Laura’s brieven: Sportlife en Marktplaats

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies!

Marktplaats


Klik op de foto om het groter te maken. 

Op Twitter ontving ik een tweet van een medewerker van Marktplaats: of ik mijn e-mailadres wilde geven. En jawel, enkele dagen later ontving ik dit mailtje in mijn mailbox.

Wat ik jammer vind, is dat het een mail en geen brief is. Maar dat is ook weer logisch: Marktplaats is een website. En: ze hebben wel moeite gedaan om achter mijn e-mailadres te komen!

Sportlife 

De eerste brief kreeg ik, twee dagen nadat ik alles op de bus had gedaan, van Sportlife. Ik had hen deze brief gestuurd (let niet op mijn niet zo mooie handschrift, that’s not the point).

En dit was het antwoord:

Positief: Ze hebben een brief teruggestuurd.

Negatief: Ze hebben mijn brief niet (goed) gelezen. Ik houd al jaren geen spreekbeurten meer! Bovendien krijg ik geen antwoord op mijn vragen, alleen op de vraag hoe kauwgom ontstaan is.

Wel ben er ik erachter gekomen dat ze in Japan kauwgom hebben die naar augurk smaakt (bah). En dat je pindakaas moet smeren wanneer de kauwgom zich op harde vlakken bevindt. Werkt dat niet? Gebruik dan alcohol of nagellakremover. Oh en dat ze bij Sportlife dingen heel goed weten te verwoorden op een nette manier: ‘Soms hoor je het praatje dat het slecht is om kauwgom in te slikken. Het spul zou op zijn minst zeven jaar in je maag blijven zitten en daar de boel dichtplakken. Grote onzin! Ingeslikte kauwgom komt er langs de normale weg weer uit.’

Conclusie: ik heb er weer wat van geleerd, maar helaas geen antwoord op mijn vragen gekregen. Jammer.

63 gedachtes over “Laura’s brieven: Sportlife en Marktplaats”

 1. Leuk project! Leuk briefpapier ook, dat je dat nog hebt zeg :) Kan me trouwens ergens wel voorstellen dat bedrijven al snel denken dat het voor een spreekbeurt/werkstuk is. Ben benieuwd waar je andere brieven heen zijn gegaan en verdere reacties!

 2. Duidelijk standaard briefje van sportlife, maar je hebt jou brief een beetje op een kleutereske manier geschreven. Natuurlijk grappig bedoeld, maar sportlife denkt dat ze hier met een basisscholier te maken hebben, haha. Voor directe antwoorden moet je misschien commercieler schrijven, maar dat haalt de lol dan weer weg. Vind het desondanks enorm leuk bedacht !

 3. Aaahhh ik vind het echt een te gek initiatief van je!!!! Wel jammer van Sportlife, ik vond je vragen zo goed :D Maar ik pak ook altijd 2 kauwgoms. Alleen Sportlife vind ik vies!

 4. Leuk dat je reageerde laura.

  Ik heb een boekje
  Vol met zulke brieven.
  Het valt me mee dat fabrikanten reageren.
  Toch stel je leuke vragen.
  Missschien is het leuk om net als in de keuringsdienst van waarde
  Ook grappige of vreemde vragen te stellen?

  Zo heb ik eens aan Altrex trappen een foto van intenet verzonden. Daarop stond een huis in Spanje volgehangen met bloembakken. Ik suggereerde dat ik de planten
  watermoest geven – Ik kreeg nog een reactie terug met een lijst volsoorten trappen en steigers! Hi,hi!

 5. Hahahah wat een geweldige post is dit! Ik ben echt heeel erg benieuwd naar je andere brieven en reacties. Ik heb ooit een brief naar bolletje geschreven (ik geloof dat ik12 was) waarom ze niet het hele jaar door pepernoten konden verkopen. Toen kreeg ik een mooie brief terug met uitleg (kon natuurlijk niet vanwege sinterklaas), suggesties van producten die erop leken én een zakje pepernoten en een pepernoten spelletjesboekje (met kleurplaatjes, puzzeltjes etc). Geweldig haha. Een vriendin van me had ooit een zak kitkat minis waarbij de kitkats geen koek hadden, maar alleen chocola. Nu zijn zij helemaal geen zeikerds maar ze hadden het toch opgestuurd, en toen kregen ze een mega pakket kitkat! Toen hadden wij natuurlijk het plan om veel bedrijven te schrijven en te doen alsof maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen.

 6. Hahaha, ik vind jou dus echt helemaal geweldig, dat je dat soort dingen gewoon doet! Hele leuke brieven heb je gestuurd, en ik vind het helemaal grappig dat Marktplaats zo zijn best doet om je te antwoorden! :)

 7. Wat een leuk project zeg! :D Ben ook heel benieuwd naar meer brieven & antwoorden.

  Ik vind het wel grappig dat ze bij Sportlife het woord website tussen aanhalingstekens schrijven, haha!

 8. Leuk project! Heerlijk, dit soort dingen. Ergens ook wel een klein beetje zielig, die bedrijven die serieus denken dat iemand geïnteresseerd in ze is en dan hun ziel en zaligheid gaan leggen in een antwoord. ;-)

 9. Heel leuk bedacht! Wel een beetje logisch, zoals Sportlife reageert. Je handschrift is dan wel volwassen, maar het briefpapier niet heel erg… Tegelijkertijd maakt dat het juist leuk, zo zogenaamd naïef.

 10. Wat leuk verzonnen zeg!
  En wat grappig dat ze nog echt antwoorden ook. inderdaad jammer dat sportlife je brief niet goed gelezen heeft.. een beetje jammer!
  Ben benieuwd naar de andere brieven!

 11. Haha echt leuk! En ook leuk van die bedrijven dat ze in ieder geval een antwoord geven, beetje jammer dat de mensen van Sportlife het niet goed hebben gelezen inderdaad. Voor je spreekbeurt, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.