is zoveel te zien en te beleven!

 11. New York! Heerlijk! Ik was er in 2010 en erg gecharmeerd van deze wereldstad!

  Ik ben best al wel op wat plekjes op de wereld geweest, maar ik wil nog zoveel meer zien! Heel hoog staat het Noorderlicht in de winter van Scandinavië, maar er zijn maar heel weinig plekken waar ik niet naar toe zou willen…

 12. Er zijn heel veel landen en steden waar ik graag nog een keer naartoe wil. Thailand en India lijken mij erg mooi landen. Londen wil ik ook nog eens heen en ook Amerika wil ik eens bezoeken. Vooral ook omdat daar familie woont.
  Maar ook Afrika en Zuid-Amerika lijken me erg mooi.

 13. mmmm echt landen die ik nog wil zien heb ik niet , als het er maar gezellig is en lekker warm ! Ik hou niet zo van reizen ( hekel aan vliegen en autorijden).
  Maar ik blijf frankrijk wel heel mooi vinden en griekeland.

 14. Ik zou graag zoveel mogelijk van de wereld zien :-)
  Ver of dicht, het maakt me allemaal niet uit. Natuurlijk zijn er landen die me in meer of mindere mate aanspreken.
  Zo staat de volgende zeker nog op mijn lijstje:
  Amerika (de west-kust en New York), Canada, China, Japan, Thailand, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Sofia (dan toch ééntje die wat dichter bij huis ligt :p)…
  Maar deze spreken me bijvoorbeeld veel minder aan:
  Tunesië, landen als Irak/Iran/.., Azerbeidjan, Oekraïne… Allemaal landen waar ik amper iets over weet eigenlijk.

 15. Schotland
  New York Amerika
  Nieuw Zeeland
  Caïro Egypte
  Een bottenkerk
  Parijs Frankrijk

  Ik vind vakanties erg stressvol, dus ik wil eerst stabieler zijn voor ik me aan een vakantie waag. Een week vind ik trouwens meestal wel zat.

 16. Ik ben nu in Zweden, het mooiste land van al denk ik. Maar ik wil erg graag naar Groot Brittanië, Rusland, New York, Israël, Armenië, Frankrijk en IJsland. En vast nog meer. Maar rondreizen in het land lijkt me het mooist, álles zien en dan voor 4 weken ofzo!
  Liefs, Swaen

 17. Ik ga in de herfst naar Parijs! En ik wil zo super graag naar NY of naar LA ofzoiets. En Milaan en Rome of Barcelona wil ik ook nog wel zien. Oh en Tokyo en iets van zuid-Amerika en Afrika!

 18. Toevallig deze week nog een blogje geschreven over die onophoudelijke reislust. Komt me bekend voor!
  Vroeger zei ik altijd dat ik in ieder land geweest wil zijn, maar ik denk dat dat net iets té ambitieus is. Graag zou ik een keer naar Mexico en Peru gaan, om me te begeven in de oude culturen van de Maya’s en Inca’s. En naar Afrika, Canada, Australië..ach, zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan! Vooral blijven dromen! =)

 19. Liverpool lijkt mij ook heel leuk! Ik ben als eens naar Zweden en Denemarken geweest mara ik zou graag nog een keer willen. En een rondreis door zuid-spanje lijkt me ook helemaal fantastisch!

 20. Ik hou echt van reizen, vooral het voorbereiden en koffer inpakken is zo leuk!
  Ik zou graag nog een keer naar Londen willen, ik ben er al een keer geweest maar nu zou ik er graag in de winter of de zomer heen willen :) Verder staat Tokio ook erg hoog op mijn lijstje maar ik heb helaas niet echt een budget :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.