The Reader en Happythankyoumoreplease

Bron

THE READER

Samenvatting: Door het toeval (Michael moet overgeven en Hanna helpt hem, een tijdje later brengt hij haar bloemen om haar te bedanken) ontmoeten de scholier Michael (David Kross) en de twee keer zo oude Hanna (Kate Winslet) elkaar. Er ontstaat een affaire (of kun je het alleen een affaire noemen als de één vreemd gaat, want dat is hier niet het geval), die plotseling ophoudt wanneer Hanna, zonder iets te zeggen, haar appartement verlaat.
Bijna tien jaar later komt Michael erachter waarom ze toen zo plotseling wegging.

Ik vind het een mooie film, erg goed geacteerd ook. Michael leest Hanna voor uit de boeken die hij voor school moet lezen (daarom heet de film ‘The Reader’) en dat geeft aan hoe ingewikkeld hun relatie eigenlijk is (zij is ouder, maar hij leest haar voor). Interessante film, dus ga hem kijken als je dat nog niet gedaan hebt!

Wel kijken: Als je een film wilt zien waar je over na moet denken.
Niet kijken: Als je er zwaar op tegen bent dat een jongen iets krijgt met een vrouw die veel ouder is dan hij.

Mooiste quote:

Teacher: ‘The notion of secrecy is central to western literature. You may say, the whole idea of character is defined by people holding specific information which for various reasons, sometimes perverse, sometimes noble, they are determined not to disclose.’

Bron

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE

Samenvatting: Het is een mozaïekfilm (met meerdere personages en verhaallijnen, die wel met elkaar te maken hebben), dus het is lastig om een samenvatting te geven, maar ik zal het proberen!  Het gaat over zes New Yorkers die allemaal zo hun eigen problemen hebben (meestal in de liefde). Zo heb je bijvoorbeeld Sam (gespeeld door Josh Radnor, ook wel bekend van How I Met Your Mother) die een dakloos jongetje in huis neemt en verliefd wordt op een vrouw die in een bar werkt. En zo hebben zijn vrienden (waaronder Annie) ook hun eigen problemen.
Het is een lieve, grappige, soms zielige, maar vooral hele leuke film, dus ga hem kijken alsjeblieft! (en niet zo standaard Hollywood-achtig)

Wel kijken: Voor de muziek, de leuke verhaallijnen, de leuke/lieve/grappige situaties.
Niet kijken: Als je houdt van standaard Hollywoodfilms of alleen maar stomme, saaie films wil zien.

Leukste quote:

Annie: ‘You’re the voice of our generation.’
Sam: ‘That’s a lot of pressure.’

Heb jij één van deze films gezien en zo ja, wat vond je ervan?

44 Comments to “The Reader en Happythankyoumoreplease”

 1. Die laatste is zo ontzettend leuk en happy en vrolijk en… gewoon zo leuk!!!

 2. Ik ken beide films niet. Ik ben wel benieuwd naar de films. Vooral die eerste lijkt me interessant!

 3. Ik heb the reader gezien voor duits (origineel een duits boek, vandaar). Was idd een goede film. Die andere heb ik nog niet gezien.

 4. Allebei gezien. De eerste was mooi en verrassend, de tweede vond ik wel oké, maar het einde was onbevredigend, alsof het niet af was.

 5. The Reader wil ik al een hele lange tijd zien, maar ik kom er nooit aan toe, haha!

 6. Ik heb ze beiden nog niet gezien, maar ze staan wel op mijn lijstje van films die ik nog wil kijken. Nu jij ze aanraadt, ga ik de films zeker kijken ;)

 7. Ik ken ze ook allebei niet maar ik ga ze binnenkort even downloaden, want ze klinken errug leuk!

 8. The Reader heb ik een paar jaar terug in het vliegtuig gekeken :) Vond die wel mooi en indrukwekkend. Zaten ook wat onverwachte momenten in. Ik herinner me verder dat ik Kate Winslet er erg goed in vond spelen, op een of andere manier had ik haar niet in deze film verwacht.

  Happythankyoumore klinkt als een film die ik een keer moet gaan kijken ;)

 9. Laura? Thank you more please!

 10. ik heb ze beide gezien. en ze hebben beide hun charmes ja. ben nu met het boek van the reader bezig :)

 11. Ik heb alleen The Reader gezien. Onwijs mooie film, vond ik.
  De tweede heb ik nog niet gezien. Zelfs nog nooit van gehoord. Wie weet dat ik hem ooit nog eens ga kijken :)

 12. ik heb the reader gezien….volgens mij vond ik ‘m een beetje stom eigenlijk…weet niet meer precies waarom, omdat ze de hele tijd alleen maar naakt met elkaar in bed lagen geloof ik ;)

 13. Bedankt voor de tip. De eerste heb ik gezien en die was inderdaad erg goed. De tweede zet ik op mijn lijstje!

 14. Ik wil ze allebei nog graag nog een keer kijken.

 15. Ik heb ze beide nog niet gezien, maar nu wil ik ze zeker wel gaan zien.

 16. The Reader heb ik gezien en vond ik wel mooi. Helaas heb ik een bijzonder slecht filmgeheugen, dus ik weet ondertussen al niet meer waarom ze zo plots weggegaan is :o ik herinner me wel nog bepaalde scènes meer naar het einde toe (maar ‘k zal hier verder niet op ingaan voor de anderen die de film nog willen zien), maar de grote lijnen zijn toch bijzonder vaag geworden in mijn herinnering XD
  Tijd om hem opnieuw te bekijken dus :p
  Van de andere film heb ik nog nooit gehoord. Hij doet me wel ’n beetje denken aan ‘love actually’ als ‘k de beschrijving lees…

 17. Ik heb de reader gezien, heb hem zelfs op dvd, en vond hem erg mooi. Het is al wel weer en tijdje geleden dat ik hem gezien heb dus het wordt weer eens tijd.
  Die tweede lijkt me ook erg leuk dus die zal ik binnenkort ook wel willen zien!

 18. Beide zijn momenteel aan het downloaden :)

 19. Ik heb The Reader gezien, ik weet nog dat ik op een gegeven moment moest huilen met een vriendin, maar ik weetn iet meer waarom, haha. Ik vond het eerlijk gezegd niet zo fris dat alles in beeld kwam enzo.

 20. The reader heb ik gezien.
  Mwah..matige film.
  Maar dat komt omdat ik meer van de aktie en thrillers ben;-)
  Overigens is het alleen maar meegenomen als je als oudere vrouw een tomboy aan de haak kan slaan;-)

 21. toyboy moet het zijn!
  Ik zat ondertussen naar een tom tom te kijken..proest!

 22. Ik heb nog geen enkele gezien van deze twee, maar heb nu wel ongeloofelijk veel zin om die te bekijken!

  Grtjs

 23. Ik vind The Reader een hele mooie film! Ik vind die jongen niet zo geweldig, maar Kate Winslet wel echt fantastisch en het verhaal is gewoon prachtig, heel sterk en heel dramatisch. Happythankyoumoreplease ken ik niet, maar klinkt wel leuk!

 24. Joepie, een filmreview!
  The Reader spreekt me enorm aan, ik denk dat ik die wil gaan kijken. Happythankyoumoreplease spreekt me niet zo zeer aan, misschien omdat de laatste mozaïekfilm die ik keek niet zo mee viel.

 25. Ik wil ze allebei zien :). Well done, Laura!

 26. Die laatste film lijkt mij heel erg leuk! De eerste ook wel, maar ik denk dat de 2e meer mijn ding is. ♥

 27. Happythankyoumoreplease lijkt me geweldig! En The Reader staat al twee jaar op mijn lijstje, maar op een of andere manier vergeet ik ‘m elke keer als ik een film wil zien.

 28. Ik heb ze niet gezien, maar het lijken me hele leuke films!

 29. Ik heb The Reader gezien, vond het een erg mooie film! Wat me wel opviel: de ‘jonge’ Hanna heeft bruine ogen, en de oude blauwe :o

 30. The Reader heb ik laatst voor het eerst gezien en ik vond hem heel mooi. Maar eigenlijk vind ik gewoon alle films met Kate Winslet pareltjes :) Happythankyoumoreplease staat nog op mijn lijstje. Lijkt me fijn!

 31. Hi Laura,

  Een tijdje terug had je gepost op mijn blog en ik had daar weer een reactie op achter gelaten via mijn eigen blog, dat was niet zo handig natuurlijk. Ik volg je inmiddels via bloglovin!

  The Reader heb ik gezien en vond hem heel bijzonder. Kate speelt erg mooi en het verhaal over de relatie tussen de twee hoofdpersonen vind ik erg mooi.

 32. The reader heb ik ookt voor 3 euro gekocht maar nog steeds niet gezien … Toch maar eens doen. En de tweede lijkt me ook tof!

 33. Ik heb het begin van The Reader gezien, dat was al erg goed, ik moet hem altijd nog een keer afkijken..
  Liefs, Swaen

 34. Ik krijg bij deze zin: “(Michael moet overgeven en Hanna helpt hem, een tijdje later brengt hij haar bloemen om haar te bedanken)” toch rare beelden voor mijn geestesoog… Hahaha.. Sorry… Ik zal niet ingaan op de details. Ik kijk bijna nooit films, maar die eerste zou ik wel willen zien..

 35. Beide niet gezien, maar komt vast nog wel ooit.

 36. Oeehhh ik houd daarvan! Even opschrijven dus!

Leave a Reply