The Reader en Happythankyoumoreplease

Bron

THE READER

Samenvatting: Door het toeval (Michael moet overgeven en Hanna helpt hem, een tijdje later brengt hij haar bloemen om haar te bedanken) ontmoeten de scholier Michael (David Kross) en de twee keer zo oude Hanna (Kate Winslet) elkaar. Er ontstaat een affaire (of kun je het alleen een affaire noemen als de één vreemd gaat, want dat is hier niet het geval), die plotseling ophoudt wanneer Hanna, zonder iets te zeggen, haar appartement verlaat.
Bijna tien jaar later komt Michael erachter waarom ze toen zo plotseling wegging.

Ik vind het een mooie film, erg goed geacteerd ook. Michael leest Hanna voor uit de boeken die hij voor school moet lezen (daarom heet de film ‘The Reader’) en dat geeft aan hoe ingewikkeld hun relatie eigenlijk is (zij is ouder, maar hij leest haar voor). Interessante film, dus ga hem kijken als je dat nog niet gedaan hebt!

Wel kijken: Als je een film wilt zien waar je over na moet denken.
Niet kijken: Als je er zwaar op tegen bent dat een jongen iets krijgt met een vrouw die veel ouder is dan hij.

Mooiste quote:

Teacher: ‘The notion of secrecy is central to western literature. You may say, the whole idea of character is defined by people holding specific information which for various reasons, sometimes perverse, sometimes noble, they are determined not to disclose.’

Bron

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE

Samenvatting: Het is een mozaïekfilm (met meerdere personages en verhaallijnen, die wel met elkaar te maken hebben), dus het is lastig om een samenvatting te geven, maar ik zal het proberen!  Het gaat over zes New Yorkers die allemaal zo hun eigen problemen hebben (meestal in de liefde). Zo heb je bijvoorbeeld Sam (gespeeld door Josh Radnor, ook wel bekend van How I Met Your Mother) die een dakloos jongetje in huis neemt en verliefd wordt op een vrouw die in een bar werkt. En zo hebben zijn vrienden (waaronder Annie) ook hun eigen problemen.
Het is een lieve, grappige, soms zielige, maar vooral hele leuke film, dus ga hem kijken alsjeblieft! (en niet zo standaard Hollywood-achtig)

Wel kijken: Voor de muziek, de leuke verhaallijnen, de leuke/lieve/grappige situaties.
Niet kijken: Als je houdt van standaard Hollywoodfilms of alleen maar stomme, saaie films wil zien.

Leukste quote:

Annie: ‘You’re the voice of our generation.’
Sam: ‘That’s a lot of pressure.’

Heb jij één van deze films gezien en zo ja, wat vond je ervan?

44 gedachtes over “The Reader en Happythankyoumoreplease”

 1. The Reader heb ik een paar jaar terug in het vliegtuig gekeken :) Vond die wel mooi en indrukwekkend. Zaten ook wat onverwachte momenten in. Ik herinner me verder dat ik Kate Winslet er erg goed in vond spelen, op een of andere manier had ik haar niet in deze film verwacht.

  Happythankyoumore klinkt als een film die ik een keer moet gaan kijken ;)

 2. Ik heb alleen The Reader gezien. Onwijs mooie film, vond ik.
  De tweede heb ik nog niet gezien. Zelfs nog nooit van gehoord. Wie weet dat ik hem ooit nog eens ga kijken :)

 3. ik heb the reader gezien….volgens mij vond ik ‘m een beetje stom eigenlijk…weet niet meer precies waarom, omdat ze de hele tijd alleen maar naakt met elkaar in bed lagen geloof ik ;)

 4. The Reader heb ik gezien en vond ik wel mooi. Helaas heb ik een bijzonder slecht filmgeheugen, dus ik weet ondertussen al niet meer waarom ze zo plots weggegaan is :o ik herinner me wel nog bepaalde scènes meer naar het einde toe (maar ‘k zal hier verder niet op ingaan voor de anderen die de film nog willen zien), maar de grote lijnen zijn toch bijzonder vaag geworden in mijn herinnering XD
  Tijd om hem opnieuw te bekijken dus :p
  Van de andere film heb ik nog nooit gehoord. Hij doet me wel ’n beetje denken aan ‘love actually’ als ‘k de beschrijving lees…

 5. Ik heb de reader gezien, heb hem zelfs op dvd, en vond hem erg mooi. Het is al wel weer en tijdje geleden dat ik hem gezien heb dus het wordt weer eens tijd.
  Die tweede lijkt me ook erg leuk dus die zal ik binnenkort ook wel willen zien!

 6. Ik heb The Reader gezien, ik weet nog dat ik op een gegeven moment moest huilen met een vriendin, maar ik weetn iet meer waarom, haha. Ik vond het eerlijk gezegd niet zo fris dat alles in beeld kwam enzo.

 7. The reader heb ik gezien.
  Mwah..matige film.
  Maar dat komt omdat ik meer van de aktie en thrillers ben;-)
  Overigens is het alleen maar meegenomen als je als oudere vrouw een tomboy aan de haak kan slaan;-)

 8. Ik vind The Reader een hele mooie film! Ik vind die jongen niet zo geweldig, maar Kate Winslet wel echt fantastisch en het verhaal is gewoon prachtig, heel sterk en heel dramatisch. Happythankyoumoreplease ken ik niet, maar klinkt wel leuk!

 9. Joepie, een filmreview!
  The Reader spreekt me enorm aan, ik denk dat ik die wil gaan kijken. Happythankyoumoreplease spreekt me niet zo zeer aan, misschien omdat de laatste mozaïekfilm die ik keek niet zo mee viel.

 10. Happythankyoumoreplease lijkt me geweldig! En The Reader staat al twee jaar op mijn lijstje, maar op een of andere manier vergeet ik ‘m elke keer als ik een film wil zien.

 11. The Reader heb ik laatst voor het eerst gezien en ik vond hem heel mooi. Maar eigenlijk vind ik gewoon alle films met Kate Winslet pareltjes :) Happythankyoumoreplease staat nog op mijn lijstje. Lijkt me fijn!

 12. Hi Laura,

  Een tijdje terug had je gepost op mijn blog en ik had daar weer een reactie op achter gelaten via mijn eigen blog, dat was niet zo handig natuurlijk. Ik volg je inmiddels via bloglovin!

  The Reader heb ik gezien en vond hem heel bijzonder. Kate speelt erg mooi en het verhaal over de relatie tussen de twee hoofdpersonen vind ik erg mooi.

 13. Ik krijg bij deze zin: “(Michael moet overgeven en Hanna helpt hem, een tijdje later brengt hij haar bloemen om haar te bedanken)” toch rare beelden voor mijn geestesoog… Hahaha.. Sorry… Ik zal niet ingaan op de details. Ik kijk bijna nooit films, maar die eerste zou ik wel willen zien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.