Laura’s brieven: Sportlife en Marktplaats

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies!

Marktplaats


Klik op de foto om het groter te maken. 

Op Twitter ontving ik een tweet van een medewerker van Marktplaats: of ik mijn e-mailadres wilde geven. En jawel, enkele dagen later ontving ik dit mailtje in mijn mailbox.

Wat ik jammer vind, is dat het een mail en geen brief is. Maar dat is ook weer logisch: Marktplaats is een website. En: ze hebben wel moeite gedaan om achter mijn e-mailadres te komen!

Sportlife 

De eerste brief kreeg ik, twee dagen nadat ik alles op de bus had gedaan, van Sportlife. Ik had hen deze brief gestuurd (let niet op mijn niet zo mooie handschrift, that’s not the point).

En dit was het antwoord:

Positief: Ze hebben een brief teruggestuurd.

Negatief: Ze hebben mijn brief niet (goed) gelezen. Ik houd al jaren geen spreekbeurten meer! Bovendien krijg ik geen antwoord op mijn vragen, alleen op de vraag hoe kauwgom ontstaan is.

Wel ben er ik erachter gekomen dat ze in Japan kauwgom hebben die naar augurk smaakt (bah). En dat je pindakaas moet smeren wanneer de kauwgom zich op harde vlakken bevindt. Werkt dat niet? Gebruik dan alcohol of nagellakremover. Oh en dat ze bij Sportlife dingen heel goed weten te verwoorden op een nette manier: ‘Soms hoor je het praatje dat het slecht is om kauwgom in te slikken. Het spul zou op zijn minst zeven jaar in je maag blijven zitten en daar de boel dichtplakken. Grote onzin! Ingeslikte kauwgom komt er langs de normale weg weer uit.’

Conclusie: ik heb er weer wat van geleerd, maar helaas geen antwoord op mijn vragen gekregen. Jammer.

63 Responses to “Laura’s brieven: Sportlife en Marktplaats”

 1. Cool nieuw project, je hebt mijn mondhoeken laten krullen. Wel een beetje jammer dat Sportlife je een standaardbrief terugstuurd.

 2. aaah! wat een leuk project. ik vind de spreekbeurt brief wel heel grappig. ze hebben toch wel een pakje kauwgom meegestuurd?

 3. Leuk project! Leuk briefpapier ook, dat je dat nog hebt zeg :) Kan me trouwens ergens wel voorstellen dat bedrijven al snel denken dat het voor een spreekbeurt/werkstuk is. Ben benieuwd waar je andere brieven heen zijn gegaan en verdere reacties!

 4. Leuk idee dit! Ben benieuwd of je meer reacties krijgt haha.

 5. Grote glimlach. Heerlijk dit.

 6. Zeer leuk, ik ben benieuwd naar het vervolg!

 7. Wat een geweldig idee! Volgens mij moeten die (medewerkers van) die bedrijven zich een hoedje schrikken…

 8. Duidelijk standaard briefje van sportlife, maar je hebt jou brief een beetje op een kleutereske manier geschreven. Natuurlijk grappig bedoeld, maar sportlife denkt dat ze hier met een basisscholier te maken hebben, haha. Voor directe antwoorden moet je misschien commercieler schrijven, maar dat haalt de lol dan weer weg. Vind het desondanks enorm leuk bedacht !

 9. Wat een leuk project! Wel jammer dat ze wat ‘mager’ reageren op je vragen. Of ja, met name Sportlife dan.

 10. ha! wat superleuk :)
  Marktplaats is wel lief, en Sportlife vooral een beetje dom inderdaad. maar zo lekker.

 11. Aaahhh ik vind het echt een te gek initiatief van je!!!! Wel jammer van Sportlife, ik vond je vragen zo goed :D Maar ik pak ook altijd 2 kauwgoms. Alleen Sportlife vind ik vies!

 12. Super grappig. Wel flauw dat ze geen kauwgom mee hebben gestuurd bij sportlife.

 13. Leuk dat je reageerde laura.

  Ik heb een boekje
  Vol met zulke brieven.
  Het valt me mee dat fabrikanten reageren.
  Toch stel je leuke vragen.
  Missschien is het leuk om net als in de keuringsdienst van waarde
  Ook grappige of vreemde vragen te stellen?

  Zo heb ik eens aan Altrex trappen een foto van intenet verzonden. Daarop stond een huis in Spanje volgehangen met bloembakken. Ik suggereerde dat ik de planten
  watermoest geven – Ik kreeg nog een reactie terug met een lijst volsoorten trappen en steigers! Hi,hi!

 14. Oh bah, augurk kauwgom… wat een geweldig idee om die brieven te schrijven!

 15. Hahahah wat een geweldige post is dit! Ik ben echt heeel erg benieuwd naar je andere brieven en reacties. Ik heb ooit een brief naar bolletje geschreven (ik geloof dat ik12 was) waarom ze niet het hele jaar door pepernoten konden verkopen. Toen kreeg ik een mooie brief terug met uitleg (kon natuurlijk niet vanwege sinterklaas), suggesties van producten die erop leken én een zakje pepernoten en een pepernoten spelletjesboekje (met kleurplaatjes, puzzeltjes etc). Geweldig haha. Een vriendin van me had ooit een zak kitkat minis waarbij de kitkats geen koek hadden, maar alleen chocola. Nu zijn zij helemaal geen zeikerds maar ze hadden het toch opgestuurd, en toen kregen ze een mega pakket kitkat! Toen hadden wij natuurlijk het plan om veel bedrijven te schrijven en te doen alsof maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen.

 16. Wat een humor om gewoon willekeurige bedrijven van dit soort brieven te sturen. Heerlijk! :)

 17. Haha, leuk bedacht! Ben benieuwd of je nog meer reacties krijgt :)

 18. Ik heb hier smakelijk om moeten lachen.. Dat ze bij Marktplaats nog hun best gedaan hebben om achter je e-mail adres te komen!!

 19. Hahaha, ik vind jou dus echt helemaal geweldig, dat je dat soort dingen gewoon doet! Hele leuke brieven heb je gestuurd, en ik vind het helemaal grappig dat Marktplaats zo zijn best doet om je te antwoorden! :)

 20. Leeeuk! Die van sportlife is volgens mij gewoon een kant en klare brief hoor (:

 21. Haha, wat een origineel project :)
  En leuk briefpapier trouwen ;)

 22. Dit project vind ik toch echt duizend keer leuker dan Laura beroept zich (en dat was al leuk). Wanneer komt de volgende post?

 23. Leuk idee! Ik kan niet wachten tot je volgende post ;)

 24. Wat een leuk project zeg! :D Ben ook heel benieuwd naar meer brieven & antwoorden.

  Ik vind het wel grappig dat ze bij Sportlife het woord website tussen aanhalingstekens schrijven, haha!

 25. Wat een leuk project zeg, heel leuk om te lezen!

 26. Leuk project! Heerlijk, dit soort dingen. Ergens ook wel een klein beetje zielig, die bedrijven die serieus denken dat iemand geïnteresseerd in ze is en dan hun ziel en zaligheid gaan leggen in een antwoord. ;-)

 27. Hoe kom je er toch op! Ik vind dit echt een heel leuk idee! Aan de antwoorden van de bedrijven kan je nu zien welk bedrijf het klantvriendelijkst is, ik ben benieuwd!

 28. Super leuk! Misschien moet ik ook maar brieven gaan schrijven, lijkt me leuk om te doen :)

 29. Heel leuk bedacht! Wel een beetje logisch, zoals Sportlife reageert. Je handschrift is dan wel volwassen, maar het briefpapier niet heel erg… Tegelijkertijd maakt dat het juist leuk, zo zogenaamd naïef.

 30. shh, ik neem er ook altijd twee (soms zelfs drie)
  daar zijn mijn ouders een stuk minder blij meexd

 31. Geniaal. Echt!

 32. Wat een goed idee! Nu maar afwachten op nog meer brieven ;)

 33. Je moet er maar opkomen! Mooi handschrift, trouwens ….

 34. Ik denk dat die brief van Sportlife gewoon een standaard brief is….

 35. Wat leuk verzonnen zeg!
  En wat grappig dat ze nog echt antwoorden ook. inderdaad jammer dat sportlife je brief niet goed gelezen heeft.. een beetje jammer!
  Ben benieuwd naar de andere brieven!

 36. Haha, geweldig dat je dit gedaan hebt!

 37. Hahahahahahaa, geniaal! Echt superleuk dat je dat gedaan hebt =)

 38. Wat grappig dat je die brieven stuurt. Dat zouden meer mensen moeten doen ;-) , maar ik denk dat ze dan knetter worden, haha.

 39. Genius, echt, als ik zo’n bedrijf was had ik je een ellenlang antwoord gestuurd. (8

 40. Leuk idee! Deze ga ik volgen!

 41. Wat een leuk idee ! Ik ben benieuwd naar de volgende..

 42. Haha echt leuk! En ook leuk van die bedrijven dat ze in ieder geval een antwoord geven, beetje jammer dat de mensen van Sportlife het niet goed hebben gelezen inderdaad. Voor je spreekbeurt, haha.

 43. Heh, ik heb dit blogje helemaal gemist. Nou ja, in ieder geval: Superleuk project!

 44. Haha, je bent gek! ;-)
  In a good way!

 45. Wat een superleuk en origineel idee! :)
  Die brieven zijn echt geweldig!

 46. Hmmm, jammer dat die bedrijven altijd van die commerciele en formele antwoorden geven…

 47. whahahahahah wat een super cool idee om te doen!

 48. Wat een leuk en origineel idee om te gaan doen! Ik ben benieuwd naar de volgende brieven en antwoorden :)

 49. Fantastische nieuwe categorie! Echt heerlijk om te lezen, tovert meteen een grote glimlach op m’n gezicht :)

 50. Ja jammer dat je geen antwoorden kreeg bij sportlife, vooral dat plaatjes/posters/proefmonsters. Daar vroeg je helemaal niet om, dus dat vind ik een beetje stom.

 51. Trackbacks

Leave a Reply