Het Buikje

In Nederland doet zich een raar fenomeen voor: het Buikje.

Het Buikje is een man tussen de twintig en vijfendertig. Hij heeft geen vriendin, maar wil dat wel heel graag. Tegen zijn vrienden zegt hij: ‘Omdat ze dan het huishouden kan doen hahaha.’, maar diep van binnen is hij wel een romanticus die zo graag met een vrouw wil knuffelen. Stiekem vindt hij vrouwen een beetje eng en begrijpen doet hij ze al helemaal niet.

Het Buikje heeft een saai peperenzoutkapsel en te lange nagels met van die zwarte randjes. Vroeger was hij het sulletje van de klas en nu in het ‘volwassen’ leven… is hij het eigenlijk nog steeds.

Het Buikje heeft een – u raadt het misschien al – buikje. Maar het punt is: hij ontkent het. Als hij in de spiegel kijkt, ziet hij een jonge god met een sixpack wanneer je op hen ligt. Ondertussen kan hij niet afblijven van de Marsjes en de bitterballen. En de grootste boosdoener: bier. Stiekem houdt hij niet zo van bier, maar hij doet toch maar mee met zijn vrienden.

En kijk, lieve Buikjes, een buikje is zo erg nog niet. Lekker zacht, net een kussentje. Krijg je tenminste niet zo’n semi-blokjespatroon op je buik, zoals bij mannen met een sixpack. Maar kijk: zo’n buikje hoeft niet prominent in beeld. En dat is juist wat jullie verkeerd doen.

Want wat doet het Buikje? Die trekt een T-shirt aan. Met een grappig (volgens hem dan) tekstje erop (zoals op bovenstaand plaatje). Eén maat te klein. Goh, dan gaat het toch wel erg opvallen dat je een Buikje bent/hebt.

Lief Buikje, die T-shirts zijn niet grappig en niet alleen omdat ik niks van Star Wars weet. Je behoort nu tot de Grote Mensen, dus kleed je alsjeblieft ook zo.

Dan wil ik wel met je knuffelen.

36 gedachtes over “Het Buikje”

 1. Ja! Laten we die prints gewoon de deur uitsmijten en leuk geblokte blousjes in laten komen, die lekker nonchalant over een wit t-shirt (zwart mag ook, kleed af toch? en oke, andere kleur, ook prima), blouse open laten (dus niet als een nerd dicht geknoopt!) en dan goede jeans en leuke schoenen (geen leraar schoenen of opa schoenen!) en dan valt dat buikje helemaal niet op!
  Ik zeg DOEN!

  Leuk geschreven!!!

 2. Ik hoop echt dat de buikjes je blog lezen, maar ik vrees het ergste..
  Maar echt, als je dan al shirts met prints/teksten waar je te oud voor bent draagt, koop ze dan in ieder geval in de goede maat..

 3. Haha! Ook een maat te groot zijn die t-shirts toch vreselijk? Dan liever een maat te klein, dan haak ik tenminste al af voordat ik überhaupt overweeg de tekst te gaan lezen.

 4. Het zou verboden moeten worden.
  Maar ik vind shirts met teksten sowieso niet fijn om naar te kijken als men boven de 30 is.
  Neem Joling met zijn “grappige” uitspraken op zijn shirts en dan ook nog in bling bling
  Of dames met shirts aan “I’m hot” of “Do you want me”
  Ik heb nog nooit een man gehad met een bierbuik ( ik walg namelijk van bier) .Trouwens ook niet met een six pack;-))

 5. Haha, helemaal mee eens. Ik kan niet zo goed tegen buikjes die er trots mee “pronken”. Ik vind het prima dat zij er blij mee zijn, maar ik hoef er echt niet van mee te “genieten” ;p

 6. Een buikje mag, maar je moet wel nog je spel zien hangen, als ik het zo mag zeggen. Ik bedoel maar, ik ken een heel deel mannen die echt een buik hebben waar je een aantal pintjes op kunt zetten zonder dat ze er af vallen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.